Not-So-Fit-Girl-Tag

Op de blog van Mrs. Curly zag ik een leuke Not-So-Fit-Girl-Tag en zij heeft ‘m weer van Fit met Lien. Bij deze neem ik ‘m graag over. Altijd leuk om tags in te vullen. Misschien ook omdat het vandaag met bakken uit de hemel kwam en ondanks de mooie gele bladeren van de hazelaar, het maar grijs en grauw is vandaag, ik moet bijkomen van vijf dagen weekend en omdat het maandag is (mijn minst favoriete dag…goh…).

Let’s begin.

Wat is je favoriete taart?

Ik ben niet zot van taarten of zoetigheid. Ik sla dan ook negen van de tien keer over als er op het werk iemand trakteert. Vaak ‘taart’ van de Hema of van Multivlaai. Blèh…. Ik ga dan liever voor taart van de warme bakker: vers gemaakt en dat proef je. Onlangs had ik getrakteerd op taart uit België. Daar is het gebak zo veel lekkerder dan hier! Dus taart nee, gebakje: zo’n aardbeien gebakje met gele room. Dát is mijn favoriet.

IMG_8159

Met de auto of met de fiets door de regen?

Afhankelijk van wat ik moet doen. Naar het werk met de auto. Altijd eigenlijk. Boodschapjes doen: met de fiets. Ook al regent het. Niets zo ergerlijk dan boodschappen te doen met de auto op zaterdag! Die haal ik dan meestal ook al op vrijdag. En dan wel met de auto, want dan ga ik rechtstreeks uit mijn werk. Maar als ik zo maar nog eventjes iets moet halen: de fiets. Ik zit al veel te veel op mijn reet.

Waar ontbijt je mee op zondag?

Toen ik nog iedere zondagochtend hardliep (snik), ontbeet ik altijd met twee sneden brood belegd met roomboter en met een heerlijke scrambled egg met zalm. Och, zalig. Nu ik niet meer hardloop, smaakt me dat niet en ontbijt ik – hoe saai – met brood en kaas…

Als je alles zou kunnen eten zonder ooit een slechte invloed op je gezondheid te hebben, wat zou je dan dagelijks op tafel zetten?

Frietjes!!! Wel zelf gemaakt hè.

Wat was je lievelingskostje als kind? Is dat nog zo?

Volgens mij stoofpeertjes. Dat is wel iets minder, maar ik vind het nog steeds erg lekker. Onlangs stoofpeertjes gegeten die waren gestoofd met witte wijn en steranijs. Zó lekker!

Wat is jouw favoriete gerecht ‘uit een pakje’?

Ik eet vrijwel niets uit pakjes, dus dat wordt lastig. Ik eet wel onderdelen van een gerecht uit een pakje als mie of spaghetti. Maar verder maak ik alles vers. Dus ik zou het niet weten.

Pakjessoep of sloten koffie?

Geen van beide. Af en toe neem ik een cup-a-soup – als ik een zoutbehoefte heb of zo – en ik drink ‘slechts’ twee kopjes koffie per dag.

Hoe pimp jij je koffie?

Niet. Gewoon puur. Koffie moet naar koffie smaken en niet naar allerlei zoete toevoegingen.

Cava of Champagne?

Is mij om het even. Ik vind het beiden even lekker (wel goede Cava dan, geen Freixenet). Maar helaas krijg ik van beide bubbels koppijn. Dus met mate. Eén, hooguit twee glaasjes. Omdat het kan.

Netflix of YouTuben?

Netflix. Ik ben er lichtelijk verslaafd aan (Stranger Things, Star Trek, The Expanse). Love it!

Je bent een Belg. Waar is de beste frituur?

Aj. Ben geen Belg, ben er wel mee getrouwd en ‘we’ hebben een huis in België. Beste frituur? Geen idee. Ik denk bij ons thuis… 😉

Hotelontbijt of High Tea?

Als de High Tea niet doordrenkt is van zoetigheid, dan ga ik daarvoor. Ben niet zo’n ontbijter namelijk.

All you can eat sushi of all you can eat pizza?

Geen van beide. Ik hou enorm van sushi, maar dan van goede kwaliteit. Ik eet het dan ook weinig, omdat het anders te gewoon wordt en áls ik het eet, liefst bij de Japanner. En niet die All-You-Can-Eat vreetschuren. Geldt ook voor pizza.

Kaas- of chocoladefondue?

Met stip kaasfondue. Maak ik soms zelf. Echt lekker!

Wat is je favoriete chill outfit?

In de winter mijn losse joggingbroek met sweater, in de zomer een halflange korte broek met top.

Favoriete comfortfood als je ziek bent?

In ieder geval food wat wordt klaar gemaakt, maar meestal moet ik mijn eigen eten maken als ik ziek ben. Ben gelukkig niet heel vaak ziek (afkloppen).

Wat is je meest ongezonde eetgewoonte?

Aj, ik moet toegeven dat ik dat niet weet. Ik heb voorzover ik weet geen echte ongezonde eetgewoonte. Het koekje bij de koffie misschien?

Wat is – neen: moet zijn: wat vind jij – de meest smerige groente?

Ik lust alle groente. Mijn nekharen gaan overeind staan als er wordt gezegd dat iets smerig is. Jij vindt het niet lekker, maar dat iets smerig IS, is echt een doodzonde vind ik om te zeggen. Ik kan mij geen groente bedenken wat ik niet lekker vind. Makkelijk hè?

Vergelijk jezelf met een lui dier….

Een kat. Ik vind het heerlijk om me af te even flink uit te rekken. Dan voel ik me net een kat. Die kunnen dat ook zo vol overgave doen. Maar of een kat nou lui is….

Drink je frisdrank?

Nee. Héél héél af en toe, als het heel warm is een ijskoude Coca-Cola. Met ijs.

Wat vond je vroeger van turnen op school?

Kan me niet herinneren dat ik vroeger turnde op school. Wel basketbal en handbal, badminton, apekooien en soft-ball. Maar turnen? Dus ik kan er ook niets van vinden. Overigens vond ik sport vroeger echt niets aan.

Wat zijn je favoriete sporten?

Om te doen of om naar te kijken? Om te doen: hardlopen, wandelen, duiken. Om naar te kijken: rugby, schaatsen (geen kunstschaatsen dan hoor).

Wat vind je van zwemmen?

Leuk om te doen, maar je word er zo nat van… Dus geen fan. Stom hè? Eén van mijn hobby’s is duiken, maar zwemmen vind ik niets aan.

Kan je met je tenen aan je mond?

Nee. Kom wel een heel end, maar ik kan niet op mijn grote teen sabbelen.

Hoeveel stappen zet je gemiddeld per dag?

Veel te weinig: ongeveer 5500. Ik draag een Garmin dag en nacht. Het is schandalig. Ben niet goed bezig. Sinds ik niet meer hardloop door die blessure (die ineens weer opspeelt sinds vorig weekend) ben ik echt niet goed bezig. Ik schaam me diep. Zittend beroep…

Wat vind je van een elektrische fiets?

Ik heb er geen, maar overweeg wel er eentje aan te schaffen. Ik vind ze erg prijzig, dat vind ik ervan. Maar een goede nieuwe niet-elektrische fiets is ook duur.

Als er een hemel zou bestaan, wat zou daar op het menu staan?

Verse oesters, boerenkool (zoals ik ‘m maak), frietjes, verse fruitsalade, scrambled eggs met zalm, koffie, nasi rames, sushi… (in willekeurige volgorde). Géén ijs!

Als je ‘m overneemt, vergeet dan aub niet de bron (Fit met Lien) te vermelden. Ik tag niemand om ‘m te doen: dat moet je helemaal zelf weten.

 

 

 

3 gedachtes over “Not-So-Fit-Girl-Tag

 1. Ooh, dit is tof om te lezen! Ik had duidelijk niet meteen verwacht dat een niet-Belgische ‘em zou invullen, maar wel tof om te lezen! Over dat turnen: dat was bij ons ‘in’t Vlaamsch’ het woord voor alle sporten op school, ook niet-gymnastiekgedoe! Dankjewel voor de vermelding!

  Liked by 1 persoon

 2. Ik heb geen blog dus kan tag nooit helemaal invullen.

  Soms dan maar een paar antwoorden bij de anderen. Favoriete taart is Hazelnoottaart van Kelder in Den Haag of een franse citroenmerinque.
  Ui pakjes kook ik niet, alleen boemboe’s gebruik ik en vandaag ga ik weer veel inslaan.
  Scrambled eggs en zalm eet ik regelmatig als lunch, brood eet ik zelden omdat ik zonder beter op gewicht blijf.
  Ik heb een driewieler en die is electrisch, kan een gewone fiets niet meer in balans houden.

  Liked by 2 people

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s