Rusteloze benen

Langzaam word ik wakker. Ik hoor vogeltjes? Oh, dat is mijn telefoon. Die wekt mij iedere morgen met vogeltjes. Heb ik tenminste nog de illusie dat ik in een park of bos woon en niet in het centrum van een slaapstad van Amsterdam. Vijf minuten na de vogeltjes floept het licht aan in de hal. Techniek dient de Mensch. Zeker in de winter maakt dat licht het wat makkelijker om op te staan. 

Maar ik voel me niet zo denderend. Keelpijn en flinke hoofdpijn. Ik heb dat laatste vaker de laatste tijd: ik krijg gedurende de nacht hoofdpijn. Ik begrijp niet hoe dit komt. Dit is nieuw voor mij. Nu heb ik vaak hoofdpijn: ik kom uit een hoofdpijn-familie. Mijn vader werd jarenlang geplaagd door clusterhoofdpijn. Wil je ook niet hebben of meemaken. Gruwelijk! Mijn broer heeft veel hoofdpijn. Bij mij is het ‘gelukkig’ slechts spanningshoofdpijn, maar ook vervelend. Misschien toch een bijwerking van de medicijnen die ik gebruik voor mijn RLS.

En die benen! Hou op schei uit! Erg veel last. Nu ik de medicatie heb verhoogd naar 0,132mg heb ik weliswaar iets minder last, maar ik kan geen moment even lekker op de bank chillen of het begint weer. Te veel stress. Te onrustig. Te moe. Op de terugweg zondagavond van WO naar HD praktisch de hele weg die k**benen die ik maar niet in bedwang kan houden. En dan ook overal jeuk, overal dat nare gevoel. Ondanks de medicijnen…

Maar ja. Ik zal er denk ik mee moeten leven. Veel mensen geven het advies om magnesium te nemen, maar bij mij werkt dat niet. Ik neem van die multivitamine waar dus ook magnesium in zit, maar ik merk geen verschil. ‘Je moet echt goede magnesium nemen,’ zeggen ze. Maar wat is dan de goede magnesium? Ik wil het graag nog eens een kans geven.

De Stichting Restless Legs geeft ook weinig informatie. Oud nieuws, geen up-to-date site en niet overzichtelijk. Het is geen levensbedreigende aandoening, maar ik heb wel het gevoel er aardig alleen voor te staan. Niet levensbedreigend maar wel levensbepalend. Lekker lui in een hangmat liggen met een boek gaat dus niet. Tenzij er een zwembad in de buurt is waar ik dan af en toe in moet kan springen. Ook geen slechte combi natuurlijk.

Blackboard with the chemical formula of dopamine

Overigens lees ik ook dat sporten de afgifte van dopamine stimuleert, het stofje – en dan het gebrek eraan – wat RLS schijnt te veroorzaken. Dus het wordt tijd om het hardlopen weer eens op te gaan pakken. Ik beweeg nu echt te weinig. Ik kom per dag net aan zo’n 5000 stappen. Ik heb weinig tot geen last meer van mijn enkelpees, ook niet als ik het opwek en ga toch erover nadenken het weer langzaam op te pakken. Mijn streefdatum is 1 januari 2018, om het nog even wat extra tijd te geven. Ondertussen blijf ik de oefeningen doen die ik heb meegekregen en probeer ik zo vaak mogelijk yoga te doen, wat ook spierversterkend is.

Ik ga me vanmiddag maar eens even verwennen met een zonnebankje….Om de dopamine-afgifte te stimuleren 🙂

 

 

 

 

6 gedachtes over “Rusteloze benen

  1. Argh, wat irritant en vervelend voor je joh. Je kan magnesiumsulfaat kopen, dan heet het epsomzout en daarvan moet je een flinke kop in je badwater of voetenbadje gooien. Ik weet niet of het jou helpt, maar toen ik zwanger was had ik er wel baat bij. Een stuk zeep in bed leggen, helpt dat? Een andere blogster had er wel baat bij en mijn vader ook, terwijl mijn ma niet tegen hem had gezegd dat er een stuk zeep in zijn nest lag….

    Like

    • Bedankt voor de tips. Dat van die zeep klinkt als broodje aap, maar baat het niet dan schaadt het niet (en je bed ruikt ook lekker). Ik ga het toch ook even proberen met orale magnesium. Ik lees dat het voor meer dingen goed is. Toevallig ook zaken waar ik ‘last’ van heb. Ben een erge stress-kip dus het zou me niet verbazen dat extra magnesium iets voor mij kan betekenen.

      Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s