Van keukens, slaapkamer en groene eieren

Het was effe leuk, dat treinen. Vooral de eerste twee delen waren best relaxt. Het laatste deel Breda-Roosendaal was wat onplezierig met een overvolle wagon, de daarbij behorende geurtjes en veel kabaal van een stel jongelui die luidruchtig aan het geiten waren over hoeveel zwembroeken ze mee hadden.

Ik moest meteen denken aan míjn wilde jaren, want ik ging nogal eens met de bus op vakantie, naar Tossa bijvoorbeeld en naar wintersport. Ik zat – zeker op de terugweg – per definitie helemaal achterin. En je weet natuurlijk wat voor soort mensen helemaal op de achterbank gaat zitten. Juist ja, de luidruchtige. Dus ik denk (weet wel zeker) dat ik ook zo’n stuk verdriet was waar al die saaie, chagrijnige medepassagiers (vond ik) zich aan ergerden. Vooral die ene weg terug van wintersport waar ik nog vóór dat we het dorp uit waren, al behoorlijk aangeschoten was. En dat was nog vóór we snel een nieuwe fles Jägertee lieten aanrukken (omdat de andere fles leeg was).

Shame on me? Nee hoor. Just fun.

Nadat ik vrijdag weer herenigd was met mijn wederhelft, hebben we eerst in de auto ons broodje opgegeten: Jan iets met kip en ik iets met Fiprinol-ei. Daarna stapten we om iets voor half twee de keukenzaak binnen. We hadden een goed gesprek, maar omdat wij niet direct wilden beslissen – wat – heel stom – toch vaak de intentie is van die keukenboeren – liet de verkoper op dat moment niet het achterste van zijn tong zien.

Maar we hadden er een goed gevoel bij. Meteen beslissen zonder er eerst even op ons gemak over te praten zit er bij ons echter niet in. We zouden deze komende week erop terug komen.

Nou ja, vandaag dan al gedaan. Als je allebei een goed gevoel hebt, waarom dan nog -tig andere zaken aflopen. Ikea is dus gedaan en we laten de keuken via iKook leveren. Plaatsen doen wij wel zelf. Zelf vind ik dat we de keuken – wat in feite enkel een simpel keukenblok is maar wél moet goede Siemens vaatwasser én een butler sink van Villeroy & Boch én een extra diep en dubbel dik werkblad én een kraan – voor een aanvaardbare prijs hebben kunnen kopen. Echte superonderhandelaars zijn wij toch ook niet. Per strekkende meter kost de keuken ons nu 1250 euro. Waarschijnlijk zat er best nog rek in en hadden we de keuken voor 1000 euro de strekkende meter kunnen krijgen. We zullen het nooit weten.

Zaterdag zijn we begonnen aan het opknappen van mijn slaapkamer en de gang. De laatste twee ruimtes die nog moeten worden aangepakt. Zaterdag het behang van muren afgetrokken omdat dat niet echt meer heel mooi erop zat (was eigenlijk niet de bedoeling…) en de ommanteling van de kleedkast verwijderd (deze wordt zaterdag uit elkaar gehaald).

Zondag zijn we verder gegaan en hebben we behang gekocht voor de slaapkamer en de gang en maandag (ik was vrij die dag) heeft Jan het plafond geschilderd en één muur met Ral 9010. Ik was best moe van al dat geklus en vooral van die bende die het meteen geeft. Het was in ieder geval ‘lekker’ slapen in de geur van latex verf.

Zaterdag hebben we wéér een lekkere pizza gemaakt op onze BGE (blijven pizza’s maken nu). Zondag hebben we daarop voor de tweede keer gerookte zalm klaar gemaakt met wat lichte aanpassingen, waaronder de venkel eerst even aangebakken zodat deze wat zachter was.

20770342_1409977842385465_7843762114204978994_n
Gerookte zalm op de cederhouten rookplankjes

Maandag heb ik een experiment gedaan op de BGE om Pulled Boar te maken (boar = wild zwijn). Ik had van een jager een flink pak zwijnenvlees gehad en kon daar mooi mee experimenteren. Ik heb eerst een droge rub gemaakt en daar het vlees mee ingewreven. Een nacht laten intrekken. Dan houtskool aangevuld in de BGE, aangestoken, even goed laten opwarmen. Het vlees dan eerst aangeroosterd. Dan temperatuur naar beneden naar 140 graden. Het vlees in een ovenschaal en deze heeft van 12.00 tot 18.00u op de BGE gelegen. Wel af en toe checken en meerdere malen voorzien van wat vocht en de laatste drie uur heb ik het vlees afgedekt gehad met aluminiumfolie om uitdrogen te voorkomen.

We hebben lekker gesmuld van de Pulled Boar! Volgende keer wil ik toch proberen om de temperatuur nog wat lager te houden: zo tussen de 100 en 120 graden.

We zijn echt superblij met dat Groene Ei. Je kunt de temperatuur echt heel nauwkeurig instellen en voor die zes uur hoefde ik enkel maar in het begin het (speciale) houtskool aan te vullen en niet meer halverwege nog moeten bijvullen of zo. Zelfs op het laatst als ik alle schuifjes open zette, ging de temperatuur weer omhoog.

0667719390011_mi1_pd1500x1500_1

En het rook de hele dag super lekker bij ons natuurlijk. Met als gevolg dat ik de hele dag een hongergevoel had. Tussendoor er ook nog even een restant pizza bij opgewarmd als lunch. Het mooie is dat je er niet constant bij hoeft te blijven. Gewoon even ieder half uur checken of de temperatuur in orde is. Of het schuifje onder of de schoorsteen boven iets meer open of dicht moet. We hebben tussendoor zelfs de auto opgehaald die voor een grote beurt weg was. Toch drie kwartier weggeweest.

Vanavond is het gewoon weer simpele kost hoor. Tomatensaus met pasta. Het is niet iedere dag feest…

4 gedachtes over “Van keukens, slaapkamer en groene eieren

  1. Wat leuk om te horen dat de bij “mijn” keukenboer hebt besteld! Wij zijn er ook 2x geweest en kregen niet veel extra, de prijzen zijn dan ook al laag. Ik heb wel 4 keukenboeren afgelopen en bij IKook had ik aan beide kanten keuken en aanrecht voor de prijs die bij de keukencocurrrrent voor 1 kant kwijt was.
    Ben benieuwd welke kleur en werkblad jullie hebben.

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s