Beachparty en weekend #36

Afgelopen vrijdag hadden wij de jaarlijkse BBQ met het werk. Dit doen wij al een aantal jaren omdat op 7 september het bedrijf is opgestart en dan rond die datum doen we een leuke, informele Beachparty voor alle medewerkers, hun partner en de kids. Soms nodigen we ook wat mensen uit die niet bij ons op de loonlijst staan, maar wel bijna bij het meubilair horen. Altijd leuk.

Wij doen dit altijd aan het strand in Nederland. Dus heb je het maar te nemen als de regen met bakken uit de hemel komt.

Zoals afgelopen vrijdag.

Gelukkig hadden we een leuke tent met héle grote ramen en een doorzichtig dak, dus was het ondanks de grijze wolken en de restanten van Irma (zo leek het af en toe) erg licht, fris en vrolijk binnen. Mooie inrichting, goed georganiseerd en lekker eten. Het was een erg geslaagde avond.

 

Een beetje dubbel omdat de directeur op die avond ook aan iedereen vertelde dat hij maandag (vandaag dus) onder de cirkelzaag moest. Er wordt een nieuwe hartklep bij hem ingezet, dus zo’n operatie is niet niks. Daar ben je aardig van van de wereld. En dat voor een man waarbij zijn werk op nummer 1 staat. Om dan je bedrijf zeg maar ‘achter te laten’ valt best zwaar.

We gaan er maar van uit dat alles ok zal gaan. Ik hoor denk ik pas eind van de dag hoe het is gegaan en dan kan ik de andere medewerkers informeren.

Maar je wordt toch op een rare manier wakker op zo’n ‘spannende’ dag. Het is niet abnormaal dat ik naar het werk ga en hij is er niet, maar toch voelt het anders. Zoals ik al wat eerder schreef, gebeuren er net even iets té veel dingen.

De woning

De dag van oplevering nadert nu best snel. Morgen komen ze de egaline gietvloer aanbrengen, dus Jan gaat vanmiddag met bezem en stofzuiger de hele benedenvloer stofvrij maken. Dat betekent voor de werklui dat zij er de rest van de week niet meer in kunnen. We proberen natuurlijk wel via dat vloerbedrijf zo’n rol mislukte melkpakken te verkrijgen om op de vloer (toch in de hal als voornaamste) te leggen om beschadiging te voorkomen.

Dan zou in theorie en volgens zeggen volgende week de trap worden geplaatst. Als deze is geplaatst, komen ze die donderdag de verdieping leggen met PVC vloerdelen en is de woning in principe ‘aangekleed’.

Ik probeer toch de week na de sleuteloverdracht vrij te nemen. Hopelijk kan dat. Dat ligt eraan wat ik allemaal moet doen, en of dat gemakkelijk gaat of niet. Ik zou een hoop kunnen uitbesteden aan bedrijfjes voor wie dat hun dagelijks werk is, dus waarom zou ik het moeilijker maken dan het is.

Het weekend

Zaterdag zijn wij naar ammajajajippiejippiejée geweest, oftewel Hornbach. Was daar nog nooit geweest. Amaj, wat een grote DHZ zaak zeg! Lijkt wel een beetje op de Brico in België. Schijnt dat de Hornbach de Lidl is onder de DHZ zaken, maar ze hadden daar toch wel veel meer keus in met name installatiemateriaal dan een doorsnee Gamma of Praxis.  Helaas zit er geen vestiging in de buurt van WO, maar ik ga ervan uit dat wij op een gegeven moment wel in een rustiger klus-vaarwater komen en dat we ook terecht kunnen bij een Hubo of een Brico.

Jan is verder gegaan met mijn kledingkast. De deurtjes zitten er nu voor – even wennen, want zonder deurtjes vond ik het ook wel lekker makkelijk – en ik heb licht want ik kon ’s morgens niet goed zien wat ik aan trok. Daar kwam ik later op kantoor achter. Gelukkig zonder dramatische gevolgen…

21616014_1432246746825241_6167375806421461096_n
Nog even door de carwash….
21463074_1432246743491908_7647452675835572400_n
En aardbeien ingevroren

Niets gebakken dus dit weekend. Geen tijd voor gehad. Zelfs niet voor de BGE. Beetje te druk, We gingen pas tegen 16.00u gisteren op de bank zitten. Tijd voor een wijntje en nacho’s met guacamole. Vandaag gelukkig weer maandag. Kan ik weer op adem komen….

Een gedachte over “Beachparty en weekend #36

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s