Tumultueze dag

 

Vandaag mocht ik pas om half tien naar het werk komen. Toen ik daar kwam stond het hele bedrijf buiten op de stoep mij op te wachten. Boven de ingang met grote rode ballonnen het getal 25. Ik mocht mijn auto voor deze ene keer op de parkeerplaats zetten welke normaal voor de bezoekers zijn (ons parkeerterrein is een beetje te klein voor alle auto’s).

25 jaar

Ik schoot wel een beetje vol toen ik zo werd opgewacht en in het zonnetje werd gezet. Ik ben per slot van rekening niet de enige die vandaag 25 jaar bij het bedrijf werkt: het bedrijf bestaat vandaag 25 jaar en de directeur zit hier dus ook 25 jaar. Ik vond het een beetje raar dat ik alle aandacht kreeg om die reden. Maar afijn. Grote bos bloemen gekregen en een stuk of 90 zoentjes moeten geven en binnen stond de champagne en een mega slagroomtaart op ons te wachten.

Huilend naast de auto en al iets opgeknapt eenmaal weer binnen.

En….een cadeau voor mij. Een mooi Leica limited Edition Ultravid 8×42 HD-Plus verrekijker. Daar zijn er maar 100 van gemaakt en ik heb nummer 34. Het is maar even dat je het weet. Het zegt u wellicht niet veel, maar het is wel bijzonder. En hopelijk kan ik de verrekijker snel weer eens gaan gebruiken waar-ie voor bedoeld is.

21432719_1429160403800542_5641600618630736516_n

Met de directeur nog even wezen lunchen tussen de middag. Voor hem ook een beetje een feestje. Nog meer beladen omdat hij maandag voor toch wel een zware operatie onder het mes gaat en hij de eerstkomende weken off-line is. Voor mij ook spannend. Het is toch je baas, hè.

Waar ik iets minder enthousiast over ben: we – ons bedrijf – hebben een activiteit opgezet waar we al een poos mee bezig zijn met de voorbereidingen. Héél veel werk. Ik ben daar niet echt bij betrokken maar dat verandert dus. Ik moet namelijk de officiële opening van die activiteit gaan regelen. En die opening is op 2 november gepland. Lekkere datum, want die week had ik vrij.

Aangezien projecten niet mijn sterkste punt zijn en met name het regelen van dit soort evenementen – eigenlijk heb ik dat nog nooit gedaan en er komt een hoop bij kijken – sta ik (nog) niet erg te juichen om dit op te pakken.

Maar het ergste vind ik dat ik daardoor Jan niet kan helpen verhuizen en hem ook niet kan helpen met de keuken. Het gooit niet alleen roet in iets waar wij ons al vijftien jaar op verheugen en naar toe leven, maar ik moet enorm uit mijn comfort zone om hier met het nodige enthousiasme in te duiken.

Nu, het huis loopt niet weg – en Jan ook niet – maar het is wel vervelend dat hij nu alles alleen moet zien op te knappen. En ja, ik had me er toch op verheugd.

Het is nog maar een geluk dat ik geen vakantie heb geboekt….

Dus. Diepe zucht. Moet het allemaal even laten bezinken.

 

13 gedachtes over “Tumultueze dag

  1. Gefeliciteerd! Dat is een geweldig cadeau met zo’n nummer, kan me voorstellen dat dat echt bijzonder is en ook goed doordacht gegeven.
    Ik heb het ook meegemaakt, gelukkig werd het met 3 tegelijk gevierd dan ligt niet zo op 1 de nadruk. Iedereen wist dat ik graag kook en ik had in de loop de jaren ook al heel wat baksels meegenomen en hapjes verzorgd, Ik kreeg een rolodex waar iedereen een kaarrtje met receptje op het gezet. En de DVD van Julie & Julia, leuke film met Meryl Streep over Julia Chgild, kookboeken schrijfster.
    En natuurlijk halve maand salaris .

    Liked by 1 persoon

  2. Gefeliciteerd met je jubileum! Mooi cadeau gekregen hoor, bijzonder. En ik zou toch nog eens even heel goed nadenken over die klus… om daar nu iets voor te missen waar je je al zolang op voorbereid en verheugd hebt… poe. Aan de andere kant: je leert pas wat als je UIT je comfort zone stapt. Moeilijk moeilijk….

    Liked by 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s