Voortgang woning – augustus

Er begint schot in te komen, in dat huis van ons in België. Bouwverlof is voorbij en er wordt druk gepland en overlegd met de bouwpromotor. Wat er nu precies gebeurt in de woning weet ik niet, maar de eindfase is in ieder geval voorzien in september. Met een beetje geluk kan Jan dan begin oktober verhuizen.

Onze agenda’s beginnen dus langzaam vol te lopen. Het bezorgt mij altijd een beetje stress en buikpijn. Ik ben niet zo stressbestendig namelijk, met een zakelijk en een privé-leven. Ik probeer alles in een gewone (papieren) agenda ordentelijk te noteren zodat ik het overzicht kan houden. September en oktober worden drukke maanden…

Schermafbeelding 2017-08-03 om 13.45.44.png
Water en elektra zijn in ieder geval voorzien in de blokhut.

Ik verwacht dat deze maand het toilet en de badkamer zal worden geplaatst, de mechanische afzuiging aangesloten, de waterpomp, de meterkast in orde (dat is nu nog één grote kabel-wirwar), de vensterbanken, en allemaal afwerk-werk.

In september wordt dan de vloer gegoten, de trap geplaatst en de bovenverdieping voorzien van een PVC vloer. Als de PVC vloer boven ligt, zou Jan er in principe kunnen gaan slapen. Dan moeten wij nog een (non toxic….) ei leggen over de keuken. Hopelijk kunnen wij binnenkort even langs bij die keukenwinkel waar we vorige week spontaan waren binnen gelopen. Op een keuken zit levertijd maar als we niet al te lang wachten met beslissen, dan zou dat nog goed uitkomen. Als we toch kiezen voor Ikea, dan moeten wij even een afspraak plannen in dat Zweedse woonwarenhuis. Het fornuis – een Boretti – hebben we al, dus in principe zou er al gekookt kunnen worden.

Dan moeten we nog een koel/vrieskast kopen en een was- en droogmachine. Dat hoeft geen weken te duren, we weten toch al min of meer wat we willen. En daar zit toch geen levertijd op, dus is snel aangeschaft en afgeleverd. Mag ik aannemen. We doen dat óf via een bedrijf in België (Lommelen NV) of we kopen het via CoolBlue, afhankelijk van prijs, levermogelijkheden, verzendkosten en moeilijk doen of niet. Als je zou moeten beslissen op look-and-feel van de webshop, is mijn keuze al snel gemaakt….

De gashaard wordt de dag vóór mijn verjaardag geïnstalleerd (10 november) dus dat zou betekenen dat we deze winter al een gezellig haardvuurtje hebben. Weliswaar gas maar de vlammen blijven hetzelfde.

Inrichten en afwerken is voor later. Omdat er nu enkel nog stuuk tegen de muren zit, zal er wel een laag latex over moeten, anders zijn de muren te kwetsbaar. Maar over eventuele kleuren mag ik nog nadenken. Eerst gewoon RAL 9010, lekker simpel. Een goede kwaliteit verf en dan te zijner tijd de echte afwerking.

Gordijnen, luxaflex, vitrage of vouwgordijnen. Allemaal voor later zorg. Voorlopig gaat de vitrage die nu in Oostende hangt mee naar WO (tenzij de volgende huurder deze wil overnemen) en al het meubilair. Geen nieuwe stukken. Het is allemaal nog betrekkelijk nieuw en waarom iets vervangen als dat niet nodig is. Hooguit nieuwe eetkamerstoelen.

Genoeg spannende maanden in het vooruitschiet dus.

 

4 gedachtes over “Voortgang woning – augustus

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s