The battle of Haagwinde

Ik hoef natuurlijk niet te laten merken dat ik in feite nogal agressief ben vandaag. Bepaalde externe factoren – aka ‘collega’s’ – laat ik nog altijd mijn dag bepalen, wat natuurlijk niet goed is. ‘Je moet erboven staan!’ bromt de raadgever in mijn oor. Yeah right. Easier said than done…

Laat ik dus daarover maar niet uitweiden – iets met bekeuringen, don’t shoot the messenger – en het dus luchtig als een snufje zout over mijn linkerschouder mikken en mijn gedachten verleggen naar zonniger zaken. Hoewel het hier met bakken uit de hemel komt, maar dat terzijde.

Mannetje is gisterenmiddag weer druk geweest in onze tuin-to-be. Gewapend met schoffel, schop en handen heeft hij zoveel mogelijk Haagwinde uit de nog kale tuin verwijderd. En natuurlijk de enige struik, de Vlinderstruik, even lief toegesproken en vertroeteld. ‘Nog even, nog even…..’

Het is natuurlijk een gevecht. Die Haagwinde laat zich niet zomaar verjagen en dat op zo’n 500 m2 tuin. Het levert pijnlijke handen op en een stukke schop. Maar niet getreurd, het was te verwachten, zeker na die meterslange greppel die ermee gegraven is. Onder één hoopje onkruid heeft zich al een pad verschanst. Dat hoopje laten we dus maar even liggen. We houden van dieren in de tuin (en in een sausje…).

Hoopje onkruid
Hieronder ligt de pad

Ook ín de woning is er wat veranderd, maar dat kan natuurlijk al van vóór het bouwverlof zijn. We kunnen niet altijd naar boven vanwege nog geen trap en soms staat er een ladder en dan kunnen we even een blik werpen op de vorderingen.

Links de radiator in onze kleed/logeerkamer en rechts de badkamer met het reservoir voor het toilet en de doucheruimte.

En o ja, nog een artist impression van hoe de keuken eruit zou kunnen komen te zien met een ‘Butler Sink’ die ik zo graag wil hebben en dan met een betonnen blad in plaats van een zwart graniet wat er nu is getekend. En ook geen tegelvloer…

Schets keuken

Als alles gaat zoals lichtelijk gepland, zou de oplevering ‘al’ over een week of acht kunnen plaatsvinden.

En wat is nou acht weken….?

3 gedachtes over “The battle of Haagwinde

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s