Treinen

In de trein richting Roosendaal. Kaartje gedownload, gecheckt maar de controleurs kunnen niet zien dat ik een toeslag heb betaald wat moet voor deze trein traject Schiphol-Breda. Gelukkig is alles digitaal en kon ik via mijn bankapp laten zien dat ik de toeslag wel degelijk had betaald. Lang leve de cloud!

IMG_7398
Schipholtunnel

En dan ergens bij Leiderdorp duikt de trein een ellenlange tunnel in. Wat saai! Ik kijk graag naar buiten. Heb geen boek mee. Dan maar op m’n telefoon wat gluren. Er zit iemand achter mij die af en heel hard kucht. Je schrikt je te pletter iedere keer. En voor mij een man die de ene energydrink na de andere achterover slaat en dan heel luidruchtig het lege blikje in de metalen prullenbak smijt.

Enorm veel kassen ter hoogte van Berkel en Roderijs. Het traject is nieuw. Voor mij toch. De trein rijdt in een soort goot. Afgeschermd van de huizen. Mooi hoor.

Gatver. Ik moet plassen. Nu niet hoor. Straks in Breda heb ik 30 minuten de tijd. Ook even broodje halen daar.

En hup. Weer een tunnel. Je bent wel verplicht om een boek mee te nemen. Er is niets te zien buiten. Langs Blijdorp. Leuke dierentuin trouwens hoewel ik niet zo van dieren in gevangenschap hou. Zie ze liever in het wild. En nee, niet alleen om te schieten!

IMG_7399
Station Rotterdam Centraal

Station Rotterdam. Is ook nieuw. Maar ik moet blijven zitten. Om 11.22 rijden we verder. Iets te laat, vertelt de man in de speaker. Het is rustig in de trein. Hup. Weer een tunnel. Moet toch niet gekker worden. Nog even en het hele traject is ondergronds.

Dág Rotterdam! Niet mijn stad hoewel ik er toch vlakbij ben geboren en 14 jaar heb gewoond. Ben wat dat aan gaat verAmsterdamt. Of is dat met een d?

Ik zie twee hazen in het veld. Ze vechten. Of spelen.

Dordt nadert. Mijn geboortestad. Toulonselaan en Wielwijk. Járen niet meer geweest. Daar komt binnenkort verandering in. Weer een tunnel.

Ik zie een reiger op een eendenkorf zitten. Als-ie dat vaker doet is het geen wonder dat er zo weinig eendjes zijn!

Moerdijk. Hier heb ik wat gezwommen vroeger. Dat ik geen licht geef mag een wonder heten. Nog een minuutje of tien dan ben ik in Breda. Wel even een wc opzoeken.

Zo. Dat lucht op. Twee broodjes halen bij AH To Go. Wat gaat dat makkelijk met die zelfscan stations! Perron 8. Ik loop door en ga lekker in de zon zitten. Moet nog 20 minuten wachten. Ik doe mijn trui uit: ben iets te warm gekleed. Nog even wat bronzeren. Meer mensen volgen mijn voorbeeld zie ik.

Die treinstations worden allemaal steeds fraaier. Niet meer van die grauwe hallen maar fris met bloemetjes en water. Strak en zitjes. Opgeruimd. Nu nog dat gore gerook echt verbieden. Zit er weer precies in.

Nog 6 minuten.

My god. Wat een volk! Druk. Voor me een oude vrouw met een hondje. Kleedje op de bank. Vraag me af of hond ook een kaartje heeft. Groepjes jongeren. Gaan op vakantie. Beetje hyper dus. Zit me wel af te vragen van waar ze dan vertrekken… ik vraag me wat af hè.

Nog 8 minuten. Een of andere PT staat te rekken en te strekken in de trein. Uitslover. Wat een herrie zeg! Niet te geloven. Beetje ADHD allemaal. Of testosteron.

Station Roosendaal is nog grauw en grijs. Wat een timing! Ik zie m’n mannetje net aankomen rijden.

Op naar de keukenboer….

3 gedachtes over “Treinen

  1. Met veel plezier dit stukje gelezen. Ook omdat ik dan toch niet de enige ben zo af en toe foto’s neem onderweg op de trein. De NS lijd tegenwoordig aan tunnelitis. In België zijn ook al enkele treinlijnen die ondergronds gaan maar Nederland heeft toch duidelijk wat meer treintunnels. Het is niet leuk reizen door zo’n tunnels. Ik ben gelukkig dat mijn dagelijkse rit Brugge-Brussel door geen tunnel gaat.

    Liked by 1 persoon

  2. Dat een leuk verslag. Ik reis zelden met de trein en heb er ook een hekel aan, vooral van de cadans van de wielen en het gebonk heeft mijn maag last van, met vliegen heb ik dat ook.
    Hopelijk is je verslag van de keukenboer ook zo leuk!

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s