Wintertime

Nog een maand en dan lengen de dagen weer. Niet helemaal waar: nog een maand en dan is de winterwende. Dan gaat de zon ’s middags weer wat later onder, maar ’s morgens is de zon nog lui en staat nog wel later op.

Desalnietgetreurd vind ik dat op 21 december de dagen weer langer worden. Laat me nu maar in die waan: dat beurt me op. Dan is de lente in zicht. Dan komen de narcissen weer tevoorschijn, dan worden de vogeltjes weer onrustig, dan worden de knoppen weer dikker en dikker, dan wordt iedereen weer vrolijker.

Dus nog even geduld.

Ondertussen is de herfst soms ook best mooi. Ik zeg met klem soms, omdat het de laatste dagen wel érg somber, grijs en regenachtig is. Maar zondag piepte de zon toch even tussen de wolken door en kwamen de bladeren van de nu gele leilinde prachtig mooi uit tegen de toen nog blauwe lucht.

Zondagmiddag even naar buiten. Even een wandeling to clear my mind (heeft niet echt veel geholpen). En waar ik dan slecht tegen kan zijn al die fitte lichtvoetige hardlopers die met een frisse neus en met versche lucht gevulde longen als antilopes langs flutteren. Daar kan ik even niet zo goed tegen.

Had gehoopt dat het goed ging met mijn enkel, maar na een klein toertje met de fiets zaterdag, voelde ik die ellendige pees toch weer. Enkel maar met fietsen. En als je dan in een wat zwartgallige bui bent (zoals zondag) komt de gedachte snel op om dan maar te besluiten eerdaags de stoute (hardloop)schoenen weer aan te trekken. Want wat heb ik nu immers te verliezen? Dat ik nooit meer kan hardlopen? Kan ik nu ook al niet. Dat ik pijn heb? Gaat wel weer over. Dat die pees afbreekt? Breekt zo snel niet af hoor. Heb ik me toch laten vertellen.

Is ook misschien één van de redenen waarom de somberheid mij soms zo te pakken heeft. Vroeger rende ik dat er gewoon uit. Nu is de tijd ook weer aangebroken dat je weinig daglicht ziet en dan zijn wij mensen toch al niet zo happy, getuige de vele zelfmoorden in die landen waar de zon gewoon vier maanden niet op komt.

Konden we ons maar gewoon lekker opkrullen, neus onder je staart, bodytemp op 4 graden en slapen maar.

IMG_8185

 

6 gedachtes over “Wintertime

 1. Zat me toevallig vanmorgen te bedenken dat we voor we het weten weer richting voorjaar gaan. Het gaat zo snel allemaal !
  Hoop trouwens niet dat je mij als fitte lichtvoetige antilope (hahaha, hoe verzin je het !) afgelopen zondag tegengekomen bent 🙂

  Liked by 1 persoon

 2. Zelf vind ik de herfst het mooiste en fijnste seizoen.
  De natuur is dan zo mooi en het is nog niet echt te koud om naar buiten te gaan.
  De gezelligheid van kaarsjes binnen in huis.
  Voor mij heeft het iets.. ik geniet er van.

  Prachtige foto’s.. daar heb ik ook zo van genoten. Dankjewel daarvoor.

  Liked by 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s