Weekend #45

Het heeft zaterdag nog wel even geduurd eer de stukadoors gedaan waren met hun werk. We hebben op een gegeven moment maar geholpen met het opruimen van de ‘lopers’ die ze hadden uitgerold over onze vloer, gestofzuigd en gedweild. Overal grote voetsporen natuurlijk. Zowel boven als beneden, maar alle gaatjes zijn dicht, de gaten naast de trap zijn dicht en onder de vensterbanken is het nu mooi afgewerkt.

 

We hebben boven de deuropening die we nog hebben tussen de hal en de woonkamer, een gordijnrails gehangen. In die opening komt wellicht ooit een dubbele deur. Het liefst natuurlijk zo’n antracietgrijze stalen deur, maar ja [heb je al een staatslot?]. Voorlopig hangen we daar de gordijnen die uit de slaapkamer in Oostende komen van Jan. Zijn hele mooie zware gordijnen en om de kou toch een beetje buiten de kamer te houden zijn deze prima geschikt.

IMG_8139

Dus na het stofzuigen en dweilen zijn we éérst een klein eindje wezen wandelen door het dorp, waar we nog geen één keer zijn buiten geweest. Even gekeken of de plaatselijke kroeg open was. Maar het ziet er meer uit als een dorpshuis en het was dus gesloten. Dan maar even langs een paar boerenweggetjes, langs dikke vette koeien en ideeën opdoen voor onze tuin, o.a. in de vorm van haagbeuken, want we willen het zicht op de kinderboerderij naast ons toch wel wat minderen, als het effe kan.

Toch nog even mijn verjaardag ‘gevierd’ met een lekker glaasje whisky, wat olijfjes en nootjes en ’s avonds lekker stoofvlees (met donker bier dus) gegeten wat Jan die morgen al had opgezet. Met heerlijke gekarameliseerde witlof en aardappelpuree. Smaakte heerlijk. Een echt verjaardagsgerechtje.

IMG_8140

We genieten iedere avond van de meest prachtige zonsondergangen. Het is een schilderij wat nooit gaat vervelen. Onze achterbuurman – althans de eigenaar van het stuk grond achter onze tuin – heeft zestien fruitbomen geplant. Dat wordt dan over een paar jaar ons uitzicht: in het voorjaar no doubt prachtige bloesems en dan met onze tuin die tegen die tijd wat meer vorm zal hebben gekregen, wordt het uitzicht alleen maar fraaier.

IMG_8143
Ons uitzicht

Zondag konden we eindelijk uitslapen. Ik weet niet meer hoe laat we er uit waren, maar het was al redelijk licht. Na het ontbijt met de auto naar Seins (zo noemen ze Sint-Laureins in de wandelgangen) om mijn taarten die ik had besteld op te halen. Kreeg ik ze mee in een open doos dus zonder deksel. Beetje onhandig natuurlijk als ik ze in de auto moet vervoeren naar Nederland. Thuis heb ik de taarten omgepakt in Ikea boxen die ik nog toevallig had.

Maar eerst met taart en al naar Zomergem waar een interieur jaarbeurs zou zijn. Bleek een vrij klein beursje met vooral bedrijven uit de buurt en niet zo heel erg interieur. Niet zo’n beurs waar je lekker veel inspiratie op doet, maar ik vind het altijd wel leuk om op die kleinschalige beursjes rond te lopen. Natuurlijk ontbreekt op een beurs in België de fors uitgevallen bar niet!

 

We gingen voor een waterverzachter, want dat willen we nog wel graag installeren. Het water is over het algemeen vrij hard in Oost-Vlaanderen. Bij ons in WO is dit 24 – 37 gr.F wat dus behoorlijk hard is (zie deze site). In Nederland wordt de waterhardheid uitgedrukt in Duitse Graden (dH) en is waar ik woon – in HD – 7.8 dH (en dat is behoorlijk zacht). Ons huis in Oost-Vlaanderen heeft omgerekend naar Duitse Graden dus een waterhardheid van 20 dH. En dat klinkt ongelofelijk hard in mijn oren, gewend als ik ben aan dH. Dus geen overbodige luxe. Het enige nadeel van een waterverzachter is dat je haar zo ongelofelijk zacht wordt (en dus onhandelbaar in mijn geval). Maar goed. Als dat alles is..

Na de beurs thuis (in WO) nog wat administratie opgeruimd. Het stomme is – althans dat heb ik – dat je toch een beetje zit aan te hikken tegen het feit dat je ’s avonds weer naar HD moet. Dus pak je ook niets meer op. Maar dat is denk een kwestie van wennen. Dus na het avondeten (lekkere lasagne met vier kazen) zijn we in de stromende regen zo’n 217 km noordwaarts gereden. De taarten heb ik in de auto laten staan (want lekker koel). Even de brievenbus legen waar nog wat verjaardagskaarten in zaten en na een lekkere kop thee en het tweede deel van Rellik naar ons mandje.

IMG_8151

En vandaag zit ik onder de slingers en heb ik mijn taarten getrakteerd. De vruchtentaart was wel een klein beetje zompig geworden, maar was evenzogoed erg lekker. Even een weetje voor de volgende keer.

 

Nog een mooie bos bloemen gekregen van de baas

 

En Jan zit nu weer in Den Helder en krijgt om 14.00u de sleutel van zijn huurhuis. Ook toch best wel weer een beetje spannend. Vanavond slaapt hij daar voor het eerst Misschien maar eens een kijkje nemen daar dit weekend.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s