Jachtbeurs

Het gaat gelukkig alweer beter met mij. Ik ben helemaal klaar voor drie dagen beurs. Drie dagen lekker buiten. En morgen mijn mannetje weer zien. Eindelijk hoor. Ik vind het maar niks zo. Zeker als je samen bezig bent met zo’n project, is het erg ongemakkelijk als je daar niet goed over kunt sparren en praten en plannen.

Op zo’n dag als deze als je weet dat hereniging nabij is, verdwijnen ook de ergste piekermomenten. Niet helemaal want er blijft één groot issue over, waar ik erg veel over nadenk en wat mijn leven totaal kan veranderen. En dat is stoppen met werken, eindelijk gaan samenwonen met Jan, ‘huisvrouw’ worden, een (jacht)hond nemen.

21751515_1439611712755411_8093450537108799743_n

‘Ja, doen! Niet over twijfelen!’ gilt iedereen om me heen. Maar zo eenvoudig is dat niet. Ik ga daar niet over uitwijden, want dan wordt het een heel boekwerk. Er zitten aan zo’n beslissing heel wat haken en ogen. Je moet daar niet achter blijven hangen en je aan verwonden. Dat moet je goed onderzoeken.

Over haken en ogen gesproken: ik ben nogal ‘hooked’ aan de serie The 100 op Netflix. Ik kijk ’s avonds twee of drie afleveringen na elkaar. Ik vind het zelf niet eens leuk, want het blokkeert me in alles. Het is wel een goede serie – vind ik – maar ik baal ervan dat het zo’n impact op me heeft.

Maar ik heb toch de tijd gevonden om alles klaar te leggen voor drie dagen beurs. Voordeel van deze beurs is dat je niet in mantelpakje en hakjes hoeft, maar gewoon in outdoor kleding en je wandelschoenen eronder. We zijn nu voorzien van een mooie outfit van het merk Laksen: een mooie singlet of shooting vest met een hemd eronder. Alledrie hetzelfde. Casual doch elegant.

Het was best lastig om voor alledrie hetzelfde te vinden, want kleding voor damesjagers is lastig te verkrijgen. Ondanks dat er steeds meer dames zijn in die functie, haakt de detailhandel daar nog niet op in. Het is allemaal man wat de jagersklok slaat.

Outfit beurs
Onze outfit…

Maar laten we het maar niet over het jagen hebben, want als jager zonder eigen grond kom je nergens aan de grond en krijg je de kans niet eens om jouw met veel inzet en enthousiasme behaalde papiertje in de praktijk ten uitvoer te brengen. En als ik me daarover uitlaat, komt er alleen maar rook uit mijn oren in plaats van uit mijn wapen. Wat dat aan gaat is het jagerswereldje, zoals ík het ervaar, zo gesloten als een oester en begrijp ik de vele vooroordelen wel.

21685921_1439665286083387_570248126469069206_n

Mijn collega was afgelopen dagen op uitnodiging van één van onze merken mee naar Polen, daar waar ik twee jaar geleden ook mee mocht en waar ik mijn allereerste varken schoot. Nu mocht ik niet mee. Ook iets waar ik echt vreselijk van baalde en die dag dat ik dat hoorde daardoor een behoorlijk butdag was. Ik krijg al zo weinig de kans en dan is het nooit leuk om dat te horen.

Gelukkig zit er nu wel weer wat in het verschiet hoewel dat maar één dag is. Maar goed. Later dit jaar in ieder geval nog een keer Duitsland en ik hoop gewoon dat we straks in WO wat meer werk kunnen maken van onze vaardigheid. En anders zit er niets anders op dan eens een keer een jachtreis te gaan maken. Maar dat klinkt dan weer zo commercieel. En daar voel ik me dan ook niet echt lekker bij.

Maar afijn. De komende dagen mijn ogen en oren weer wijd open en genieten van alles wat er om mij heen gaat gebeuren!

 

Een gedachte over “Jachtbeurs

  1. Leuk (ondanks de frustraties die ik hier en daar lees), een jagende vrouw! Wij zien op de akkers in Denemarken rond ons huis ’s winters wel eens hele horden jagers voorbij komen (er zitten daar veel hazen, reeën en herten), maar dat is ook geheel een mannen-aangelegenheid hoor! Veel plezier op de beurs!

    Liked by 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s