Nog 11 dagen

We hebben het er maar druk mee! Nog 11 dagen en dan krijgen we de sleutel van onze woning in WO. Nog een maand en dan gaat Jan naar Den Helder. Nog twaalf weken en dan is 2017 ook weer gedaan…

Alles komt een beetje tegelijk. Afgelopen weekend al een beetje de planning doorgelopen voor de komende veertien dagen. Prio is nu wel de woning in WO en ondertussen moet Jan de ogen en oren open houden voor een huurwoning/studio/appartement in de omgeving van Den Helder. Elke dag op en neer rijden naar waar ik woon (vijf kwartier rijden) ziet hij niet zo zitten.

Doordat alles zo tegelijk komt en onze nabije toekomst er iets anders uit gaat zien dan we een week geleden (!) nog dachten, komen er wat zaakjes in de knel. Zoals de tuin. Ik ben druk bezig nog iemand aan het zoeken die die 400m2 kan freezen, ontdoen van stenen en onkruid, egaliseren en alles wat nodig is om die lap grond te kunnen inzaaien met gras. Maar de tijd dringt, want als de temperaturen gaan zakken, komt het gras niet op en is het zonde van het graszaad.

Andere oplossing is graszoden. Dan heb je direct een mooi gazon natuurlijk, maar is ook wel een stuk duurder (hoewel wij via via ook 5 euro per m2 zouden moeten betalen voor inzaaien). En op de eerste optie alles inclusief dus ook de BTW én garantie en de laatste optie zo’n B. de Haas klusje waar je totaal geen garantie op hebt natuurlijk. Ook niet of het wel gaat opkomen of niet.

Er is nog een optie drie en dat is alles zelf doen. Frees huren, wals huren, aanhanger huren en je de blaren werken op die vierhonderd vierkante meter. Wel stukken goeie koper da wel.

O ja en er is ook nog een optie vier: alles uitstellen tot voorjaar 2018.

We zitten ook nog met die verdomde haagwinde en ik ga ervan uit dat als je zoden laat leggen dat die haagwinde het een stuk lastiger heeft om daar doorheen te komen. Als je gaat zaaien weet ik wel zeker dat we komende jaren nog flink onkruid moeten plukken uit het gras.

Om de kosten te drukken zouden we ook nog kunnen overwegen om dat deel wat te zijner tijd moestuin wordt, níet te laten leggen. Dat scheelt denk ik zo’n 100 m2. De prijs per vierkante meter is dan gelijk, maar het aantal vierkante meters is dan wel minder (al tikkende kom je toch weer op andere ideëen en invalshoeken…). Ook nog een overweging.

Nog even wat voortgang-foto’s:

Hierboven: WC ombouw boven in de badkamer en de tegels die geplakt zijn. Helaas is de voeg tussen de donkere tegels niet de juiste, maar we laten het maar zo.

Tuinmeubilair
Tuinstoelen zijn ook binnen…

Komend weekend ga ik het pas weer life zien. De bouwpromotor had gezegd dat alles op 1 oktober klaar zou zijn, maar hij heeft natuurlijk niet gezegd in welk jaar. Hij heeft nog elf dagen zou ik zeggen. En alles wat niet in orde is, mogen ze dan naderhand nog komen doen, wat nog een dingetje zal zijn om af te spreken natuurlijk. Maar er zijn nu zoveel dingen die op ons afkomen, dat ik dit maar even naast me neer moet leggen. Evenals nog zoveel andere dingen.

Komt tijd komt raad.

4 gedachtes over “Nog 11 dagen

  • Dat gaat helaas niet zo simpel. Als de laatste factuur niet wordt betaald, is er ook geen oplevering. Maar contractueel is vastgelegd dat ze alle onvolkomenheden moeten afwerken en daarvoor gaan we 14-10 gezamenlijk door de woning om alles op te schrijven.

   Like

 1. Waarom gaan jullie niet samen ergens gehuurd wonen voor de tijd dat Jan in Den Helder zit? Ergens halverwege tussen jouw en zijn werk? Heb jij geen last meer van die lawaaiige buurt waar je nu woont, het scheelt woonlasten en je ziet elkaar dagelijks.

  Liked by 1 persoon

  • Probleem is alleen dat ik dan bóven Amsterdam zou moeten verhuizen met elke dag file-rijden (ik werk net onder Amsterdam). Mijn baas gaat daar niet mee akoord, ik weet niet of ik dat fijn vind, maar het is inderdaad nog een piste wat bewandeld zou kunnen worden en wat ik zeker ter sprake zal brengen.

   Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s