Klusserdeklus…

Druk aan het klussen in de slaapkamer. Zondag – gisteren dus – na het ontbijt begonnen met het in elkaar zetten van de Ikea kasten. Jan heeft de muur achter de kasten eerst nog netjes afgewerkt: alle gaten dicht en daaroverheen voorstrijkmiddel. We wilden de muur eerst ook nog verven, maar dan hadden we eerst nog moeten wachten tot het voorstrijkmiddel droog was en eigenlijk a. hadden we daar geen zin in en b. zagen we het nut ook niet om een muur die toch achter een kast zit te verven.

IMG_7458

IMG_7459
Ikea ….

Gelukkig had Jan de montagehandleiding van de kasten nog bewaard. Netjes geperforeerd in een map ‘Appartement’. Die Jan toch! We hadden gehoopt dat ze de Hopen nog zouden verkopen bij de Ikea maar dat is allemaal Pax geworden. Die afmetingen zijn net even iets anders, maar we zien wel.

We hebben er wel een volle dag over gedaan om die kasten weer in elkaar te zetten. Wat een klus en Jan was het ook goed zat die avond. We hebben frietjes gebakken (zelf gesneden) en met een bak sla en reevlees aangevuld. Hadden we wel verdiend, vonden we zelf.

IMG_7463

Daarna lekker onderuit gezakt GOT gekeken en er bijtijds in.

Vandaag toch een klein beetje uitgeslapen. Smoothie gemaakt – denken aan de vitamientjes tijdens het klussen – en daarna ben ik even naar kantoor gegaan om de Big Boss die vandaag terug was van vakantie, bij te praten. Dat kostte mij een uurtje en ik heb daarmee mijn goede wil en mijn bakkunsten – ik had een stukje lemon-curd taart mee – getoond.

Dan weer naar huis, dozen met de kleren uitgepakt en de kasten zover mogelijk gevuld. De deurtjes volgen nog: die liggen nog in Oostende. En na de dozen de muur achter het bed behangen. Goh, lang geleden dat ik heb behangen. Ik had altijd katten en die vonden het heerlijk om hun nageltjes in behang te zetten, dus ik had de laatste jaren alles voorzien van latex. Maar nu ik geen huisdieren heb – op drie goudvissen na – mag er weer geplakt worden.

Een leuk design uitgekozen gewoon bij de Karwei – niet al te moeilijk en te duur doen – en plakken maar. Er zat een patroon in, dus dat was even goed opletten. Ik heb de luiken voor de ramen maar meteen meegenomen.

Die commode die er staat, gaat te zijner tijd naar WO en dan heb ik wat meer ruimte in mijn slaapkamer. Ik ben erg blij met het resultaat, kan ik wel zeggen. Het is weer fris en fruitig en gaat weer een paar jaartjes mee.

De gang hebben we direct ook maar behangen. We hadden nu toch lijm over dus dan kan je beter doorgaan. Met een ander behangetje overigens. Onze relatie is geslaagd: we hadden geen ruzie tijdens het behangen.

De slaapkamer weer ingericht. We willen de vloer nog wel anders. Ik heb bij de Karwei ook leuke vloerdelen gezien, maar dat komt een ander keertje. Morgen verder met de hal. Alle boeken uit de boekenkast en dan de muren verven.

Nog niet klaar dus.

Snel nog even de kleur van onze toekomstige vensterbanken uitgekozen…. Moet ook gebeuren. Als het goed is – als het hier af is – gaan we er deze week even naar toe.

foto tabletten
Hele kleine mini vensterbankjes….

5 gedachtes over “Klusserdeklus…

  1. Knap ook dat er geen ruzie is ontstaan bij het in elkaar zetten vd kast. Behangen heb ik altijd alleen gedaan dat werkt ook prima alleen niet zo snel.
    Ik heb vorig jaar vliesvezel gebruikt en geverfd maar het resultaat vind ik niet mooi egaal, sommige plekken glimmen alsof er lijm op zit.

    Liked by 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s