Project Slaapkamer

Binnenkort gaan we mijn slaapkamer een opknapbeurt geven. Omdat de oplevering van onze nieuwe woning is uitgesteld naar begin oktober (knock on wood….) hebben we nu even de tijd om het halletje boven en de slaapkamer even een opfrisbeurt te geven. De twee ruimtes die wij ná de verbouwing van de badkamer en de keuken, nog niet hebben gedaan.

Heel erg drastisch wordt het niet, behalve een ‘nieuwe’ kledingkast in de slaapkamer en een lik verf. De oude kast wil ik proberen te verkopen.

20429764_1390555974327652_3873801601766693795_n

Het is een kast van Morres met drie schuifdeuren. Doet het nog prima ondanks dat de kast best al lang meegaat. We halen ‘m binnenkort uit elkaar (vooral de spiegeldeur is best zwaar) en dan kan ik de kast gaan uitruimen (help!).

Van links naar rechts hoe de kast er van binnen uit ziet (let niet op de rommel). Dus mocht je iemand weten die een kast wil hebben, laat het mij dan weten. Wel zelf ophalen. De kast is 60 cm diep en ik schat zo’n drie meter breed en iets van 2.23 cm hoog.

Misschien zet ik ‘m ook wel op Marktplaats: dan kan ik er misschien nog iets voor vragen. Nieuw is de kast tweeënhalfduizend euro, dus ik zou wel gek zijn als ik ‘m zo weggeef eigenlijk…

Hal boven_1.jpg

Ik moet dringend eens wat nieuwe foto’s maken, want de foto hierboven van de hal boven klopt al lang niet meer. Dat raam waar de commode voor staat, is inmiddels een deur en gaat naar het dakterras. De commode heb ik nog steeds, deze staat in de slaapkamer. Een beetje een sta-in-de-weg met een loeizwaar marmeren blad, dus de bedoeling is dat dit kastje naar onze nieuwe woning gaat. Ik zit er aan te denken ‘m dan te verven. Ik weet nog niet waar ik ‘m straks dan neer ga zetten, maar goed. Ik moet ook niet denken dat we straks een zee van ruimte hebben daar.

Afijn. De muren van de hal worden straks gewoon wit en niet meer eigeel wat het nu is en in de slaapkamer gaan we de muur die nu áchter de kledingkast zit weghalen. Dat is een vals muurtje van ongeveer 10 cm en daarachter zit een oude CV leiding. Omdat we met de laatste verbouwing deze leiding anders hebben laten leggen, is deze nu loos en kan weggehaald worden. Dan heeft het ook nut om dat valse muurtje weg te breken. Heb ik weer 10 cm extra ruimte! Joepie!

Daartegen komt dan de kledingkast van Ikea die nu in Oostende staat, maar voorlopig zonder de deurtjes. Ik weet nog niet of die ook ga plaatsen of dat ik er een gordijn ga voorhangen. Ik vind sowieso dat blauw niet mooi, maar die matglazen deuren dan weer wel. Ik zal straks in ieder geval meer ruimte hebben zo met die hoekkast. Mijn dekenkist moet dan wel ergens anders staan, dus vandaar dat die commode weg moet.

Logeer_kleedkamer_2
Kleed/logeerkamer Oostende
En ja, ik zou dan ook het liefst een witte vloer willen hebben in de slaapkamer, maar ik denk – gezien de toekomstplannen – dat ik de kosten van zo’n ‘droomvloer’ beter aan iets anders kan besteden.

Ik wil bijvoorbeeld ook nog een nieuw bed. Mijn huidige Ikea bed (boxspring) kan dan in de nieuwe woning (ook al?) als logeerbed. Het zijn twee éénpersoonsbedden aan elkaar, dus dat zou misschien mooi passen, al is het er maar ééntje die past. Ik heb mijn oog al laten vallen op een Auping Essential bed (eens een keer een echt kwaliteitsbed!), en zie nu ineens dat het summersale is. Maar ja, voorlopig kan ik geen extra bed kwijt. Misschien toch een poging wagen en hopen dat een levertijd in oktober of op afroep ook geen probleem is….

Slaapkamer7.jpg
Slaapkamer
Tegelijk zit ik ook nog te twijfelen of ik mijn boxspring te koop zal zetten…. Probleem met bedden – zeker een boxspring – is dat je er toch nooit veel voor kunt vragen. Beetje hygiënekwestie denk ik (hoewel er een dikke topmatras overheen ligt…).

Dus over drie weken zit ik weer even een week in de rotzooi. Ben wel lekker vrij dan, dus ik kijk er toch wel een beetje naar uit. Maar het zal dan uiteindelijk weer een fris strak optrekje worden….

 

 

Een gedachte over “Project Slaapkamer

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s