Van varkens, hanen en motten

De oorwurm is verdwenen: ik voel me vandaag een stuk beter. Ik ben dan ook gisterenavond best wel actief bezig geweest thuis, met een half oog kijkend naar de Great British Bake Off…

Na het werk eerst wat boodschappen gedaan aan de overkant. Ik vind het geen fijne winkel, maar gemak gaat soms even boven ‘fijn’. Dat kost mij de minste tijd en ik spaar parkeergeld uit (wel 40 cent!). Mijn eten klaargemaakt: gebakken aardappeltjes met Italiaanse Salade (verpakt in plastic, sorry) en een rest van geconfijt varkensgebraad wat ik ooit eens heb gekregen in een kerstpakket. Dat is typisch Frans: Confit de Porc. Erg lekker trouwens.

Jan heeft ondertussen de blokhut verder geschilderd en ziet er nu al lekker strak uit. De blokhut dan hè…. Er gaat wat tijd in zitten, maar als we dat zo stukje bij beetje doen, zet dat ook al zoden aan de dijk natuurlijk. Hij heeft gisteren onze buren rechts van ons ontmoet. Een jong stel en we weten nu wat voor bouwsels er gaan komen achter in hun tuin: een kippen- en een konijnenhok. Joepie…..

Vooral met die kippen ben ik wat minder blij temeer omdat er een haan bij komt. Nu ligt het er een beetje aan wát voor kippen, maar toch. Om 04.00u gewekt worden door een overactieve haan past niet helemaal in het plaatje wat ik heb in wonen in een nieuw huis. Maar past wel weer in leven op het plaaaaatelaaaand. Jan heeft wel even duidelijk gemaakt dat als die kippen en konijnen één teen in onze tuin zetten, ze vogelvrij zijn en ze vertelt dat wij jagers zijn. O, o, o…..[geschokt]. De buren zijn al blij met ons….. 🙂

AAEAAQAAAAAAAAnJAAAAJGVhMzU3MjRmLTYyZDAtNDRhMS05OTE2LTQ4MDVlNTA5MTE4OA

Overigens daarover gesproken: in België is sinds kort een jachtkaart beschikbaar. Daarop staat aangegeven wat als jachtgebied is aangeduid. Is nogal wat consternatie over en het werd ook lekker eenzijdig gebracht en absoluut niet duidelijk uitgelegd op het journaal paar dagen terug. ‘Voor mensen met kleine kinderen is dat wel angstaanjagend!’. Het woord ‘jagen’ zit daar al in natuurlijk…..

Yeah right. Alsof de jager gaat jagen met een vuurwapen in de buurt van huizen laat staan kinderen! Daarentegen fretteren – wat ook jagen is – mag dan wel, maar dat terzijde.

Maar nu blijkt dat precies onze tuin níet in een jachtgebied valt. Alle overige tuinen van onze buren wél, maar precies die van ons niet. Wij zien al handenwrijvend onderhandelingsmogelijkheden.

‘Hé zeg, wij zouden graag uw tuin bij ons jachtgebied trekken. Mag dat?’

‘Maar natuurlijk, hatsjiekiedée. Op één voorwaarde…..’

Grinnik.

Gisterenavond ben ik druk doende geweest met het kortwieken van de buxus. Zat stampvol met rupsen van de buxusmot. Dan maar rigoreus en de (snoei)schaar erin. Buxus eruit. Zet daar wel mooie bloemen of zo. Komt wel goed. Overigens ook moeder merel met haar jong weer terug gevonden: zaten lekker in de Portugese laurierboom. Kind lui wachtend op een tak totdat moeders met tettings (wurmen) aankomt. Nu maar hopen dat Scruffy (een doorwandel kat) ze niet opmerkt.

20597152_1396889027027680_8769556533985580927_n
Weg Buxus….

Ik heb de oesterzwammen geoogst.

2_Oesterzwammen

Dan nog twee wassen opgevouwen. Andere dames zijn altijd druk met hun strijk, maar ik strijk liever niet en zeker geen dekbedovertrekken. Ik ben gekke Gerrit niet. Jan streek vroeger zijn onderbroeken nog. Dat heb ik er snel even uitgeramd. Bij hoge uitzondering wil ik nog wel eens een T-shirt strijken, maar liever niet. Ik kies dus meestal met zorg mijn kleding uit (wat niet gestreken hoeft te worden dus), hoewel het soms best wel zen is, dat strijken. Ik begrijp dat Jan z’n hemden keurig in de plooi moeten zijn nu hij het goede voorbeeld moet geven als officier, maar dat geldt gelukkig niet voor mij. Als mijn haar maar goed zit.

Nog trouw geprobeerd mijn oefeningen te doen ter versterking van de beenspieren, maar ik heb toch aardig wat last de laatste dagen. Komt denk ik door mijn sneekers die niet meer zo heel veel steun geven en waar ik zaterdag best veel op heb gelopen (mét steunzooltjes). Niet meer doen dus. Vandaag weer mijn ‘goede’ schoenen aan (hoewel die OST* er met de nodige twijfels naar keek en wat grommend aan de ietwat rigide zool aan het sjorren was zonder concreet te zeggen wat er mis is met die schoenen…) en ik heb voor de zekerheid nog een tweede paar besteld. What can I do more..

image
Mijn ‘goede’ schoenen…

Zondag ontdekte ik trouwens nog een paar paddo’s die spontaan bij de vijver begonnen te groeien.

1_Paddo's bij de vijver

Ze zijn ondertussen alweer verdwenen…

* OST = Orthopedisch Schoen Technicus

6 gedachtes over “Van varkens, hanen en motten

 1. Wat een leuke schoenen! Ik vond niks dit jaar… Maar goedkope gympies gekocht. Kippen vind ik geweldig, ik droom van een grote familie met een kraaiende haan. Slaap ik heerlijk op hahaha! Tot vorig jaar hadden onze buren in ons vorige huis een pauw. Zo gezellig.
  Ik ben benieuwd of jullie tuin straks ook tot jachtgebied gaat horen. Dat is te hopen, dan kun je zelf ook met geweer rondsluipen op eigen grondgebied 😉

  Liked by 1 persoon

 2. Over die haan kun je erg makkelijk zijn. Woon je buiten de bebouwde kom, dan kun je er weinig aan doen. Binnen is het een ander verhaal maar dat scheelt een beetje per gemeente. Hier mag het wel, maar ondanks dat ik net aan de rand woon hebben we hier geen haan genomen. Aan een hoop gedoe met buren heb je namelijk niets.

  Liked by 1 persoon

 3. Die bake off komt binnenkort ook hier bij ons op een Belgische zender. De engelse versie ken ik nog niet maar van bakken houd ik wel dus kijk er wel naar uit… En ooh die buxusmot wat een pest toch hé. Ik was onlangs bij m’n ouders. Zij hebben heel wat buxussen staan, waaronder een van meer dan 40 jaar oud (jawel). Het doet hartzeer te zien dat ze die buxus mss ook gaan verliezen. Fingers crossed. Beweging…ook hier een hekel punt. Naast wat rondstappen als ik kan.

  Liked by 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s