Ingewikkelde mist

Wat een klein wereldje vanmorgen! Op zulke dagen vind ik het jammer dat ik midden in de Randstad woon (met een hoofdletter) en dat mijn route naar het werk niet zo fotogeniek is. Ik heb wel een erge mooie klimmer in mijn tuin – een Clematis, maar ik weet niet de juiste benaming – die vanmorgen prachtig onder de minuscule druppels in de mist stond te staan. Een hele fotogenieke plant en hij bloeit nu echt heel mooi. Als de bloemen uitgebloeid zijn, komen daar van die pluizige gevalletjes voor in de plaats. Heel schattig. Nu ik voor een deel mijn klimop heb weggehaald, groeit deze Clematis ineens bijzonder uitbundig. Alsof-ie blij is dat die vervelende klimop eindelijk weg is.

KlokjeMist_1KlokjeMist_3

Ik hou van dit jaargetijde, zeker als het ’s morgens zo mistig is en als de zon zo mysterieus opkomt. Vandaag dan niet: ik heb nog geen zon gezien, maar het blijft boeiend die mist. Je zou in het weekend eigenlijk voor dag en dauw moeten opstaan om naar een gebied te gaan waar je wél mooie mistfoto’s kunt maken.

Mist BW

Mist_1

Maar ja. Dat bed is in het weekend zo lekker warm en gezellig. Dus dat doe je niet.

Vanmorgen vroeg een collega aan mij: ‘Hoe staat het leven?’ Waarop ik antwoordde: ‘Ingewikkeld.’

Sinds gisteren namelijk heeft ons leven weer een heel andere wending gekregen. Het hing misschien al vijftien jaar in de lucht, maar op het moment dat we het heel graag wilden, gebeurde het niet. En nu, nu we er niet meer op hoopten en ondertussen al andere stappen hebben genomen, gebeurt het ineens: Jan wordt overgeplaatst naar Den Helder.

En niet over een paar maanden. Nee, vanaf begin november al. Woensdag belde Jan al dat hij het bericht officieus had gehad en of ik erover na wilde denken. Wat dat betekent toch wel weer een ander leven voor ons. Net een nieuw huis gekocht natuurlijk, niet echt vlakbij Den Helder – au contraire – dus de timing is perfect….(not).

Concreet betekent dit dat wij straks drie huizen hebben, waaronder dus een erg luxe weekendhuis in België en twee doordeweekse huizen. Ik moest de pro’s en con’s opschrijven (en daarna had ik meteen het liedje van Roger Waters de rest van de dag in mijn hoofd) en de grootste pro was wel dat mijn onrust in één klap is verdwenen. De onrust van ‘stop ik met werken en ga ik in België wonen’. Nu is die vraag niet meer zo actueel. Nu gaat Jan voor drie of vier jaar naar Den Helder en daarna gaan wij sámen emigreren naar België.

Nog een pro is dat wij altijd samen de weekenden daar naartoe rijden en ook samen weer terug. Ik hoef ook niet persé minder te gaan werken, wat ik overigens wél ga doen, maar iets minder minder. We kunnen nu ook wat makkelijker doordeweeks iets afspreken bijvoorbeeld in Alkmaar of zo. Want Jan komt niet ’s avonds naar mij toe: dat is vijf kwartier rijden dus net effe te ver (voor zover we dat nu kunnen beoordelen).

Een paar grote Cons zijn:

 • zonde van ons nieuwe huis.
 • we kunnen voorlopig de tuin niet inrichten zoals we dat graag zouden willen. Te weinig tijd voor het inrichten én te weinig tijd voor het onderhouden. Daar staat misschien een pro tegenover om daarvoor een hovenier in te schakelen…
 • een driedubbel huishouden, wat meteen ook weer wat pro’s creëert.
 • straks weinig tijd – enkel de weekenden – om daar te ‘klussen’. Aan de andere kant hebben we nu drie (of vier) jaar de tijd om het helemaal tiptop in orde te maken.

Je kunt niet zeggen dat mijn leven saai is….

 

7 gedachtes over “Ingewikkelde mist

 1. Grote goedheid, dat is nogal wat. Maar ja, wat je al zegt, jij kunt gewoon blijven werken en je kunt elkaar vaker zien, dan moet je die paar jaar maar voor lief nemen. Gaat Jan daarna met pensioen of zit er dan weer een andere plek in? Heeft hij zelf helemaal niets te zeggen over een standplaats?

  Like

  • Nee, op pensioen dan nog niet, want dat is met 59 waarschijnlijk. Maar ik ga dan wel met pensioen denk ik, zij het dus vervroegd. En ja, hij had het kunnen weigeren, maar voor ons geeft deze situatie iets meer voor- dan nadelen.

   Like

 2. Oh ja….deze had ik niet zien aankomen. Heb je alles bedacht en (letterlijk) in de steigers gezet, komt het leven weer met een idiote zwieper de andere kant op… Enfin, vooral een ‘luxe’ probleem, al vergt het de nodige organisatie… (zei zij met 1 huis op de Belgische grens, 1 huis in noordoost Groningen en een husband met baan in Utrecht 🤗 ook ontstaan door van die bizarre wendingen, ongevraagd voorgeschoteld door het leven) … Succes met organiseren! 🌼

  Liked by 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s