Dagje België

Alsof je lijf weet dat het klussen gedaan is: lui, moe, niet vooruit te branden. Dus met wat chagrijn en nog geen koffie in het lijf, donderdag richting België gereden, naar onze woning in spé. We hadden gelukkig koffie in een thermos mee. Na een bak of veel was ik weer in mijn ‘gewone’ doen. Ik ben geloof ik een koffie-junk (hoewel ik doordeweeks soms maar één kopje koffie neem…).

Er werd gevoegd bij het woningblok naast ons. Direct al een ander gezicht. Mooi. We hebben niet echt veel gedaan daar overigens: Jan heeft de binnenkant van de blokhut gebeitst en we zijn de woning even in geweest. We hadden een ladder meegenomen dus we konden ook even boven gluren.

Kijken hoe ver ze zijn gevorderd. Alles gestuukt en de tegels voor de badkamer lagen al te acclimatiseren in onze toekomstige ‘walk-in closet’ (uche-uche). En – surprise surprise – de vlizotrap was geplaatst! Even gluren op de vliering natuurlijk. Zonde om zo’n ruimte niet te gebruiken natuurlijk, want standaard zit er geen vlizotrap in. Goed voor de camping- en kerstspullen en andere meuk die als ze op de vliering raken er nooit meer af komen.

De achterbuurman van het enorme lap grond nog even gesproken. Weer zo typisch Belgisch – althans, zo ervaar ik het: de man kwam op ons af en niks geen hand uitsteken of zo. Ik vind dat zo vreemd. Je kent elkaar niet en normaal gesproken geef je elkaar toch even een hand, zeg je je naam. Maar nee hoor. Ik ben daar al iets aan gewend. Normaal neem ik dan maar het initiatief maar nu even niet.

Ik heb drie yucca stekjes even op een voorlopige plek in de tuin gezet want ze waren niet happy in de pot. Later komen ze dan op een definitieve plaats. Klein beetje geschoffeld, pruimen geplukt van de buurboom die over de schutting hangt en dan via een tegelhandel in Nieuwvliet én een koffiestop met de heerlijkste carrotcake die ik ooit heb gegeten terug naar huis. En waar ik mijn t-shirt heb laten liggen…

We waren laat thuis maar we hadden gelukkig nog courgettesoep in de vriezer en de supermarkt aan de overkant is tot 21.00u over. Wat een gemak!

O ja. Mijn mannetje heeft woensdagmiddag ook nog even een chocoladetaart gemaakt. Mjammie…..

IMG_7492

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s