Eindelijk een keuken

Zo langzamerhand wordt het een echt Thuis… Ondanks het feit dat ik nu zo’n 200 kilometer noordwaarts zit, kan ik de voortgang toch redelijk op de voet volgen.

Gisteren ben ik dus rond 13.30u naar huis HD gereden. Eenmaal thuis kreeg ik al snel de foto’s opgestuurd van de voltooide keuken.

image (7)

image (4)

Ik ben érg tevreden! Eindelijk een wasbak (en de wasbak die ik erg graag wilde!) en water uit een keukenkraan. Dat was wat ik het meeste miste. Ik moest voor ieder wissewasje naar buiten. Een vaatwasser mis ik dan nog niet eens zo zeer. Bij een volgende gelegenheid dat ik daar weer ben is het de taak om de kasten te vullen en de bijkeuken wat te ontzien en die als voorraad te houden, waarvoor die in eerste instantie ook bedoeld was.

En dan nog nadenken over het keukendeel wat daar tegenover komt en waar het fornuis in moet worden verwerkt. Dat wordt een schiereiland. Maar daar mag een keukenbedrijf zich over buigen want dat wordt echt wel timmerman-werk.

Voor mezelf weer een lekker éénpansgerecht gemaakt met linzen (weer eens wat anders) en zonder vlees. Ook weer om te onthouden. Smaakte goed.

IMG_8025

Vandaag worden de binnendeuren met de deurlijsten (chambrant op z’n Vlaams) gemonteerd. Dat ziet er ook al direct een stuk beter uit.

image (3)
Eindelijk kan er een deur dicht op het toilet…

image (6)

Jan kan niet veel doen daardoor (hij mag de deuren niet gebruiken) en heeft in de kamer maar de pentekeningen opgehangen die al geruime tijd in een doos zitten. Hier komen ze tenminste goed uit.

image (5)

En alles moet natuurlijk nog geverfd worden.

Vanmorgen was ik al vroeg wakker. Ik gluurde op mijn wekker en zag dat het 06.45u was, dus ik draaide me nog even om, wachtend op de wekker om af te gaan om 07.00u. Maar dat gebeurde maar niet. Tot ik mij realiseerde dat ik de wekker bij mij thuis nog niet op wintertijd had terug gezet, dus was het nog maar 06.00u. Ik ben er toen maar uitgegaan. Op m’n gemak gedoucht, aangekleed en smoothie gemaakt. Die dan maar thuis genuttigd (normaal neem ik dat mee naar kantoor vanwege te weinig tijd). Laarzen gepoetst, vogelvoederplank verplaatst en een beetje zitten ‘wachten’ tot het tijd was om naar het werk te gaan. Ik had natuurlijk om kwart voor acht al kunnen gaan, maar ja, dan zit ik op m’n werk en ik kan toch niet vroeger naar huis.

Het zal wel slijten. Ik vind die discussie over zomer- of wintertijd ook niet zo opwindend. In feite vind ik het allemaal best. De zomeravonden vind ik persoonlijk wel wat lang duren. Ik ga meestal zo rond 22.00u naar bed, en dan moet ik de gordijnen al sluiten als het nog licht is. Daarentegen als er geen zomertijd is, wordt het ’s zomers dus wel megavroeg licht. Word je dáár weer wakker van. Verduisteringsgordijnen dus.

Over gordijnen gesproken: we gaan waarschijnlijk de ‘master bedroom’ verplaatsen van de ruime, zonnig kamer op het zuiden, naar de wat kleinere, minder zonnige kamer op het noordoosten. Deze heeft ook een schuine wand en er zit maar één raam in. We hebben nu het bed onder het dakraam wat best leuk is, vooral als het een heldere nacht is (sterrenhemel), maar toch wel wat onpraktisch als je het raam moet zemen. En in de zomer natuurlijk bloedheet zo pal op het zuiden.

En wat heb je nou nodig als slaapkamer? Als er maar een bed in past. Je hebt toch je ogen dicht. Meestal toch. Dus gaan we naar de ‘kleine’ kamer. Die gaan we wel eerst decoreren natuurlijk, dus behang of verf, ander bed (breder!) en iets voor het raam (verduisteringsgordijn?).

De grote kamer wordt dan de logeer- annex strijk- annex yoga- annex weetikveel-kamer. Komt wel goed…

9 gedachtes over “Eindelijk een keuken

  1. Mooi hè dat donkere werkblad heb ik ook. Kan je er een detailfoto van maken?
    Ik vind het ook altijd beetje onzin een hele grote slaapkamer. Als er een bed instaat en stoel en kapstok vind ik het al voldoende. De andere kamers kunnen dan lekker de kasten komen en heb je daar de ruimte.

    Liked by 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s