Van kasten, citroentaart en konijnen

Het klussen aan de slaapkamer is in volle gang. Vanmorgen bijtijds opgestaan hoewel de regen met bakken uit de hemel kwam (dan draai je je nog liever een keertje om), ontbeten en alles aan de kant geschoven. De koper van de kast kwam keurig om tien uur met z’n draagbare schroefboormachine om te helpen de kast uit elkaar te schroeven. Dat ging in feite vrij vlot: na een kleine drie kwartier was de kast eruit.

IMG_7443

Alles in de aanhangwagen. Weg ermee. En ik weer een paar honderd euro rijker. Voor de vloer van de slaapkamer. Ziezo.

Dan dat valse wandje weg. De gipsplaten waren makkelijk genoeg weg te halen. Behalve dan die ene die mijn vader er ooit weer opnieuw tegen aan had geschroefd. Mijn vader hield niet van half werk dus die zat er stevig in. Achter het gips zoals bekend een raamwerk van latten met een prachtige driehoekige spiegel. Wat je maar mooi vind. De loze CV-leidingen eruit getrokken, alle latten weg en dan helaas toch het behang weg. Was te lelijk om te laten zitten.

Wat een k**klus! Ik werd er dan ook vet chagrijnig van.

IMG_7449

Ik ben maar naar beneden gedaan en heb van nijd een lemon-curd taart gemaakt. Ik heb het recept van YouTube van een meisje en een jongen, maar ik kan het niet meer terugvinden. Ik heb het recept wel opgeschreven, dus als-ie lekker (is pas voor vanavond) is zal ik ‘m wel delen.

IMG_7451

Ik vind ‘m goed gelukt en het ruikt erg lekker.

Na de taart toch nog heel even geholpen en nu – het is 17.30 als ik dit typ – is de muur redelijk behangvrij. Ik heb me toch moeten bezighouden met de Tajine van Konijn, die nu in de tajine (dus) op de COBB staat te pruttelen. Was wel wat lastig om konijn te bemachtigen, hoe stom ook. In België ligt het ‘gewoon’ in de supermarkt. Net als kwartels. Hier moet je er echt moeite voor doen.

IMG_7456
Het resultaat….

Tijd om wat voorraadjes konijn in te slaan…

 

2 gedachtes over “Van kasten, citroentaart en konijnen

  1. Dat vind ik ook het fijne van dicht bij Belgie wonen de andere dingen in de supermarkten.
    Er ligt ook nog een haas in de vriezer, die was op de provinciale weg vlak bij huis aangereden en lag in de berm. We zagen hem toen we de hond gingen uitlaten op de dijk. Omdat vriend altijd speurt naar “gevonden eten” heb ik altijd zakken in de auto, al paar maal van pas gekomen.

    Liked by 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s