Vrijdag – B.U.T….

Vrijdag was onze laatste dag van de ‘vakantie’. Ik zou het zelf geen vakantie willen noemen, omdat ik dan associaties krijg met zee, of bergen, stilte, frisse lucht, andere taal. Dit was meer een klusweek met als één groot voordeel dat we een volle week samen waren. En ik moet zeggen: dat was (is) ook wel eens erg gezellig.

Vrijdag had ik wel een beetje een BUT dag (Bijzonder Uitermate Teleurstellend). Zeker in de ochtend. Gewoon sjaggie. Kwam ook omdat ik wat slecht had geslapen en voor mijn gevoel te vroeg wakker. Maar dat heb je hier als je aan een drukke straat woont 😦

Er ging ook van alles mis. Je hebt wel eens van die dagen. Dan ‘mislukt’ alles eigenlijk. We kwamen pas weer tot bedaren toen we – na de boodschappen – aan de koffie zaten bij Barista Koffie. Op de fiets weer terug naar huis, alles uitladen en dan op de fiets naar de Ikea. Dat is een erg leuk tochtje om te fietsen. Door het park en langs een stuk polder bij Haarlem waar je leuk kunt fietsen. Maakt deel uit van Rondje Haarlem. Het is zo’n 13 kilometer fietsen schat ik, maar beslist niet vervelend. En dan beweeg ik tenminste ook weer eens (het gaat overigens best goed met mijn enkel).

 

We fietsten langs/door het Mysterylandterrein. Dat was nu nog open, dit weekend gesloten. Zou daar best eens heen willen. Gewoon even gluren. Maar ik vind 95 euro voor een kaartje beetje mucho veel geld.

Bij de Ikea op onderzoek naar een wastafel voor de badkamer in ons nieuwe huis. We vinden allebei de Törnviken mooi.

33591fe61f0b538e338eca11710ec035--ikea-bathroom-bathroom-towels

En de prijs is schappelijk, zoals alles natuurlijk bij Ikea. Ze hadden de voorbeeldkamers allemaal klaar – daar waren ze nog mee bezig toen we er een tijdje terug waren – en het ziet er super gezellig uit allemaal. Je hebt echt het idee alsof je bij in een huiskamer binnen stapt als er iemand in zo’n voorbeeldkamer lekker relaxt op de bank zit.

‘Sorry dat ik zomaar kom binnenvallen hoor. Maar ik wil even die kast van dichtbij zien….’

Ik zou niet zo snel een bank kopen bij Ikea, maar voor een kast en lampen is het een perfect warenhuis. Voordeel is dat als je het zat bent, je met iets minder pijn in je hart kunt weggooien of doorverkopen. Ik ben zelf ook niet zo’n meubelfetisjist en geef er niet zoveel om.

Dus met een pannenlikker en een opbergdoos rijker – je moet toch wat – weer terug naar huis. Even langs een brocante/oude bouwmaterialen-adres gefietst maar helaas, die bestaat niet meer. Járen fiets je er langs, járen denk je ‘daar wil ik nog eens gaan snuffelen’ en dan eindelijk doe je het: foetsie. Past goed bij zo’n BUT-dag.

Jan heeft nog een pruimentaart gemaakt van de pruimen die we in WO hadden geplukt

IMG_7512.JPG

en op de BGE hebben we ons favoriete weinig-werk-recept klaar gemaakt: kip à la Nigella. Dat is gewoon een hele kip in stukken in een bakblik, daarbij stukken paprika, rode ui, knoflook (heel), stukken aardappel, eventueel aangevuld met pompoen of pastinaak. Kruiden met rozemarijn, zout en peper. Olijfolie erover. Goed mengen en dan hup! in de oven, of zoals bij ons op de BGE. Lekker hoor.

1371585917618
One Pan Chicken Recipe

 

Hier vind je het recept maar je kunt het natuurlijk zo lekker maken als je zelf wilt.

Zaterdag zijn we naar Dordt geweest. Maar dat is voor de volgende blog.

Een gedachte over “Vrijdag – B.U.T….

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s