Conflict

Ik had min of meer verwacht dat ik deze ochtend weer moest krabben, maar toen ik naar buiten keek zag ik dat het aan het regenen was.

Vannacht lekker geslapen. Eindelijk weer eens. Ik slaap de laatste maanden (jaren?) niet zo goed vanwege bekende oorzaak (overgang….). Aantal andere factoren: ik kan nooit met een raam open slapen vanwege de herrie, de herrie en mijn benen (RLS). 

De afgelopen dagen weer een akkefietje met onze overbuurvrouw de bloemiste. Zij liet de laatste tijd ’s nacht om zo rond 04.15u haar bloemen afleveren. Dat gaat natuurlijk gepaard met de nodige herrie. Portieren die dichtslaan, de laadklep die wordt gezakt en de rolcontainers over het trottoir. En ondanks mijn oordoppen werd ik daar wakker van. WTF! Wat gebeurt er nu weer buiten? Eerst dacht ik onraad. Wat doet een vrachtwagentje hier zo midden in de nacht? Toen kwam ik erachter dat het bevoorrading was.

Tja, wat doe je dan. Praten met de veroorzaker. Of veroorzaakster in dit geval. Echter, ik heb al eens iets met haar gehad en zij is niet bepaald iemand met wie je dan rustig dat probleem kunt bespreken. Ze voelt zich direct aangevallen en begint dan te krijsen. Dat we haar haar winkel niet gunnen. Dat is helemaal niet aan de orde natuurlijk. Ze heeft een hele mooie winkel en wij zijn allemaal blij met dat mooie uitzicht. Maar midden in de nacht onder je slaapkamerraam laten lossen, lijkt mij niet helemaal handig.

Dus hebben we het gemeld aan de gemeente en de buren zelfs bij de politie.

Nu heeft zij dat probleem via haar zakelijke (!) Facebook pagina aan de wereld kenbaar gemaakt. Niet prettig natuurlijk, ook niet voor ons (ik en mijn directe buren die er ook behoorlijk veel last van hebben) omdat wij bijna met naam en toenaam vermeld worden. Ook niet goed voor haar zelf, want je moet zakelijk en ‘privé’ wel gescheiden houden. Bovendien gaat niemand dit wat aan en heeft niemand daar baat bij.

Het is erg moeilijk niet te reageren op de reacties die zij dan krijgt van omstanders die helemaal niet weten wat er precies speelt en ons als ‘klagers’ flink de grond in boren en zeggen dat we ‘dan maar moeten verhuizen’ of dat we ‘maar van slaapkamer moeten veranderen’. Terwijl ik er maar één heb.

Dat vergt de nodige zelfdiscipline.

Ik heb haar dus maar een nogal zakelijke, neutrale edoch vriendelijke mail gestuurd waarin ik uitleg wat er scheelt en dat het geen aanval is op haar of haar winkel en of zij dat bericht van haar FB wil verwijderen. Ze reageerde een beetje stug en kortaf, precies zoals ze is, maar ze had het dan wel met haar leverancier afgestemd om op een andere tijd te leveren (‘…met natuurlijk wel kosten voor mij….’), maar het bericht heeft ze niet verwijderd. Ik heb haar daarop bedankt voor haar reactie en nogmaals gevraagd het te verwijderen omdat nu volgens mij de lucht is geklaard.

Ik vrees dat het niet gaat gebeuren.

Ik hou niet van dit soort conflicten en zeker van dit soort ‘kinderachtige’ gedoe. Ik weet ook wel dat het dan even moet slijten, maar vooralsnog kan het behoorlijk overheersen. Ik sta gelukkig niet alleen en dat geeft toch een soort ‘veilig’ gevoel. Zelfs de voorzitter van de winkeliersvereniging staat aan ‘onze zijde’ en hij heeft zelf ook de nodige conflictjes met haar. Het ligt dus niet aan ons.

Ik hoop maar dat het snel overwaait.

 

 

6 gedachtes over “Conflict

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s