Mist

Slapen in een on-affe slaapkamer is vreemd zeker als je bed niet op de juiste plek staat. Als ik dan ’s nachts terug kom van het toilet, loop ik zowat tegen het bed aan. Het bed staat namelijk een meter van z’n plek af. Gelukkig is het nooit donker bij mij ’s nachts dankzij de prachtige lichtreclame van de Lidl en de vele lantpaarntalen. Dat zal ‘straks’ wel anders zijn. Ik verwacht min of meer dat het stikdonker is in onze nieuwe woning ’s nachts. Wordt nog wat.

Rare gewaarwording als je naar buiten gluurt en ziet dat het potdicht is. Dat verwacht je in de herfst niet in hartje zomer. Doet een beetje tropisch aan. In Tofino (Canada) was het ook altijd mistig. Dat was zeemist die ’s nachts aan land kwam. Daar verdwijnt de mist meestal pas tegen twee uur ’s middags of zo. Ook heel apart. En Tofino is zó mooi! Mijn wens is nog om daar eens te duiken. Liefst tussen de Orka’s. Maar een mooie bultrug mag ook. Het water is er niet warm, maar het lijkt mij wonderschoon daar onder water.

20800204_1410635922319657_1383711740926661114_n
Mijn dakterras vanmorgen vroeg

20882329_1410615838988332_2300017505697051793_n

20770320_1410615835654999_9100991342765490647_n

Mist
Een klein en mysterieus wereldje

Jan is gisteren na het keukenavontuur doorgereden naar de woning in WO waar hij begonnen is met de binnenkant van de blokhut te beitsen. Hij heeft meteen twee boompjes meegenomen van bij mij: een laurier en een sering. Deze stonden op het dakterras en deden het niet zo heel goed. Hij heeft deze ook alvast geplant. Staat de vlinderstruik niet meer zo eenzaam.

image
Binnenkant blokhut beitsen

Ze waren – ondanks de feestdag gisteren in België – in de woning aan het werk, maar met wát precies weet ik niet. Er zitten nu wel deurklinken op de tuindeur.

image

De buren rechts van ons schijnen al vier dagen bezig te zijn met de vloer en ze zijn heel benieuwd naar mij. ‘Allez, wanneer komt uwen vrouw eens mee?’ Ik zei tegen Jan, moeten we een geintje uithalen. Kom ik volledig in niqaab. ‘En dit is ze dan. Zie je nu meer?’ Of ergens een oud omaatje van 99 in een rolstoel inhuren. ‘Dit is mijn vrouw.’ En dan achter je hand in hun oren fluisteren: ‘Maar ze is wel rijk….!’

Hoe zeggen ze dat ook weer: a naughty mind is a joy forever….?

 

 

2 gedachtes over “Mist

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s