Weekend #40 – Voortgang woning WO

As we speak wordt de gietvloer gegoten. Spannend! Ik zie dat pas vrijdag, maar Jan zal mij wel wat foto’s sturen als hij gaat kijken. Ben erg benieuwd want dat is net zoiets als vloerbedekking leggen: als dat er eenmaal ligt, lijkt je huis al een echt huis. Het ruikt dan ook zo lekker. Maar dit is in feite gewoon ‘beton’ dus ik weet niet hoe het zit met de geur, maar het zal er wel al veel ‘affer’ uitzien dan dat het nu was.

Vrijdagmiddag dus met de toet weer richting WO. Het was niet echt heel superdruk, dus om half vier was ik ter plekke.

Mooi Zeeland
Mooi Zeeland

Ik was er al een poosje niet geweest dus zag nu onze oprit belegd met betongruis. Al een stuk beter dan die blubberzooi die onze voor- en achtertuin moet voorstellen. Binnen ligt de benedenvloer vol met kleine steentjes als ondergrond voor de gietvloer. Ik zag de trap.

Links is vanuit de bijkeuken/technische ruimte. Wel vreemd dat die gaten niet zijn dicht gemaakt. Maar er zitten wel meer gaten in: in de hal bijvoorbeeld en boven tussen het muurtje en de trap. Op zich niet heel erg ware het niet dat de waterpomp (dat donkergroene ding) heel veel herrie maakt als je dus de WC doortrekt (de WC wordt doorgespoeld met regenwater en de pomp pompt dat op uit het waterreservoir wat in de voortuin ligt).

22365283_1455413904508525_7802854409854615028_n
Toilet beneden

Boven ligt het al met PVC en dat is heel netjes gedaan. We hebben dat even aangeveegd, gestofzuigd en gedweild en dan ziet het er al direct weer beter uit.

22279687_1455413897841859_5649281029175973619_n
PVC vloer gedweild (master bedroom)

Nu nog overal mooie plinten en je kunt er zo in. Te zijner tijd zullen we de muren wel sauzen, maar ik weet niet of dat nu al kan. De woning is behoorlijk nat geweest en misschien is het verstandiger om de muren nog even flink te laten drogen.

22279699_1455413907841858_96634230902579332_n
Badkamer

De badkamer nu ook kunnen zien. De tegels op de vloer zijn mooi, maar boven het toilet zijn de tegels niet mooi gevoegd en voor zover wij kunnen zien met een andere kleur voeg dan de andere witte tegels. De douchewand is geplaatst, de douchekop en mengkraan geplaatst, maar de goot was nog niet goed gemonteerd en zo te zien afgebroken.

Nog een virtuele douche genomen

22365649_1455413984508517_5412768638851169475_n

We hebben de plafondlamp in de badkamer opgehangen.

22279638_1455413977841851_5291364005624911705_n

Daarna hebben we bij een frietkot wat op de weg ligt even een hamburger en een bak friet gegeten. Wat een drukte daar zeg! Ik ben niet zo van de friet uit een frietkot. De hamburger was ok, maar de friet niet (dat rijmt). Waarschijnlijk omdat het zo druk was. Niet genoeg aandacht voor de frietjes.

22308594_1455413981175184_1893111359352286898_n

Niet mijn eten. Snel vergeten.

De volgende morgen zijn we eerst naar het containerpark gereden. Twee oude matrassen – waarvan één op het dak – en nog wat meuk van veertig jaar oud weggebracht. Wat een chaos bij dat containerpark. Dat is hier (waar ik woon dan) toch wel iets beter geregeld.

22281757_1455420684507847_1126285740035449131_n
Naar Marokko…

Daar hoef je niet een smal trappetje op om met je armen vol de troep in een drie meter hoge container te gooien. Hier (in de Haarlemmermeer) zijn de containers als het ware ingebouwd in de straat en sta je er met je auto boven. Zo kunnen er ook meer mensen tegelijk iets weggooien zonder gevaar voor eigen leven (van het trappetje vallen) en kan je je auto wat efficiënter parkeren. Daar in Zandvoorde stond alles kriskras door elkaar heen. Ik moet dan altijd vreselijk zuchten en denk dan: ‘Bij ons is alles beter.’ Wat natuurlijk niet zo is.

IMG_7854

Dan weer terug en de auto weer volgestouwd met nog meer meuk maar dan voor in WO. Wat je nu meeneemt hoeft de verhuizer niet mee te nemen en het tuinhuis staat nog lang niet vol….[ahum]

IMG_7855

We hebben daar provisorisch een voorlopige wastafelmeubel geplaatst a. om te kijken of we toch voor één wasbak gaan en b. om te zien hoe hoog het meubel kan worden en c. om te zien hoe diep het meubel moet worden. Maar zolang we d. de wasdroger en wasmachine nog niet hebben die aan weerszijden komen te staan, kunnen we e. de hoogte nog niet goed bepalen.

Ik heb een filmpje gemaakt van de badkamer hoe deze er zaterdag bij stond. Kan hier helaas geen filmpjes bijvoegen (tenminste: heb ik nog niet ontdekt).

Op de terugweg naar huis nog even via centrum Oostende, even een pintje pakken. Was (te) lang geleden.

Overigens was de Lupulus wel aardig, maar de laatste slokken gingen wat tegenstaan dus heeft Jan zich maar opgeofferd. ’s Avonds thuis lekker witloof in hesperolletjes met kaassaus gegeten. Jan heeft gesmuld!

Zondag na het ontbijt nog wat dozen ingepakt, alle ruimtes en kasten door, alle losse spullen weg en alles nog eens overlopen. De eettafel uit elkaar gehaald

IMG_7860
Rommeltje

Dan weer richting WO, waar Jan de kraan die we uit Oostende hebben meegenomen heeft gemonteerd op de voorlopige wastafel en deze aangesloten. Alles werkt ook nog. Jottum!

Dan beneden alle beschermlopers weggehaald. Dat lag daar om de ondervloer toch een ietwat te beschermen tegen al het vuil en slijk wat naar binnen gelopen wordt en ‘NIET BETREDEN’ printjes aan de deuren gehangen en nog wat in de tuin gerommeld. We hoeven al geen vijver te graven: die lag er al. Wat een modderbende. We hebben zoveel mogelijk puin wat we uit de tuin hebben gehaald in onze voortuin gedumpt zodat er straks ‘veilig’ gefreesd kan worden. Er lag nog een pad tussen het puin (met haar eitjes) en toen ik haar oppakte piste ze lekker over m’n handen door de handschoenen heen. Ik heb haar maar op een ander plekje gelegd.

Nog wat onkruid eruit getrokken en dat op één hoop gelegd. Vechten tegen de bierkaai tegen dat onkruid maar hopelijk winnen we een keer de strijd.

Tegen vieren ben ik terug gereden naar HD, prakkie opgewarmd, alles opruimen en me geïnstalleerd voor de TV (Heel Holland Bakt en 3 Op Reis) en het éclairtje wat Jan die ochtend had gekocht met een bak thee verorberd. Lekker hoor.

IMG_7864

Dan lekker gedoucht en in mijn grote bed gekropen. Niet lekker geslapen trouwens….

 

5 gedachtes over “Weekend #40 – Voortgang woning WO

  1. Ik zit al 3 jaar met een emmer onder de wastafel! De vorige eigenaar had er een hele rare constructie van gemaakt. De afvoerbuis liep stukje over de vloer, dan door gat in de rand om de douchebak en zo het putje in. Was zo vies allemaal, dus eruit gesloopt en nu met emmer die we gebruiken om de WC door te spoelen.

    Liked by 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s