Weekend #44

Vandaag is het begin van een nieuw tijdperk: Jan gaat voor tenminste drie jaar naar Den Helder. Vandaag zijn eerste dag. Vanmorgen vertrok hij om half zeven in uniform richting noorden.

Maar laten we beginnen bij het begin:

Donderdag 2 november.

’s Middags nogal opgedoft richting Amsterdam waar we de opening hadden van de winkel die bij het bedrijf hoort waar ik werk. Wij hebben nooit eerder een winkel gehad, maar dit lag een beetje in de lijn van de toekomstplannen en we hebben een ijverige projectleider – voor wie dit ook de eerste keer was – die het tiptop heeft verzorgd. Mag wel even gezegd worden.

IMG_8057
Klaar voor een avondje socializen…

Ikzelf ben niet zo van de officiële feestjes en partijtjes, maar ik heb me er redelijk goed doorheen geworsteld. Ik vind van mezelf dat ik – wat mijn werk betreft – sociaal wat achterstallig ben en moeite heb met het aangaan van een gesprek met zakenrelaties, nationaal én internationaal (tenzij ik ze goed ken). Dus soms stond ik op mezelf de boel te overzien en ook tijdens het diner erna bij Momo’s – zo’n trendy restaurant – stond ik soms alleen terwijl anderen steeds meer aangeschoten werden en in geanimeerde gesprekken waren betrokken. Althans zo leek het toch.

Ik heb over de hele avond maar drie wijntjes op, die overigens erg lekker waren. Het eten was ook super. Ik vind het de brakkigheid niet meer waard om me vol te gieten op zo’n avond. Het wordt al laat en als je dan ook nog een stuk in je kraag zuipt, ben je helemaal zo gaar de dag erna. Om het maar niet te hebben over de hoofdpijn.

Jan was die avond naar Amsterdam gekomen en hij was ook bij het (standing) diner. Zelfs hij sprak vlot met anderen, zelfs internationale. Maar ja, als je in the Navy zit heb je al snel genoeg stof om te palaveren. Als bureau-juf heb je niet echt veel boeiends te vertellen.

Maar het is weer voorbij.

Vrijdag 3 november

We zijn blijven slapen in Amsterdam in het Apollo Museum Hotel terwijl de rest in het City Park Hotel sliep. We zijn daar ’s morgens wel naar toe gelopen om daar te ontbijten en daar zat de hele bups natuurlijk aan de eitjes en broodjes. Er lag zelfs een honingraat zo uit de bijenkast dus. Had ik nog nooit gegeten. Erg lekker.

IMG_8058
Uitzicht vanuit onze hotelkamer

We zijn daarna nog even naar de winkel gelopen voor een taart-momentje. ‘We’ hadden een mooie taart gehad van de internationale delegatie en die moesten we natuurlijk wel even officieel aansnijden. Jan en ik wilden eigenlijk even Amsterdam in. Dat hebben we ook gedaan, maar dat werd wat later dan gepland. Ik was daardoor niet helemaal op mijn gemak en ik moet eerlijk zeggen dat ik Amsterdam niet meer zo leuk vind. Vroeger toen ik daar nog op school zat (een jaar of 35 geleden), was het in mijn beleving veel leuker. Nu lopen er alleen maar toeristen. Zelfs de winkels zijn niet meer wat ze waren. We zijn naar de 9 straatjes gelopen in de hoop daar van die kleine snuffelwinkels te vinden, maar we hebben er maar twee ontdekt. De rest alleen maar kleding en make-up of juweliers. Oninteressant voor ons.

Toch wel bij Juffrouw Splinter een paar haakjes gescoord – want daarvoor gingen we Amsterdam in. Zaakjes als Juffrouw Splinter zijn my piece of cake. In Haarlem heb je er heel veel, dat soort winkeltjes. Zalig. Bij Fabula Rosa op de Rozengracht nog een koord met van die belletjes gekocht voor aan de voordeur in WO.

Daarna op het Museumplein tussen de toeristen nog een muntthee gedronken en geprobeerd te relaxen, maar ik had intussen al een blaar op mijn voet (altijd hetzelfde liedje…) dus dat ging wat lastig.

Ik ben geen stadsmeisje – vandaar dat ik ook geen enkel foto heb gemaakt – en was ‘blij’ om weer naar HD te rijden, daar even snel wat uit de tas en wat in de tas en dan richting WO. Direct door gereden naar de supermarkt en inkopen gedaan – met karretjes nog zonder munt! Waar vind je dat nog! – en dan weer naar ons huisje. Jan was natuurlijk die hele week vrij geweest en er was weer het nodige veranderd, wat ik weliswaar op foto’s had gezien maar nog niet live.

De keuken was af en de deuren zaten erin natuurlijk wat al direct een veel beter gezicht is. Dan een deel van het badkamermeubel. De rest komt woensdag. En alles was keurig aan de kant en opgeruimd. Ik heb lekker boerenkool gemaakt – de eerste van het seizoen – en het was een verademing dat ik nu gewoon water uit de keukenkraan had en normaal aan een aanrecht kon staan. O ja, en dat we alles in een afwasmachine konden stouwen…

IMG_8068
Boerenkool met ui, spekjes en verse runderworst.

Om negen uur begon ik al in te dutten voor de TV, dus ik lag er vroeg in.

Zaterdag 4 november

Omdat we er vroeg inlagen, waren we ook weer vroeg wakker. Lekker ontbijten en daarna zijn we op zoek gegaan naar een grasmaaier. Ons gras groeit zo mooi en zo goed, dat we misschien nog wel moeten gaan maaien voor de winter. Dus wij op pad en bij de eerste de beste winkel maar een mooie Wolff gescoord. Een niet al te grote op elektriciteit met zo’n opvangzak. Het moet toch.

Dan via een keukenzaak waar er geen aandacht aan ons werd geschonken, de AH en de Marskramer terug naar huis waar we nog allerlei kleine dingen hebben gedaan. Je blijft voorlopig nog wel even bezig natuurlijk.

’s Avonds heeft Jan een curry gemaakt van damhertvlees (wat ik woensdagavond heb opgehaald in de buurt van de Zilk) en weer rond negen uur zat ik half slapend tegen Jan aan. De ontknoping van La Fôret dus die avond niet gezien.

Zondag 5 november

Werden we natuurlijk weer erg vroeg wakker en rond 07.00u uit ons bed. En dat voor een zondag! Het was ook zó licht dat ik echt dacht: wat is dit dan? Was het de maan.

IMG_8074
De maan ’s morgens vroeg in het westen terwijl in het oosten de zon op kwam

Super mooi.

Jan is op de fiets brood wezen halen. Hij bleef wel wat lang weg, maar die bewuste bakker – we proberen ze allemaal uit daar – ligt 14 km bij ons huis vandaan. De pistolets waren in ieder geval veel lekkerder dan bij de vorige bakker. Tijdens zijn afwezigheid kon ik mooi de fazanten zien die bij een akker achter onze tuin aan het scharrelen waren: twee dikke hanen en wel tien hennetjes. Mooi! Ik zit eigenlijk te wachten tot ik eens een ree zie, maar heb die nog niet ontdekt.

Na het ontbijt veel kleine dingen in orde gemaakt: lamp opgehangen, haakjes opgehangen, in de kleedruimte kast verplaatst en spiegel opgehangen. Ik heb nog wat prulletjes neergezet, de WC een beetje gepimpt en zo wordt het nog eens wat.

IMG_8075
Het heeft zelfs gehageld…

Dan nog wat planten in de tuin gezet. Ik denk eraan om eerdaags eens een klomp klei te pakken en daar een vaas van te kleien, want wat is dat sticky zooi zeg. Het stro op het kale deel van de tuin is goed nat en ligt mooi en trekt enorm veel vogels aan. Daar zit natuurlijk nog tarwe tussen. Bij mij zijn ze welkom. De tuin verderop heeft vlaggetjes gespannen om de vogels weg te houden. Wij gaan zelfs een deel van het hek wegknippen om zo ook andere dieren in de tuin te kunnen laten. Natuurlijk niet bij de moestuin: daar moeten ze weg blijven ;P.

De tuin naast ons is één grote kliederboel vol hondenstront. De konijnen hebben al de helft van hun onderkomen weg gegeten: hun houten hok waar ze in kunnen schuilen heeft al geen voorkant meer. Arme beesten! Vervelen zich te pletter de hele dag. Als ik zoveel konijnen had, had ik een groot deel overdekt en had ik een lekker hol laten graven, had ik lekker veel stro in hun verblijf gelegd. Nu hebben ze twee houten hokken, een paar half ingegraven autobanden en that’s it. Ze krijgen twee keer per dag eten en verder wordt er niet naar om gekeken. De kippen zagen er ook al wat minder fraai uit dan drie weken terug. Ook zij hebben geen fatsoenlijk hok, geen stro, geen hooi. Zelfs de haan laat het afweten ’s morgens.

Tegen twee uur zijn we naar HD gereden. Omdat Jan vandaag dus in Den Helder moest beginnen, vonden we het fijn om bijtijds bij mij te zijn.

IMG_8083
Onderweg….

We hebben daar twee pompoenen geslacht en soep van gemaakt. We hebben genoeg soep voor een heel weeshuis. ’s Avonds heb ik nog even het laatste deel van La Fôret gezien (had ik opgenomen) en op Netflix nog even de rest van The Hateful Eight, want daar waren we ooit aan begonnen maar niet afgekeken. Zo’n lekkere typische Tarentino-film met veel ketchup en flauwe dialogen. Ik hou daar wel van.

En vandaag is het weer gewoon maandag en werkdag en altijd weer even Bleh! maar vrijdag wordt de gashaard geplaatst, dus wel iets om naar uit te kijken.

 

 

6 gedachtes over “Weekend #44

 1. Berichtje uit IJsland. Wat een apart land, als jullie ooit gaan dan zeker rekening houden met toeristen. Nu er weinig zijn zijn er bij de attracties die beschreven worden zoveel mensen, dat je nauwelijks een foto kan maken zonder mensen.

  Gisteren hadden we een “grote storm” de weg die we hadden gereden om in hotel te komen werd ook na 3 uur afgesloten en er werd geadviseerd voor 3 uur op je locatie te zijn.
  Heftige hagelbuien boven op het platte dak hoorden weg en gierende winden. Maarr hotel is verder prima.
  Gisteren het toeristische stukje Black Beach bij Vik bezocht waar het dus wemelde van de mensen ondanks het heel slechte weer.
  Vandaag stuk richting het oosten gereden en door kleine dwars weggetjes te nemen de prachtigste zwart zand vlaktes gezien en daar waren we helemaal alleen,

  Liked by 1 persoon

 2. Och, het is veeeeel te lang geleden dat ik hier bij je ben wezen lezen. Ik schaam mij diep.
  Wat is jullie huis mooi geworden! Nee, een grasmaaier is geen overbodige luxe.
  En ik herken het dat gevoel als kantoor-juf niks te vertellen hebben. Ik oefen mezelf om het over iets anders te hebben, maar het gaat me op een of andere manier niet natuurlijk af.
  Voor 3 jaar naar Den Helder….

  Liked by 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s