Klusserdeklus – The Sequel

Het klussen is voorbij. Gisteren hebben we alles kunnen afronden. Vandaag was hoofdzakelijk opruimen, even naar het containerpark (stort), Skoda wegbrengen en even boodschappen doen.

Gisteren was het natuurlijk best warm. Ik zou je bikini vast uit de kast halen als wij van plan zijn om te gaan klussen: het is dat steevast altijd het prachtigste weer van de wereld. Dus volg ons rooster voor ons nieuwe huis, neem een dag vrij en huur een strandbedje.

Gisteren hebben we de gang gedaan: schilderen dus. De boekenkast leeghalen en alle randjes afplakken. Alles uit de gang hup in de slaapkamer, dus daar was het weer even een puinhoopje.

Ik heb van de gelegenheid gebruik gemaakt om de planken van de steigerbuisboekenkast te schilderen. Dat staat toch even wat netter. Even naar de klusmarkt. Kon ik meteen de rol behang die over was terugbrengen. Kom ik daar, ben ik mijn kassabon onderweg verloren (ik was met de fiets). Maar dankzij het computersysteem kon de dame achter de servicebalie keurig mijn bon terughalen. Tof toch? Dus met een potje verf en wat rollertjes rijker weer terug. Lekker op het dakterras in de zon schilderen. Doordat het lekker warm was en ik acryl verf gebruikte, was het natuurlijk snel droog en kon ik ook heel snel de definitieve laag erop leggen. Eén laag grondverf en één laag acryllak: meer dan genoeg. Zeker voor deze simpele boekenkast.

Jan had ondertussen alle muren en het plafond geschilderd en de steigerbuizen weer in elkaar gezet. Het klinkt allemaal vlot maar er ging een hoop tijd zitten in die kleine lullige dingetjes die je altijd over het hoofd ziet en veel tijd kosten. Ik heb in mijn overijver ook nog maar even een stoel geschilderd. Zou er eigenlijk nog eentje moeten doen. Wie weet. Een keertje.

Omdat we nogal laat klaar waren, hebben we ons gedoucht, zijn in de auto gestapt en even naar Haarlem gereden. Daar gegeten bij Flamboyant, een Javaans Restaurant. Een lekkere rijsttafel. Heerlijk hoor. Was lang geleden. En ik moet zeggen: het was lekker. Dan naar huis, nog even een aflevering gekeken van Black Sails en dan – tussen de boeken – ons bed opgezocht.

Vanmorgen na het opstaan de boeken weer in de boekenkast gezet. Dit keer netjes! En alles opgeruimd. Buiten alle afval gesorteerd. Spijkers en schroeven uit de nog bruikbare latten. Die apart gelegd en de rest in de auto en direct naar het stort gebracht. Je kunt er maar vanaf zijn.

 

Dan de auto van Jan naar de garage. Ik reed achter ‘m aan dus met mijn auto even naar één van de mooiste en grootst gesorteerde tuincentra die ik ken (Global Garden). Kooltjes gehaald voor de BGE en een hortensia, die later in de tuin in WO komt en nog even gekeken naar terrastegels en boompjes.

Met de fiets naar het centrum en onze boodschapjes gedaan. Even een ‘koffie’ bij Café Barista (ik had geen koffie maar iets van groene thee Chai Latte lekker). Eten maken en even genieten van ons dagje vrij.

We zijn erg tevreden met het resultaat en ook blij dat het achter de rug is. Op een gegeven moment word je het klussen wel wat zat. Het is ook érg vermoeiend. Wat dat aan gaat ben ik blij dat we geen klushuis hebben gekocht in België.

IMG_7487
De slaapkamer weer op orde (en ja, er zit een sokje om de kastpoot….)

En o ja: de opleverdatum is bekend! [tromgeroffel]

Zaterdag 14 oktober krijgen we de sleutel! Yeah! en de 16e gaat Jan verhuizen.

En o ja twee: we hebben voor de vensterbank gekozen voor de 6 voor in de huiskamer en de WC beneden en de 1 – de witte dus – voor boven. Daar hoef ik niet van die fancy vensterbanken.

Jaja, die kriebels!

IMG_7480
Bob vond het allemaal prima…

BewarenBewaren

Een gedachte over “Klusserdeklus – The Sequel

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s