Het einde komt in zicht..

Er komt schot in de zaak! Gisteren hebben we soort van definitief gehoord wanneer een en ander gaat plaatsvinden in onze woning in WO.

Korte update:

 • komende week ga ik mijn slaapkamer alhier opknappen (nu het nog kan, nu we daar nog tijd voor hebben):
  • zaterdag de zwarte kast eruit en als het goed is helpt de man die ‘m heeft gekocht met afbreken, dan weet-ie ook meteen hoe die weer in elkaar moet
  • dan halen we het valse wandje eruit wat achter die kast zit. Heb ik straks weer 11 centimeter méér slaapkamer
  • behangen van één wand, die achter het bed
  • ‘nieuwe’ kast op de plek van de oude kast zetten
  • de hal schilderen en behangen

 • op 11 en 12 september is de woning in WO zover klaar, dat onze gietvloer gegoten kan worden. Daar heeft de vloerder een paar dagen voor nodig. Met andere woorden: in week 36 zijn alle overige werken gedaan: badkamer klaar, WC’s geplaatst, meterkast dicht, enzovoort, enzovoort.
 • op 18 en 19 september wordt de trap naar de verdieping geplaatst.
 • op 20 september gaat de vloerder de PVC vloer leggen op de verdieping

We gaan komende week zeker nog een keer kijken. Ook om een oogje in het zeil te houden in verband met de badkamer, of dat goed gaat. Met name voor het tegelwerk is controle nodig omdat wij de vloertegel in de wand van de douche door laten lopen. Dan kunnen we meteen de andere wand opmeten voor het badkamermeubel wat wij nog willen bestellen.

Schermafbeelding 2017-08-18 om 10.17.42.png
Zo eentje dus. Is mijn foto van mijn badkamer toen die nét af was, of eigenlijk nog net niet…
image5.jpg
De schets die ik ervoor heb gemaakt

In principe zou de woning dan al soort van ‘logeerklaar’ kunnen zijn, ware het niet dat we het weekend daarop drie dagen op een Jacht&Buitenleven beurs staan, wat overigens een hele leuke (buiten)beurs is. Dus we verwachten de officiële oplevering ergens in week 39 of 40.

Een goed lezer zal ook meteen zeggen: maar dan zit er nog geen keuken in? Nee, inderdaad. Die wordt pas in week 44 geplaatst door ons. Maar we hebben al ons Boretti fornuis én de BGE, dus koken kunnen we wel. Water tappen is nog wel even een dingetje: dan moeten we even een voorlopige kraan zetten of zo. Is niet zo heel spannend. Toen ik mijn keuken ging verbouwen heb ik ook zo een paar weken geleefd en dat ging prima.

Het eerste wat wij toch laten doen als we daar naar toe gaan is een terras laten aanleggen. Dat is wel zo praktisch. Zeker als je nog even een ietwat moet kamperen in je eigen huis.

 • op 10 november wordt mijn lang gekoesterde wens geplaatst: de gashaard. Dus dat wordt kerst met een echt vuurtje…Ik ben alweer vergeten hoe die haard eruit ziet. Volgens mij was het de Dru Trio. Mooi verjaardagscadeautje. De dag erna ben ik jarig.

C53200_1050x700px_1_DRU_Trio_antraciet

 • op 12 november wordt de vuurplaats buiten gemaakt…. haha….geintje. Die komt er wel maar wanneer weten we nog niet en waar precies ook nog niet.
P1100527_thumb_M_media
Foto van Beleef-Buiten.nl

En dan zal gaan blijken hoe het ‘heen en weer’ rijden mij zal bevallen. Het zullen wat rommelige maandjes worden, die laatsten van het jaar 2017.

Jaha. Nu beginnen de vlinders wel erg door elkaar te fladderen in mijn buik! Ik heb vannacht dan ook niet zo goed geslapen. Ik blader wel duizend keer door mijn (papieren) agenda om het in mijn hoofd een beetje op een rijtje te houden, want ik word altijd wat onrustig als er zoveel op het programma staat.

Eén ding waar ik wel naar uitkijk – buiten de woning dan – is mijn slaapkamer straks als die af is en alles weer op z’n plek staat. Alles strak in de lak en het papier, een nieuwe – hopelijk grotere – kast en dan is mijn huisje hier gewoon klaar.

Op naar het volgende huis!

 

3 gedachtes over “Het einde komt in zicht..

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s