Verhuisweek

Het was mij een weekje wel! Ik was verdorie bijna blij dat het maandag was en dat ik achter mijn bureau ‘tot rust’ kan komen. Want verhuizen is erg vermoeiend. Maar dat wist ik al. Het was alleen 25 jaar geleden dat ik voor het laatst ben verhuisd (na daarvoor al zeven keer te zijn verhuisd).

Vrijdag 13 oktober

Rond een uur of half twee ben ik in de auto gestapt en naar WO gereden. Jan had mij al geinformeerd dat de vloer toch was afgelakt. Hij heeft op mij gewacht om naar binnen te gaan. Schoenen uit en op onze sokken over onze vloer. Deze ochtend was de tweede laag aangebracht. Net op tijd dus. De vloer is zoals wij wilden. Niet te netjes en een beetje industrieel.

 

We hebben bij de woning nog even gewacht op de terrastegels die die middag afgeleverd zouden worden

IMG_7903
Terrastegels worden geleverd en de puinhoop in onze voortuin
IMG_7909
Onze ‘keuken’….

en daarna zijn we naar de vader van Jan gereden waar we hebben gegeten (brood). Was weer als vanouds best gezellig. Niet te lang gebleven want ik was vreselijk moe, omdat ik de nacht ervoor zo slecht had geslapen.

Zaterdag 14 oktober

’s Morgens bijtijds weg uit Oostende zodat we op tijd in WO waren voor de voorlopige oplevering. We hebben uit de wind buiten in de zon ontbeten en tegen 11.10u was meneer de bouwpromotor er. Ik zal maar niet heel uitvoerig gaan beschrijven hoe het ging, maar hij zei nogal opgewekt dat hij al twee puntjes had opgeschreven die nog niet in orde waren. Afijn, er kwamen er nog een stuk of vijftien bij waaronder het ontbreken van de binnenkozijnen en -deuren en vensterbanken. Er werd keurig netjes een proces-verbaal van opgemaakt en hij zou dat deze week nog in orde laten brengen, beloofde hij voortvarend. Om maar alvast vooruit te lopen: we hebben hem enkel gezien op woensdagmiddag om de trap die nog niet is afgetimmerd te tonen aan een tweetal Polen.

Zaterdagmiddag hebben we het tuinhuis leeg gehaald en alle dozen binnen gezet. ’s Avonds zijn we Nepalees wezen eten in Oostende. Tentje ziet er niet uit aan de buitenkant, maar het eten is erg lekker.

Zondag 15 oktober

De vader van Jan heeft alle fietsen (vier) en het bedombouw met zijn aanhangwagen opgehaald. Jan is met hem meegereden naar WO en ik heb zijn moeder opgehaald. Omdat die twee elkaar niet willen ontmoeten, was het even puzzelen wanneer ik zou arriveren. We zouden eerst even een koffie ergens drinken, maar de theetuin waar ik naar toe reed was gesloten. Bleek dat ik 10 seconden nadat paps was vertrokken bij het huis aankwam. Oef.

We hebben nog wat ramen gezeemd en Jan heeft de fietsen opgehangen in het tuinhuis en we zijn niet al te laat weer terug gereden naar Oostende. Mams afgezet en nog wat laatste dozen gevuld. ’s Avonds een lekkere pizza gegeten bij onze ‘stam-pizzeria’.

Maandag 16 oktober

Verhuisdag! Dus er vroeg uit. Alles zat in dozen en alles stond klaar. Keurig op tijd kwam de best wel grote verhuiswagen aanzetten. De verhuislift werd geïnstalleerd en alles werd in no-time (een uur) ingeladen. We hadden onze auto ook vol gestouwd en zijn snel doorgereden naar WO. Een collega van Jan was er om ons te helpen en dat was erg fijn. Zodoende waren we snel klaar, want ook in WO was de vrachtwagen snel leeg. Dus tegen half twaalf was alles eruit. Collega weer naar huis en wij hadden het rijk voor ons alleen.

 

Ons eigen huisje! Nog een behoorlijke teringzooi natuurlijk, maar ja. Rome is ook niet in één dag gebouwd.

 

We hebben die dag alles zoveel mogelijk op een plek gezet. Of het daar dan ook definitief blijft staan staat nog ter discussie. We hebben nog geen keuken of badkamermeubel, dus was wel beetje behelpen, zeker zonder keuken en dus ook geen water. We hebben zoveel mogelijk dozen uitgepakt.

Tegen vier uur was ik behoorlijk gaar en moe (ik heb erg slecht geslapen deze dagen en had erg veel last van hoofdpijn…) en we hebben gedoucht in onze nieuwe douche en fris en schoon even naar de AH in Oostburg gereden waar we twee magnetronmaaltijden hebben gekocht. Thuis even nucken. Het is niet anders.

Dinsdag 17 oktober

IMG_7932

Ons eerste nachtje in ons nieuwe huis zit er ook weer op. Het is wel tijd voor een nieuw matras trouwens. En misschien een nieuw bed, maar daar zijn we nog niet aan uit. We waren al om 07.00u op want Peter de Klusser stond met z’n kleine schepwagentje voor de deur om het terras aan te komen leggen. Ik heb me na het ontbijt met cruesli en yoghurt kwaad gemaakt op de cementsluier in de badkamer, wat er nog niet helemaal vanaf is. Maar de goot in de douche is ook nog niet in orde en als dat goed is, doe ik de muren en vloer nog een keer goed met van dat cementsluier spul.

Jan heeft Peter geholpen met het aanbrengen van de stabilisé en de klinkers. Ik heb in de tussentijd zoveel mogelijk uitgepakt wat niet meevalt als de helft van het interieur er nog niet is (keuken vooral).

 

 

Zaterdagnamiddag zijn wij nog langs een gordijnenwinkel gereden en de ramen waar we vitrage willen werden vandaag opgemeten. Wel lange levertijd (6 weken), maar inmiddels is daar nu al een week van voorbij. Tegen de inkijk, hoewel ik daar geen last van heb. Ze kijken maar. Voor de ramen aan de voorkant willen we graag shutters maar niet goedkoop en ze zou even vragen wat dat zou gaan kosten.

’s Middags is de apparatuur afgeleverd: een gasfornuis, een koel/vriescombinatie, was- en droogmachine. Gaat wel even anders hier dan in NL: het wordt binnen gezet en baf! trek uw plan. Het had ons iets van 80 euro extra gekost als ze het moesten installeren. Enkel het gasfornuis hebben ze aangesloten omdat wij dat zelf niet mogen. Gelukkig heeft Peter geholpen met het naar boven tillen van de wasmachine. De droger lukte ons zelf wel. Je blijft wel met een hoop rotzooi achter…

 

’s Avonds hebben we in Sint Laureins bij een herberg maar wat gegeten, want we waren te moe en hadden geen tijd om eten te kopen en dan nog klaar te maken. Even pragmatisch zijn.

Woensdag 18 oktober

Vandaag is het pad naar de voordeur gelegd. Jan heeft weer geholpen. Dit keer een dam van stabilisé omdat de grond niet hoog genoeg ligt om het pad in te laten wegvallen. Dat wil ik nog wel te zijner tijd op laten vullen.

 

Ook Telenet is geweest en we hebben eindelijk TV en radio en internet. Vier dagen TV en radioloos is best wel apart. Internet mis ik dan nog niet eens zo heel erg.

 

Ik heb de ‘keuken’ een beetje ingericht zodanig dat je er tenmiste ‘iets’ kunt doen. De koelkast staat in de bijkeuken en het terras achter is klaar.

IMG_7965

Donderdag, 19 oktober

Even boodschappen gedaan in Oostburg en geld gehaald. Vandaag hebben wij het tuinhuis uitgeruimd omdat je er je kont niet meer kon keren. Nu echt alles wat naar huis mag naar het huis gebracht en daar verder uit- of opgeruimd.

Het was prachtig weer die dag en ’s middags werd er een blik mannen open getrokken om het gras te leggen. Tegen twee uur arriveerde eerst vier man in twee kleine vrachtwagens en even later kwamen er nog drie bij. Als een speer hebben ze daarna de tuin onder handen genomen: twee waren er aan het freezen, en de rest vulden alvast de kruiwagens met zand. Dat ging in rap tempo en ik was helemaal van mijn water van zoveel testosteron om me heen… Ik heb in de tussentijd de terrastegels ingeveegd. Ook zwaar hoor… 😉

 

 

IMG_7976

Aan het einde van de dag hadden we een prachtig gazonnetje! Het was niet echt onze bedoeling en het ziet er nog wat té strak uit, maar dat komt wel goed. Oogt in ieder geval al beter dan wat het was.

 

Even goed sproeien. Jan heeft de buitenkraan bij het tuinhuis provisorisch vastgemaakt, dus we sproeien met regenwater. Gelukkig zat het weer mee de dagen erna (regen) dus we hebben niet echt heel veel hoeven sproeien, want die waterpomp die in de bijkeuken staat, maakt een hoop herrie. Ook zoiets…

Vrijdag, 20 oktober

Die dag echt een slechte dag! Ik was keimoe en had enorme hoofdpijn. Geen idee wat ik had die hele week, maar ik heb betere weken gehad. Misschien toch de spanning.

Vanmorgen voor tweede keer op rij weer zo achterlijk vroeg wakker (rond 05.00u) ook vanwege die k**haan van de buren. Ik heb mijn oordoppen maar weer opgezocht terwijl ik zo had gehoopt ze daar niet nodig te hebben.

We zijn naar de Ikea in Gent geweest en hebben hun dagomzet even een boost gegeven. Beladen met stellingkasten, een badkamerkast, wat lampen, twee trapjes, een wasrek en nog wat meuk weer terug naar onze (winderige) stek. Ik was blij dat ik weer thuis was.

Ik heb tussen de werkzaamheden door lekkere everzwijnstoofpot gemaakt die heerlijk smaakte trouwens en Jan is druk bezig geweest met het in elkaar schroeven van de meubels. Het waaide behoorlijk hard die dag, ook dóór het huis, want de achter- en voordeur zijn nog niet ‘gesteld’ en hebben nog een behoorlijke spleet aan de onderkant. En bij de achterdeur zit de waterkering aan de binnenkant (duh!).

IMG_7983

De bijkeuken begint nu wat vorm te krijgen met de stellingkast, maar de inhoud verdwijnt voor een groot deel straks toch naar de keuken.

Zaterdag, 21 oktober

Vandaag alle puin van de voor- en achtertuin eruit gehaald en in de aanhangwagen van Peter gedumpt. Hij brengt dit voor weinig naar de stort en wij zijn er van af. De voortuin een beetje los gespit zodat de overburen alvast een beter zicht hebben. Geen rotzooi meer. Ik ga de grond eromheen nog wel (laten?) ophogen want ik zou het graag net zo hoog willen hebben als het voorpad. En dan even bedenken wat we daar in gaan zetten.

Beetje binnen lopen rommelen en ik heb ook nog geprobeerd om al het karton wat ik overhad op de nu kale grond van de achtertuin te leggen als een soort mulch-bodem. Ik heb echter niet genoeg karton. ’s Middags zijn we even langs een boer geweest om te vragen of die stro heeft voor ons. Dan kunnen we dat erover leggen. Nu de hele tuin is omgefreest, is het nog lastiger lopen in die dikke vette klei. Die klei blijft als grote hompen aan je klompen hangen en voor je het weet heb je schoenen van 10 kilo.

IMG_7986
Ons huis van de andere kant

Ik ben nog van plan om een pallet tuinaarde te bestellen. Gewoon in zakken. Als ik dan bezig ben ik de tuin dan kan ik zo af en toe een zak aarde pakken en dit verwerken. Wordt de grond ook beter van denk ik.

De buurvrouw – Ludwien – heeft ons al stekjes gegeven van framboos en braam en druif. Ze staan nu in potten tegen de muur. Misschien is het komend weekend beter weer, dan kan ik ze in de grond zetten.

Zondag, 22 oktober

Mijn laatste vrije dag van de week verlof. Vanmiddag weer naar huis. Het andere huis. Toch ook wel weer zin om naar huis te gaan en tegelijk ook weer niet. Het feit dat dit huis in WO nog niet af is, maakt mij dat ik inmiddels klein beetje verlang naar het comfort van mijn voltooide huis. In feite hebben we gewoon een week gekampeerd.

De laatste zaken van Ikea opgehangen en Jan heeft de goot van de woning uitgekuist. Die zat vol troep. De regen kwam met bakken uit de hemel, dus het gras hoefden we niet te sproeien. We hebben gelukkig een pad van betongruis naar het tuinhuis gemaakt, dus komen we redelijk moddervrij over iedere keer. De rest van de tuin, de kale kleigrond dus, ligt vol plassen en is niet te belopen. Zal blij zijn als die structuur anders is over een tijdje. Gaat nog veel tijd én grond in zitten!

 

4 gedachtes over “Verhuisweek

  1. Zo dat was een lang verhaal. Leuk om te lezen en de foto’s te zien, is heel wat gebeurt in 1 week.
    Toen mijn keukenvloer was gelegd lag er ook zo’n sluier over en ik heb dagen op een krukje gezeten met een spons zorgvuldig de voegen vermijdend elke tegel 2x afgenomen even wachten en dan nog 3x met schoon water, is wel heel mooi geworden, was wel agresief spul maar weet de naam niet, als je die wil hoor ik het wel.

    Ben jij toevallig in IJsland geweest? Ik ga er over 2 weken naartoe, heb je nog tips?

    Liked by 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s