Weekend #47

Ons weekendje WO zit er ook alweer op. We waren daar natuurlijk twee weken niet geweest dus wel weer leuk om er te zijn. Begint al te voelen als thuis.

Natuurlijk met een auto vol (voornamelijk bloembakken én een ree) daar aankomen – dat zal voorlopig nog wel vaker voorkomen. Alles uitladen en ons weer installeren. Hallo huisje! Alles goed?

Ik was wel wat moe na praktisch de hele dag in de auto zitten en was al blij dat ik niet hoefde te koken. Ik had van één van onze gasten gisteren de lever meegekregen van zijn geschoten zwijn, dus dat hebben we klaargemaakt. In reepjes gesneden en gebakken met ui en champignons en dan room erbij. Daarbij tagliatelle. Heerlijk. Veel mensen walgen ervan, maar ik eet het graag.

Dan onderuit gezakt TV kijken en vroeg erin.

Zaterdag leek het bij ons wel de zoete inval. Het begon al om 07.00u (!) toen de stukadoor zich al meldde. Hij heeft de erg lelijk betegelde muur boven het toilet in de badkamer gestuukt. Dit was de vorige keer al in de primer gezet, dus óver de tegels heen. De stukadoors die dat toen hebben gedaan, waren niet echt positief of de stuuk wel zou houden. Zij zeggen dat die er na een jaar of drie gaat afvallen. Maar goed. We zien het dan wel weer. Nu is het echt heel mooi gestuukt. Hij is daar wel praktisch de hele dag mee bezig geweest.

IMG_8739
Gestuukte muur boven WC

Vervolgens kwam er een mannetje die het ventilatierooster in de badkamer nog moest afzagen. Maar goed, de stukadoor was er bezig dus hij kon er niet bij. Hij heeft naar de mechanische afzuiging gekeken omdat deze volgens ons nog moest worden ‘ingeleerd’. Hij zou ook de shell kraantjes moeten installeren, maar ach nee, die had-ie niet bij zich. Hadden ze niet klaar gezet. Dus voor de derde keer weer niet. Zucht? Inmiddels beetje murw.

Dan stond de goedgebekte verkoper voor een waterverzachter voor de deur en heeft de situatie bekeken en ons een aanbieding gedaan. Grappig hoe dat gaat. Zeker als je vertelt dat er nog een leverancier komt kijken, dus concurrentie. Ineens kon de plaatsing gratis.

Toen ging de bel om 10.00u en stond de man van de gordijnen voor de deur. We hebben nu dus mooie vitrage aan de grote zijruit. Beetje tegen de inkijk, maar ook voor het zicht. Ik overweeg nu voor het raam vóór vouwgordijnen te doen van dezelfde stof. Is ook meer voor het zicht en de aankleding dan tegen de inkijk. Daar zit ik niet zo mee.

IMG_9131

IMG_0192 2
Het raam vóór.

Terwijl de gordijnen werden opgehangen, stond de politie voor de deur. In België is het gebruikelijk dat als je je ergens inschrijft, dat de politie komt checken of je er ook echt woont. Hoe ze dat weten, geen idee. Er was geen ID uitwisseling. De ambtenaar in functie was ook allesbehalve vriendelijk. Beetje chagrijnig omdat hij op zaterdag moest werken denk ik.

Dan de volgende bouwvakker. Weer één of andere buitenlander die het Nederlands nauwelijks machtig was. Hij kwam voor de douchegoot die nog steeds niet in orde was. Jan moest hem meermalen corrigeren en bijsturen. Het was ook de bedoeling dat hij de plinten in de badkamer zou komen zetten, die ook nog steeds niet zijn geplaatst. Maar hij had ze niet bij zich. Was nog verbaasd dat wij ze niet hier hadden. Blijkt dat hij ze eerst had moeten ophalen ergens. Dus de badkamer voor niets ontmanteld en nog steeds geen plinten.

IMG_3553
Douchegoot ligt er eindelijk in.

Je wordt er toch een moedeloos van.

IMG_6461
Ontmantelde badkamer
IMG_0141
De logeerkamer met badkamermeubel

 

Maar niet getreurd: de gordijnen zijn mooi en het huis is heerlijk zonnig. Daar word je echt vrolijk van!

We hebben het ree geslacht en in bakbare porties verdeeld. Ik heb het vel weer ingezouten om te zien of ik dit deze zomer kan looien (samen nog met een ander vel wat nog in het zout ligt) en – klinkt misschien luguber – maar de kop heb ik ook bewaard. Die hebben we nu in de tuin begraven zodat deze wordt opgegeten door de beestjes om zo een mooi schedeltje over te houden. Ik kan het ook koken, maar heb daar nu even geen tijd voor.

Na dit bloedbad lekker gekookt en de laatste twee afleveringen van Rellik gezien.

De bietencampagne is in volle gang, wat betekent hier op het platteland dat de vrachtwagens vol met bieten af en aan rijden. Dat begon vannacht al. Ze hebben schijnbaar haast of zo. Gelukkig toch nog een klein beetje ‘uitgeslapen’ tot acht uur, ontbijten, wasje gedraaid, nog wat lopen rommelen en dingetjes anders neer gezet.

Nog twee planten in de tuin gezet en het tuinhuis een beetje opgeruimd. Er staat veel water op de klei en ik zat gewoon vast toen ik daar even in ging staan. Ik hoop echt dat ik die klei onder controle krijg. Zelfs in het gras zak je weg. Gewoon door en door nat. Het heeft natuurlijk ook mega veel geregend de afgelopen maand.

Lekker met het zonnetje in m’n rug mijn blog bijgewerkt en even genieten van een zonnige zondag.

4 gedachtes over “Weekend #47

 1. Lever eten wij ook graag, eigenlijk alle organen. Ik koop ook vaak hartjes en maagjes, maak er bouillon van en vries alles apart in als basissoep en vulling.
  Eten jullie ook de tongen van de diverse dieren? Zijn wij ook gek op, uit Frankrijk de laatste keer 3 rundertongen meegenomen.
  Kan me voorstellen dat enkele lezers je verhalen wat luguber vinden, ik gelukkig niet, geniet juist van wat anders.

  Liked by 1 persoon

  • Bedankt voor je compliment! Jagen hoort bij het leven. Ik eet liever zelf geschoten vlees dan het vlees van dieren uit vleesfabrieken. Veel mensen staan tegenwoordig te ver van de natuur en vinden het dan snel luguber en moorddadig.
   Tong vind ik ook lekker, maar eet het zelden eigenlijk. In NL ook niet te koop tenzij op bestelling. In B wordt het veel meer gegeten, ook orgaanvlees.

   Like

 2. Toch ziet het er prachtig uit hoor. De lol van jagen begrijp ik niet, maar ik ben wel helemaal met je eens dat het een humanere manier is om vlees op je bord te hebben dan een beest in een hokje zetten, vetmesten en in een massale slachterij met veel stress de dood in jagen. Hopelijk zijn jullie gauw klaar met het huis!

  Liked by 1 persoon

  • Het is ook moeilijk te beschrijven en je moet al heel voorzichtig zijn tegenwoordig met tegenstanders die vaak erg extreem kunnen zijn. In Duitsland en vrijwel andere andere landen doen ze er gelukkig niet zo bekrompen over en is het een deel van de opvoeding en cultuur.

   Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s