Weekend #43 en voortgang woning

Vandaag weer een zzzzzpannende dag: de keuken – of toch een deel (een belangrijk deel) – wordt geplaatst. Vandaag ben ik nog vrij. Vanmiddag rij ik weer naar huis HD. Morgen weer werken. Ik had eigenlijk vrij gevraagd voor deze week, maar door een nogal belangrijke gebeurtenis op het werk, kon dat niet. Op zich niet echt een ramp. Jan is wel vrij en deze week gebeurt er weer héél veel. Ik zie dat dan vrijdag of zaterdag wel weer.

IMG_8005
De keuken in stukjes

Vrijdag ben ik weer naar WO gereden. Ging weer best vlot. Ik begin de weg te kennen. Weet precies waar ik links of rechts moet aanhouden. Gaat steeds beter.

Vrijdag langs Goes waar ik bij een verhuurbedrijf een busje heb geregeld om de zaterdag de keuken op te halen bij i-Kook in Bergen op Zoom. Het busje was nog uitgeleend en niet teruggebracht, maar geen ramp, ik had ‘m daar toch laten staan, want om nou van Goes naar WO en dan weer naar BoZ te rijden is zinloos.

 

’s Avonds aten we een heerlijke eenpansgerecht van de AH en het smaakte mij formidabel. Een receptje om te onthouden.

De volgende dag na het ontbijt naar Goes, bus opgehaald en naar i-Kook. Daar werden wij uiterst vriendelijk ontvangen en na wat heen en weer geschuif – vooral het werkblad – paste alles. Ik heb even achterin de bus gestaan, alles vasthoudend, terwijl Jan naar de dichtstbijzijnde bouwmarkt reed om spanbanden te gaan kopen. Echt raar om in zo’n pikdonkere cabine te zitten.

Een paar spanbanden rijker en het werkblad vastgesjord naar WO gereden. Alles uitgeladen. Dan al het puin wat we nog hadden in de bus gelegd en naar Oostende om daar alles te dumpen. Dat ging wonderwel heel erg vlot. Zucht van opluchting. Alle zooi kwijt! Heerlijk.

IMG_8001
Deze zooi zijn we kwijt….

Dan door naar de moeder van Jan waar we nog een doos of twintig (dertig?) hebben ingeladen die daar nog in haar garage stonden. Het meeste gaat naar de vliering gelukkig, maar toch. Haar nog even geholpen met het verplaatsen van haar kledingkast, kopje thee en weer naar WO. Alle dozen snel uitladen terwijl ik het eten maakte: entrecote met gebakken aardappels en tomatensalade. Ook dat smaakte weer zalig. Daarna met de bus naar Goes en deze weer voor de deur geparkeerd. De sleutel afgegeven bij de eigenaar (?). Zo hebben we de zondag lekker voor onszelf.

Zondag dus uitgeslapen tot zeven uur 😉 – tja wintertijd ging weer in dus we waren echt heel vroeg wakker – en Jan is brood gaan halen. In België zijn de bakkers op zondag open en dus maak je daar gebruik van: verse pistolets met explorateur (lekker kaasje). Dan met de auto even naar Intratuin in Maldegem en daar vier zakken aarde gekocht en nog wat groengoed waaronder een walnotenboom en een appel.

 

Eenmaal weer terug de boompjes geplant en de 400 kilo geperste stro die een plaatselijke boer vrijdagavond nog in onze tuin had gesmeten uit elkaar getrokken en helemaal over het achterste deel van de tuin verspreid óver het karton wat daar deels lag. Dit omdat we weinig tijd hebben om de komende weken iets te doen aan dat deel van de tuin (helaas). Natuurlijk vanwege het feit dat Jan per 6 november naar Den Helder gaat, maar ook omdat de winter voor de deur staat. En omdat daar erg veel onkruid groeide, willen we dan op deze manier tegen gaan. Ik heb deze wijsheid van internet, voor ons dus ook nieuw en zijn erg benieuwd of dit ook inderdaad het gewenste resultaat geeft. Je leest toch overal (bijvoorbeeld op deze site) dat mulchen goed is voor de grond.

 

Daarna heb ik nog de strook grond rondom het gras (wat overigens super mooi aan het groeien is) wat los geschoffeld en heb bolletjes gepoot. Wat een zwaar werk is dit zeg. Zeker in de vieze vette kleigrond waar je volgens mij zo een huis mee kan lemen. Ik was dan ook flink stuk aan het einde van de dag.

’s Avonds aten we gegrilde kip (uit de nieuwe oven) met pompoen. Ik had enorme honger, maar ja, we aten ‘pas’ om kwart voor zeven wat in zomertijd natuurlijk kwart voor acht was. Geen wonder dat ik trek had!

IMG_8011
pompoen

Je kunt je wel voorstellen dat ik die avond al vroeg in mijn bedje lag. Ik geloof dat het net 21.00u was. Ik heb geslapen als een roosje en was ‘pas’ om kwart voor zeven (kwart voor acht zomertijd) wakker. Had het blijkbaar nodig.

Er uit want vandaag kom Hans de Klusser om mee te helpen met de keuken. Moest hem wel even ophalen bij een benzinestation om hem over de smalle, modderige weggetjes (tja, platteland hè) naar ons huis te leiden. Even een rondgang door het huis en dan aan de slag.

 

Morgen komen ze de binnendeuren plaatsen – zal tijd worden – en woensdag wordt het badkamermeubel geleverd. Tuut-tuut! Dat is snel! Gelukkig wel, want het is wel een beetje behelpen nu en op den duur snak je wel een beetje naar dat het gewoon AF is. Het zal al heel wat schelen als alle binnendeuren er zijn. Dan kan dat gordijn vóór de WC beneden ook weg.

IMG_7998
Toch een beetje privacy op het toilet 😉

Ok, ik ben af en toe wat negatief (volgens iedereen) over het verloop en ben ook veel te ongeduldig. Jan remt mij daarin gelukkig wel af. Ik wil te veel in te korte tijd. Maar ik ben nu al heel tevreden dat het stro ligt in de tuin, dat het gras mooi groeit, dat ik de borders heb geschoffeld en dat de keuken wordt gezet.

 

2 gedachtes over “Weekend #43 en voortgang woning

  1. Ach dan hadden we elkaar bijna bij I-kook gezien ik was er in de loop vd ochtend om een geleider van een keukenla op te halen die liep niet lekker.

    Ben heel benieuwd hoe de keuken is als hij staat en dat jullier er erg tevreden mee zijn, heb je toch de winkel aangeraden.
    Dat van het stro ga ik doorgeven

    Liked by 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s