Van krabben en expats

Wat was het mooi vanmorgen! Op weg naar mijn werk (ja, met de auto) met die felle zon, schijnend over een stuk braakliggend to be bedrijventerrein, met de mist daarboven. Mysterieus. Kon natuurlijk geen foto maken want in de auto en ik heb tegenwoordig zo’n functionaliteit op mijn mobiel dat ik mijn telefoon niet eens kan bedienen als ik auto rij. Dat deed ik al niet overigens.

Ik had gisterenavond gelukkig de tegenwoordigheid van geest om mijn ijskrabbers weer even op te duikelen. Ik heb nog geen winter meegemaakt met mijn nieuwe Polo, dus alle winter-attributen liggen nog in een plastic zak in de schuur. En vanmorgen moest ik dus krabben. Dan start ik de auto, zet alles op hoog en begin met de zijruiten. Tegen de tijd dat ik dan de voorruit moet doen, is deze al ietwat gesmolten. Maar als ik dan de auto weer in duik, moet ik toch nog minstens een paar minuten wachten voordat de beslagen binnenkant helder is.

Ik heb me vaak genoeg afgevraagd of dat niet anders kan. Maar ik heb al van alles geprobeerd. Ik kom er niet aan onder om toch eerst de auto te starten en dan pas te gaan krabben. Andersom gaat niet. Zeker niet als het straks iedere nacht gaat vriezen.

Ik vind dat vervelend. Maar tenzij ik de auto iedere avond inpak in een auto afdekhoes, zie ik niet hoe ik dit anders kan doen. Maar ik zie mezelf dat niet snel doen iedere dag.

iamexpatfb

Met Jan gaat het wel goed. Hij was gisteren van de ene introductie naar de andere. Echte details hoor ik donderdag wel. Er moet natuurlijk ook een hoop administratieve zaken worden afgerond. Hij is een expat en dat heeft weer een aparte status. Ook zijn auto ontkomt daar niet aan: hij krijgt een Nederlands kenteken. Iets met GN of BN is mij verteld.

Dan hebben we natuurlijk onze nogal uitzonderlijke relatie: wel getrouwd maar niet op één adres en dat is natuurlijk weer zo’n dingetje waar niets over staat vastgelegd en wat dan weer een uitzondering zou kunnen zijn.

Jan slaapt nu nog in de basis in Den Helder, maar vanaf komende maandag zou hij in het huurhuis kunnen. Dan moeten we daar ook nog wat zaken voor kopen of verplaatsen, als pannen, borden, bestek, lakens, handdoeken. De hele mikmak.

Het zal wel eventjes duren voor hij z’n draai en wij het nieuwe ritme hebben gevonden. Op dit moment is mijn werk en mijn huis m’n rots in de woelige branding. Dat is dan tenminste voor mij nog een houvast. Voor Jan is alles anders: net verhuisd, en direct ander werk in een ander land (hoewel dat niet echt nieuw voor hem is) en weer naar een ander huis. En dan nog de administratieve lompslomp.

Tja. Wat doe je eraan….?

6 gedachtes over “Van krabben en expats

 1. DIY ontdooispray Spuitfles, Alcohol (drogist), Water Afwasmiddel
  Het is heel simpel en schijnt ook nog eens goed te werken. Vul de spuitfles voor 2/3 met alcohol en voor 1/3 met water. Voeg er dan ook nog een eetlepel afwasmiddel bij en schudden maar! Je hebt nu een goedkoop zelfgemaakt middeltje waarmee je de autoruit snel ijsvrij kunt maken.
  Hebben jullie deze al eens geprobeerd?

  Liked by 1 persoon

 2. Ik krab gewoon. Flink de verwarming open en dan gaat het wel. Gek genoeg ben ik dat hele gekrab in de zomer altijd compleet vergeten. Totdat dan ineens in oktober of november dat ‘Aha Erlebnis’ komt 😮
  Succes met alle rompslomp x

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s