Van hondjes, B&B en bomen

Gisterenavond lag ik al om 21.15u met mijn neus onder het dekbed. Ik dacht nog: even lezen, maar ik heb mijn leesbril om zeep geholpen afgelopen weekend en mijn leesbril welke normaal boven ligt, lag nu beneden en ik had geen zin om weer die trap af te lopen. Dan maar licht uit. Zowel boven mijn bed als bij mij.

Met als gevolg dat ik nu een aardig wattig hoofd heb. Ik ben wel een aantal keren wakker geweest vannacht en vanmorgen om 06.00u was ik eigenlijk wel uitgeslapen. Maar ja, ik ga er niet uit dan. Wat moet ik in godsnaam om 06.00u uit mijn bed? Als ik een hond zou hebben, ja, dan zou ik opgewekt zeggen: Kom Frits – want zo zou mijn hond heten – we gaan even naar buiten. Waarop Frits mij dan waarschijnlijk stomverbaasd aan zou kijken waarom baasje zo vroeg persé naar buiten wil. Maar Frits is een Mechelse Herder, dus Frits zal er nooit komen.

Een beetje beïnvloed door de demonstraties met de Engelse Springer Spaniels tijdens de beurs Jacht & Buitenleven, denken we (Jan en ik) dat wij ‘gaan’ voor dit ras. Mooi hondje, mooi formaat en als ik de beschrijving lees een ideaal huisdier. Als ik stop met werken, nee wanneer ik stop met werken dan is de bedoeling dat ik mij wat meer ga bezighouden met de jacht en daar hoort een hondje bij.

SONY DSC
Foto: Jagersvereniging

En nu nog een gepaste naam verzinnen bij deze aanstaande kameraad. Kan niet wachten!

En dan nog wat foto’s van de B&B Wijnhoeve Koningsbosch. Zoals de naam al zegt, heeft deze B&B een wijngaard(je) en maken ze hun eigen wijn.

B&B KoningsboschWijngaard B&B_1Wijngaard B&B_2Terras B&BTuin B&B

Omdat ze de zondag open dag hadden, waren ze de hele tijd heel druk bezig in de tuin. Alles mooi maaien, dode bloemen weg en alles aanharken. Ziet er wel super uit. Jammer dat wij zo weinig tijd hadden om er van te genieten.

In ieder geval al wel wat ideeën opgedaan voor onze tuin in de vorm van een mooie boom: prachtige boom met een mooi gladde stam en van die langwerpige slierten eraan. Volgens mij zei ze (de eigenaresse) dat het een notarisboom was, maar als ik dat opzoek, kom ik er niet uit*. Mooie boom voor onze nieuwe tuin (nog 18 dagen!!!).

En ik was niet zo’n dahlia-fan maar als ik die kleurenpracht zie, denk ik dat ik daar maar eens plaats voor ga maken straks. Ze zijn toch wel erg mooi. Het was afgelopen weekend extra mooi omdat het wat mistig was. Zo bijzonder altijd. Ik heb te weinig tijd genomen om daar eens te fotograferen, maar komt nog wel een keertje. Erg leuk daar en als ik de datum weet voor volgend jaar, ga ik meteen weer reserveren.

*Het is de Catalpa of trompetboom. Hoe ik nou aan notaris kom, geen idee….

 

4 gedachtes over “Van hondjes, B&B en bomen

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s