Weekend #37

Sinds lange tijd was ik dit weekend alleen. Niet leuk. De zaterdag ben ik de hele dag wel bezig geweest en was ik redelijk uitgeteld ’s avonds. Toch heb ik enorm veel voldoening aan een dag in de tuin werken. De valkuil is dat ik doorga tot ik erbij neer val en aan het einde van de dag had ik wel last van mijn rug. Dat zijn mijn spieren, want mijn rug is verder prima in orde en tuinieren doe ik ook niet elke dag.

Zondag was ik wel weer vroeg wakker. Om zeven uur. Ik ga er dan niet uit. Wat moet ik vredesnaam zo vroeg? Dus blijf ik nog wat liggen, doe de radio aan, maar na drie kwartier had ik het plafond wel gezien en ben ik eruit gegaan. Joggingbroek aan en naar beneden. TV aan en lekker kijken naar Gardener’s World op BBC. Ging over kleigrond dit keer, maar dat had ik gisteren al geschreven. Ik steek er toch heel wat van op en mijn handen beginnen echt te jeuken om aan de slag te gaan.

21742945_1438062786243637_2863888828866349992_n
Mijn ‘vijver’ bij mij in de tuin

Dus op mijn gemak ontbeten: gewoon brood met kaas weggespoeld met koffie en dan rond een uur of half elf mijn korte broek aan, dikke schoenen aan en naar buiten, de buitenkant van de klimop-haag doen. Ik kijk op mijn horloge: kwart voor elf. Iedereen is toch wel wakker neem ik aan?

Ik rol de twintig meter lange elektra-kabel uit. Ken je dat verhaal van die elektra-kabel die nooit in de war is? Ik ook niet. Hoe netjes je zo’n kabel ook om je arm weer oprolt, het zit altijd maar dan ook altijd in de knoop als je ‘m weer gaat gebruiken.

Afijn. Heggeschaar gepakt, oordoppen in. Weg rust. Ach, het duurde maar een kwartiertje, toen was de heg weer geknipt en geschoren en kon ik de bende gaan opvegen. Dat vind ik altijd het meest vervelende van dit klusje. Plus het feit dat mijn kliko te klein is om alles in één keer op te ruimen. Gelukkig zijn de buren op vakantie en kan ik hun kliko gebruiken. Er wordt nu nog iedere week GFT (Groente Fruit Tuin) afval opgehaald, dus het is zo weer weg.

21616074_1438062716243644_2268627517370486772_n

Langs de rand van mijn tuin, dus in feite aan de straatkant, groeit heel spontaan Rode Valeriaan (aka Spoorbloem). Hoe die plant daar komt weet ik niet. De plant groeit langs de volledige zijkant van de mijn tuin. Vanuit mijn woning zie ik dit niet: er staat immers een haag voor. Maar het staat wel erg vrolijk vanaf de buitenkant. Mooie rode bloemen en bloeien dat het lieve lust is. De plant heb ik nu ook weer terug gesnoeid en wie weet gaat-ie weer bloeien. Zou dan voor de 3e keer zijn. Ik krijg vaak te horen dat mensen het zo mooi vinden. Ik hou het wel bij en veeg zo eens in de zoveel tijd alle rommel weg wat tussen de planten ligt: dorre bladeren, peuken, papiertjes…

IMG_2072-gr-spoorbloem

’s Middag heb ik van de druiven weer druivensap gemaakt, maar ik blijf de smaak dubieus vinden. Erg zoet met een ontzettende grondige smaak. Ik doe het door de smoothie, dan valt het niet zo op. Misschien moet ik er in de toekomst maar wijn van maken (als ik wist hoe dat moest….). Cuvée Papillon of zoiets.

Vanaf een uur of drie heb ik mij genesteld op de bank met thee en chocola en The 100 op Netflix. In afwachting van mijn PLORK: Zach McGowan….

MV5BZTZmYzRjMTQtNDgyYy00N2U1LWExMDktZGUwMjRkZmQ0YzNmXkEyXkFqcGdeQXVyNjc5Mjg0NjU@._V1_
Zach McGowan als King Roan…

Ik vond ‘m leuker in zijn rol als Charles Vane in Black Sails.

’s Avonds heb ik voor mezelf  …  oh nee, voor de hele buurt…..lekkere nasi gemaakt. Lekker blauwe hap met veel pindasaus. Genoeg voor nog twee keer. Mjammie….

 

Een gedachte over “Weekend #37

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s