Huizenjacht…

Gisteren zijn wij naar de kop van Noord-Holland geweest om twee potentiële huurwoningen te bekijken voor Jan. Het ene was een tussenwoning uit de jaren zeventig, een beetje ‘uitgeleefd’ maar wel gemeubileerd en de ander een recenter appartement zonder meubels. Het ene had een tuintje aan een watertje, een mooie badkamer, ruime slaapkamer met veel kasten maar ligt in een misschien iets minder gezellige buurt en moet even opgefrist worden, de ander een balkonnetje op het westen, in een leuk plaatsje, tegen de duinen, leuk pleintje, levendig, maar niet gemeubileerd en toch wel erg sombere bad- en slaapkamer en klein, maar je kunt er zó in.

IMG_7889
Deze genderneutrale figuur zit er al lang, zo te zien…

Allebei dus voor- en nadelen en als je dat zou samenvoegen, zou het een ideale stek zijn. Maar hij moet kiezen en we gaan waarschijnlijk voor het gemeubileerde, want om een huisje nog eens in te moeten richten, ook al is het klein, kost toch weer snel weer een behoorlijke duit en als je dat niet hoeft uit te geven is de keuze snel gemaakt.

Je kunt het ook inrichten met tweedehands spullen natuurlijk, maar alles komt nu zo tegelijk en moet allemaal in kort tijdsbestek en het zoeken, gaan bekijken, onderzoeken, ophalen, wegbrengen etc kost tijd en inspanning en dat hebben wij niet momenteel. Bad timing. We kunnen wel wat heen en weer schuiven met meubels, we hebben dingen dubbel, we zijn pragmatisch ingesteld, dus het komt wel goed maar je moet wel keuzes maken.

IMG_7890
Strand echt om de hoek…

Dan nog langs de Ikea om de twee spoelbakken te retourneren en er (natuurlijk) nog even doorheen gelopen, maar enkel met een nieuwe badmat en een plafondspotje met drie lampjes (voor bij mij) weer richting huis. Ik was het toen wel behoorlijk zat. Heb iets onder de leden – griepje of zo – maar het wil niet echt doorzetten.

Ook raar om na zo’n dag vrij en een volle dag met m’n mannetje weer naar je werk te moeten. Net of er twee maandagen zijn in één week. Dan stond ik ook nog op met behoorlijke hoofdpijn, dus had er niet veel zin in. Maar om nu thuis te blijven….. nah…

Terwijl ik dit typ begint de zon te schijnen, de pijnstillers en de koffie te werken dus ik heb goede hoop dat het wel beter zal gaan. Vanavond auto inpakken en morgen naar het nieuwe huis. Hoor alleen net dat er nog geen hars-laag over de vloer ligt (er komen er twee) dus dat is toch wel even balen, want – ik bedoel – zaterdag moeten we er in. Wat is dat toch met die aannemers?

IMG_7893

Ik zal me ondanks alles denk ik toch wel een stuk beter voelen als ik morgenmiddag weer herenigd ben met mijn mannetje en we een drukke week tegemoet gaan, maar sámen. En hopelijk kunnen we voor in het voorjaar 2018 even tijd vrijmaken voor een lekkere vakantie en gaan we een nieuw jaar in met een nieuw ritme en nieuwe kansen.

 

 

Een gedachte over “Huizenjacht…

  1. Gelukkig hoefde je niet vandaag die richting uit was totale chaos op de ring van Antwerpen ook op de oomleidingsroute via de tunnel.
    Vandaag weer eens boodschappen gedaan over de grens in Stabroek.

    Prettige weekend met heel mooi weer en een fijne week samen.

    Liked by 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s