Beekloopje

In het Britse tuinprogramma Gardener’s World, zag ik afgelopen week echt een droomtuin. Eigenlijk een simpele stadstuin, misschien iets kleiner dat wat wij nu hebben, maar zo mooi! Veel mooie planten met grote bladeren en met een waterloopje er doorheen. Ik was er op slag verliefd op.

Helaas kan ik deze aflevering niet herbekijken omdat de rechten beschermd zijn. Maar ik zou dolgraag deze tuin willen nabootsen. Ik heb een nieuwe schets gemaakt voor de tuin-to-be, niet echt heel veel anders dan de oorspronkelijke, maar nu met een waterloop erin. Deze zou dan kunnen beginnen bij een vrij strakke waterbak die vlak bij of op het terras komt te staan, met een simpel fonteintje waar het water uit de vijver weer terug wordt gepompt naar de strakke bak, met een overloop wat dan de waterstroom zou moeten worden naar de uiteindelijke natuurlijke vijver. 

Schermafbeelding 2017-09-15 om 11.29.27.png
Strakke vijverbak

Dit heeft natuurlijk denk ik consequenties voor het ontwerp van de vijver. Ik wilde aan één kant een natuurlijke, ondiepe oever, maar weet nu niet of dat met zo’n waterstroompje nog wel kan. Op de site Schonevijver.nl heb ik nu aanwijzingen gevonden om zo’n beekloop te maken. Ik kan daar denk ik wel wat mee. Ook op de site van Vijverbenodigdheden.nl staat precies hoe je het moet doen. Het is natuurlijk wel een enorme uitdaging.

Beekloop_aanleggen_2
Dit is echt een droombeekje…(foto vijverbenodigdheden.nl)

Een beekloopje in de tuin heeft heel veel voordelen en geeft bovendien je tuin een extra dimensie. Op de foto hierboven ziet het er toch niet al te moeilijk uit. Het vergt alleen veel voorbereiding. Een dikke zak kiezels laten komen en wat grote keien en kleien maar! Lijkt mij een leuk project voor de wintermaanden.

Nu we het tóch over stroomversnellingen hebben kan ik meteen een bruggetje (!) bouwen naar onze bouwpromotor. Schijnt wel weer ok te zijn, óf hij wil zo snel mogelijk van ons af, want het lijkt erop dat er nu tempo in zit. Volgende week komt de trap, de badkamer wordt afgewerkt en al het sanitair en de grootste werken zijn waarschijnlijk al tegen 2 oktober klaar. Dan geloof ik nog wat afwerkingen hier en daar.

Helaas duurt het even voor ik er weer naar toe ga. Zal pas over twee weken zijn denk ik. Ik zit er af en toe stiekem aan te denken om vandaag even op en neer te rijden, maar we kunnen er toch niets doen, dus een beetje zonde van de brandstof én de tijd. Bovendien heb ik een afspraak bij de kapper. Zo te zien regent het ook de hele dag dus dan is de tuin in WO één grote blubberbende en daar word je niet vrrrrolijk van.

Des te groter de verandering natuurlijk als ik dan weer zal zijn. Ben natuurlijk erg benieuwd en het gaat echt rap nu. Krijg er verdorie echt zin in.

In alles….

Ja. Echt!

 

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s