Herfst

Het is inmiddels alweer oktober zeg. Time flies when you’re having fun…. Ik heb nog steeds het gevoel dat de zomer nog terug komt. Ik heb nog geen afscheid kunnen nemen en verwacht ieder moment nog temperaturen van 25 graden of meer.

Maar ik vrees toch dat het nu echt voorbij is, die mooie zomer en dat ik mijn zomerkleding zal moeten gaan opbergen om mijn winterkleding weer uit de mottenballen te halen. Helaas. 

Klokje

Het is niet dat ik echt een hekel heb aan de herfst. Ieder seizoen heeft zo z’n charme en het mooie van de herfst zijn de kleuren en het licht. Als straks de klok weer op wintertijd wordt gezet vind ik het wat minder leuk worden. Dan ben ik zó weer jarig, is het zó weer sinterklaas en is het zó weer kerst.

Voor veel mensen de gezeligste tijd van het jaar. Ik vind het alleen maar donker, koud en nat. Ik denk dat het erg scheelt als je niet in de Randstad woont. Dan ervaar je die periode volgens mij een stuk relaxter. Maar als je net als ik op een heel druk punt woont (letterlijk en figuurlijk) is deze periode heel onrustig. Mensen zijn gestresst, gespannen, ongeduldig en chagrijnig. En ik kan niet zo goed tegen die druk van diverse media om me heen dat het vooral heel gezellig móet zijn!

Ook op het werk is december voor mij een hele drukke maand. Deze maand duurt sowieso al kort en wij organiseren altijd een kerstdiner voor de medewerkers met hun partner. Gelukkig is de lokatie al bekend (oef), maar moet ik (moeten we) nog een cadeautje verzinnen om mee te geven. Zeg maar het kerstpakket, maar we proberen het wel simpel te houden. Vorige jaar kregen alle dames een luchtje.

We hebben een paar jaar geleden iedereen een Cobb gegeven. Zulke super cadeau’s komen maar zelden langs. Dat is dan zo’n brainwave waarvan je denkt: had ik die maar vaker. Dus ieder jaar weer een enorme uitdaging en ik ben al zo slecht in het verzinnen van originele cadeau’s. Ik denk dat dat komt omdat ik niet graag winkel en dus op die manier niet op ‘de hoogte’ ben van hebbedingetjes die hot zijn. Bovendien ben ik niet zo materialistisch ingesteld en kan ik mij moeilijk verplaatsen in wat anderen graag zouden willen hebben.

Dus ieder jaar altijd weer een heet hangijzer. Het idee dat het een cadeau moet zijn wat iedereen leuk vind, heb ik allang laten varen, want je kunt het toch nooit voor iedereen goed doen.

Afin. Vandaag is het alweer oktober, weer maandag (nog 12 dagen…), ik voel me uitgerust en de baas is voor een paar uurtjes weer op kantoor waar ik blij mee ben. Hopelijk is hij snel weer de oude en dan kan ik hem waarschijnlijk af en toe wel weer achter het behang plakken. Ongetwijfeld. Mijn werk geeft mij veel mogelijkheden, maar ook veel stress en als de baas van huis is gaat alles net even anders. Maar dat hou ik voor een volgende keer.

 

3 gedachtes over “Herfst

  1. Toen ik in Brabant woonde vond ik de herfst ook druk. Veel files door de regen, treinen vertraging door het blad en veel stress. Heel herkenbaar en inderdaad moet dat in de randstad nog veel erger zijn. Nu in Oost Groningen vind ik weer de rust. Heerlijk! Succes met de drukte!

    Liked by 1 persoon

  2. Ik heb nooit zo van de herfst en winter gehouden en na 63 jaar Randstad en 4 platteland merk ik geen verschil.

    Ik heb ook altijd zoveel moeite om de zomerkleding op te bergen. Vergeet ook nog wel eens een jas aan te doen zeker als de zon schijnt.

    Liked by 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s