Zin in vakantie…

Dinsdagavond mijn avond door gebracht tussen mannen op leeftijd. Nou ja, voor een deel dan. Ik ben lid van een jachtsociëteit. Van oorsprong (1956) denk ik een echt mannenclubje want jagers waren immers over het algemeen mannen. Die mannen zitten er nog. Sommige echt op leeftijd, de meesten welgesteld als ik dat zo mag inschatten en dat geldt niet alleen voor de oudere mannen. Dinsdag liepen er een aantal van rond de dertig die – als ik even bevooroordeeld mag oordelen – op mij niet onbemiddeld overkwamen, of als zij het zelf niet zijn dan toch in ieder geval hun pa.

Ik ben daar via een vriendin bij terecht gekomen. Haar partner is boer hier in de polder en had een flink aantal hectaren akkergrond. Dat heeft hij inmiddels verkocht maar hij is nog wel jachthouder. Via hem krijgen wij ons felbegeerde papiertje voor onze jachtakte: een gastverklaring ofwel een artikel 4.1 verklaring. Als je lid bent van zo’n jachtsociëteit is het verkrijgen van zo’n verklaring trouwens wel een stuk eenvoudiger. Jachthouders genoeg die jou dit stukje verplichte papier willen geven. No strings attached.

Dinsdagavond was de avond best ok. Er waren twee sprekers ingeroosterd die ons – jagers – iets interessants te melden hadden. Ging dit keer o.a. over wildhygiëne en dierziekten. Als je hoort aan wat voor nare ziektes je bloot staat, zou je acuut stoppen met het zelf ontweiden van het wild. Nu heb ik dat nog maar twee keer gedaan en ik had keurig netjes plastic handschoentjes aan. Maar toch moet je enorm oppassen, want sommige ziektes zijn voor de mens ook niet prettig.

Reden voor mij om toch eens te gaan kijken om een cursus Wildhygiëne te gaan volgen. Niet alleen erg interessant, maar zeker ook bijzonder nuttig. Zou nog leuker zijn als we dat beiden zouden kunnen doen, die cursus. Maar eens kijken of dat ergens een keer gaat lukken.

Ondertussen druk bezig met de voorbereidingen voor de opening van de winkel. Vanmorgen even naar onze hoofdstad geweest. Wat een drukke bedoening daar. Dan pas besef ik dat ik geen stadsmeisje ben en ik voel me echt zo’n provinciaaltje als ik daar rond loop. Fietsers die van alle kanten op je afkomen en stoppen voor rood ho maar. Ik had er een afspraak met de cateraar en hebben alles goed doorgesproken. Voor haar gesneden koek en dat geeft mij een goed gevoel.

22050169_1445992115450704_5754713949868274686_n

22046627_1445992128784036_7953137909167540044_n
Je moet wel geduld hebben als je een kopje koffie wilt…

Alles kan echter nog anders, gezien het feit dat de directeur nu nog ziek thuis is na zijn operatie en zich er (nog) niet mee bemoeit. Maar ik ken hem langer dan vandaag en het zou mij niets verbazen in ieder geval. Ondanks dat de projectmanager een moeilijke man is om mee te communiceren, is hij wel meer het recht-door-zee en geen-fratsen type.

Ik kijk ondertussen wel een schuin oog naar de klok. Niet veel energie slash zin meer. Slecht geslapen vannacht en (dus) hoofdpijn. Te veel aan mijn hoofd. God, wat heb ik zin in vakantie!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Betere tijden….[heimwee]
Maar dat moet nog even wachten. Nog 16 nachtjes en dan heb ik wel een week ‘vrij’. Even niet werken. Ook lekker.

 

Een gedachte over “Zin in vakantie…

  1. Zoals je weet ben ik ook op gevorderde leeftijd en geboren in de Nieuwe Spiegelstraat in Amsterdam dat was in mijn jeugd al een drukke fietsstraat. Na 63 jaar stadsmeisje nu 4 plattelands maar ik vind het nog steeds heerlijk of af en toe in de drukte rond te rijden of te lopen en dan weer snel terug naar de rust!

    Liked by 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s