Mijn eenzame zaterdag..

Hè hè. Ik zit.

Nog niet gezeten vanaf 11.00u deze morgen. En nu is het 16.00u. Veel gedaan. Veel gerommeld en zelfs een beetje ‘gesport’.

Vanmorgen dus naar de kapper. Eerst koffie malen en een broodje afgebakken wat ik van de bakker gisteren had meegenomen. Ik vond het matig lekker of ik had de oven wat te heet: de korst was droog en het brood zelf beetje té luchtig. Zal wel aan mijn oven liggen.

IMG_7720 2
Bij de kapper

Dan op de fiets door de regen naar de kapper. Ik weet nooit zo goed wat voor kapsel het beste bij mij past, dus ik heb steeds anders. Als mijn haar te kort is, lig is daar niet wakker van: het groeit vanzelf weer aan. Deze keer een wat rechte lijn op advies van de kapster. Ik ben helaas niet voorzien van mooi, dik haar, maar moet het doen met dun haar. Dus niet elk kapsel is voor mij geschikt. Ik heb het niet laten föhnen. Beetje onzin als ik toch door de regen moet, maar vond dat ik al genoeg moest aftikken (44 euro).

Dan even langs zo’n winkel waar het altijd lekker ruikt. Noem het De Tuinen, of Holland&Barrett. Vroeger waren dit nog leuke winkels. Wij hadden een ‘Rozemarijn’ waar ze van alles hadden. Leuke dingetjes. Lekker snuffelen. Maar dat is overgenomen door De Vitaminestore. Geen reet meer aan. Kom er dan ook nooit meer. Ik vind het echt jammer dat dat van die mega-stores worden. Ik heb er drie geurzakjes gekocht en een pakje wierook. Steek dat niet héél vaak aan, maar soms vind het wel lekker.

IMG_7722

Ja, ik ben gek op rozengeur (en maneschijn…..)

Dan op zoek naar Beter Horen omdat ik eindelijk eens van die zachte oordopjes af wil. Ik gebruik al járen (sinds ik woon waar ik nu woon) oordopjes, maar dat is niet zo goed voor je oorsmeer. Dat duw je als het ware steeds verder je oor in en dan moet de huisarts de boel weer uitspuiten. Wat dat aan gaat is duiken wel ideaal: dan wordt alles lekker vochtig en spuit je het er gewoon zelf uit.

Maar ja, van duiken is ook niet veel terecht gekomen deze zomer….

Dus wilde ik advies over op maat gemaakte oordopjes om mee te slapen. De winkel wel gevonden, maar blijkt dat ze enkel doordeweeks geopend zijn. Lekker handig, want dat betekent dat ik daar dus nooit langs kan gaan. Wat stom zeg.

Eventjes een kledingwinkel ingedoken en zowaar een mooie broek gescoord. Kreeg een fles Cava bij mijn broek. Weet niet echt waarvoor, maar maakt ook niet uit.

Dan weer terug naar huis. Even de turbo erop gezet en gefietst op hartslagzone. Dan gebruik ik mijn Garmin ten minste nog. Ik overweeg om definitief te stoppen met hardlopen en dan misschien te gaan fietsen. Heb ik wel een andere fiets nodig, maar daar moet ik me nog even goed in verdiepen. Ik had er wel eentje gevonden op internet. Volgens mij was dat de Batavus Zonar (ik had het op m’n werk opgezocht). Dus geen elektrische fiets, maar een fiets waarmee ik kan trainen.

Thuis ben ik aan de tuin begonnen. Maar een stukje hoor, want om nu in ene keer alles te doen is een beetje te veel van het goede. Morgen nog een dag. Ik heb de klimopheg aan de binnenkant gedaan, de druiven geoogst en de druivenstruik meteen wat gesnoeid. De mussen zaten al aan de druiven. Ik vind dat niet zo erg. Deze druiven zijn heel zoet, maar hebben een wat onaangename aardse smaak. Ik denk dus dat het wijndruiven zijn.  Ik maak er sap van wat ik door de smoothie kan doen. Groeit wel enorm hard, de bladeren zijn enorm groot en ik probeer ‘m uit te spitten één dezer jaren om hem in WO te planten.

Ondertussen regende het lekker door, maar ik heb er weinig van gemerkt. Ik ben lekker bezig geweest tot een uur of drie. De jungle weer een beetje begaanbaar gemaakt. Ik vrees dat mijn grote tuin ‘straks’ een dagtaak gaat worden…

Dan binnen nog wat gerommeld. Spinnenwebjes weggewerkt, was ingestoken, gestofzuigd en het een beetje gezellig gemaakt. Geur kaarsje aan, thee gezet, TV aan (bij gebrek aan wat anders Johnny Cash live, hoewel ik wel hou van zijn muziek, maar hij is hier aan behoorlijk op leeftijd), m’n bed omgedraaid, de thee opgedronken en even achter m’n laptop plaats genomen.

Ik heb mij dus niet echt verveeld vandaag.

Jan is vandaag bij onze nieuwe woning en hij heeft de buitenlampjes bij de voordeur opgehangen. Die hadden we vorige week gekocht bij de Amajajajippiejippiejee-winkel. Ziet er best mooi uit vind ik.

En ze doen het ook nog, want de elektra doet het al. Hoe vind je ons tuinpad? Origineel niet? Echt dat wordt de trend hoor, let op mijn woorden.

image
Jan aan het werk in WO

Ik heb het de hele dag niet koud gehad en de ramen staan ook nog open boven, maar begin het nu wat fris te krijgen. Dat heb je als je stil zit. Het is ook maar 18 graden nu in mijn kamer. Ik vind het nog een beetje erg vroeg om de kachel aan te zetten. Nou ja: CV. Straks, ja straks heb ik wél een kachel…. Heerlijk.

Vaas met bloem

3 gedachtes over “Mijn eenzame zaterdag..

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s