Weekend #29: Werk aan de tuin

Zachtjes tikt de regen…..

Goed voor de tuin want het groeit als kool nu. Bij mij thuis is het net één grote jungle. En dat voor een stadstuin! Ik hou van deze periode zeker als het regent. Mijn tuin floreert daar goed bij. Ik was het weekend niet thuis en zag gisteren tot mijn schrik veel gele bladeren in de Passiebloem. Nog even volhouden, Passiflora, dan mag je over een paar maanden in de volle grond.

Afgelopen weekend hebben wij onze eerste struik in onze nieuwe tuin geplant. Precies dáár waar ik deze ook getekend had. We waren even bij het tuincentrum in Oostburg, Life & Garden en daar stond deze vlinderstruik zo naar ons te lonken, dat we ‘m hebben meegenomen. Overigens wel een beetje een verpauperd zootje daar dat tuincentrum. Misschien ben ik te verwend met mooie tuincentra als Intratuin en Global Garden.

20245681_1389303227786260_2362140995674884743_n
Onze eerste officiële struik

We hebben de vlinderstruik – hoe toepasselijk dacht ik later, omdat mijn alias Papillon is – officieel op z’n plekje gezet en nu maar hopen dat het een mooie struik gaat worden. Met veel bloemen. En veel vlinders.

Afgelopen vrijdagavond ben ik naar WO gereden waar we hebben afgesproken. Het was behoorlijk druk op de weg en de Ketheltunnel was deels afgesloten, dus heb er bijna drie uur over gedaan. Eerst thuis Jan nog even in een flits op TV bewonderd, want hij liep mee in het Nationaal Défilé ter ere van de 21e juli: Nationale Feestdag. De Koninklijke Familie was weer lekker spontaan. Vooral die Gabriël keek alsof-ie de dag van z’n leven had…. (not). En z’n zus is ook zo lekker vrolijk (maar wel een mooi meisje). Die vermaakten zich wel met z’n tweetjes…. 😛

Gabriël van België

20245496_1389303221119594_8244312340301171205_n
Jan, vaandeldrager van het Marinecomponent

In WO in onze tuin vóór de blokhut lekker gepicknickt voor onze blokhut. Mensen zullen ook wel denken: volgens mij zijn ze een beetje eager….

20245532_1389376154445634_5554061639559114116_n

Zaterdag zijn we via de Hubo in Brugge daar weer naar toe gereden, waar ik de kozijnen heb geschilderd en Jan is verder gegaan met het graven van zijn gracht, waar de water- en elektroleiding in komt. Wel veel vliegen daar. Ja, platteland hè. Er werd al volop gedorst die zaterdag en tractoren en graanwagens reden af en aan. Langs ons huis. Uhm…..

Zondag lekker uitgeslapen, want ik had vrijdagavond niet zo goed geslapen en daar weer heen, plant geplant en ik ben verder gegaan met schilderen (tweede laag) en Jan met z’n greppel. Die vordert al aardig en hij hoeft nog maar een klein stukje tot aan de blokhut.

20265055_1389303164452933_1495160602944334437_n

Blokhut geschilderd
Blokhut deels geschilderd

Ja, zwarte kozijnen. Kan me echt niet herinneren dat we die kleur hebben gekozen. Maar ja, het past wel bij de voorkant van het dak van de hut. En als we het zat zijn kleuren we het anders. Boeit ook niet zo eigenlijk. Misschien nog eens een idee om die gele schutting ook grijs te verven…

Onze buren van nummer 45 – denk ik: ik weet niet exact hoe de nummering gaat lopen – hebben ook al iets in hun tuin gedaan en zo te zien aan de vorm eveneens een tuinhuis/blokhut. Zij hebben die helemaal aan het einde van de tuin gepland. Nu we weten dat ons buurhuis is verkocht, even afwachten wat zij willen met de afscheiding tussen onze twee tuinen. Wij willen graag de eerste negen meter (drie hekrasters) met wilgentenenschutting, maar als zij bijvoorbeeld een echt dichte schutting willen – wat wij iets minder mooi vinden – kunnen we dat misschien fifty/fifty doen. We laten het balletje even bij hun, even horen wat zij willen en dan kunnen we daar mooi op inhaken.

Ik heb ook nog zo’n tien m2 geschoffeld. Beetje vechten tegen de bierkaai. Vooral de haagwinde tiert welig daar en die wil ik wel weg hebben of in ieder geval onder controle. Wel hele mooie witte bloemen, maar wel érg dominant. Zal nog een hele klus worden om deze uit de tuin te krijgen. Ik lees dat ik alle wortels moet verwijderen omdat het een wortelonkruid is. Jakkes.

Haagwinde_closeup
Haagwinde (foto: Wikipedia)

Gisteren tijdens het lekker bezig zijn drie hazen zien dartelen en spelen, gewoon achter onze woning. Weliswaar op een metertje of 80 verderop, maar wel superleuk om te zien natuurlijk. Dat heb je bij mij niet hoor. Dat wordt een investering in een goede telescoop denk ik. Hopelijk zijn er ook nog reeën te spotten. Dat zou helemaal mooi zijn. Er zit daar ook een groene specht en fazanten, roofvogels en natuurlijk veel kauwen.

Bij mij in de tuin in HD broedt wel een merel en die heeft nu jongen. Je hoort ze piepen nu. Wel grappig. Ik kan ze niet zien, maar ik hoop dat als ze groter worden ik ze wel zal gaan zien. Ik denk dat ze nu net een week oud zijn. Pa en ma hebben het er maar druk mee. Hopelijk gaat alles goed.

Nog even een foto van de oesterzwam in spé:

20229657_1383150285068221_5072398941966234157_o

Het begint al wat te worden en deze foto is van 18 juli. Zal proberen vanavond even te gluren en een foto te maken. MeerZwam, de promotor achter dit experiment, vraagt steeds hoe het ermee staat, dus dat is wel erg leuk. Ik ben ook erg benieuwd, maar ik vergeet steeds te kijken.

Maar eerst maar eens even verzinnen wat ik deze week ga eten…

5 gedachtes over “Weekend #29: Werk aan de tuin

 1. Die oesterzwammen zijn hier mislukt in een soortgelijk project. Binnenkort maar weer eens proberen. Er kwam een heleboel schimmel, maar geen zwam 😉
  Wat zijn jullie goed bezig zeg. Vlinderstruiken zijn prachtig als ze een beetje gegroeid zijn. En dat komt bij deze vast ook wel goed. Geniet lekker buiten en graafze! 🙂

  Liked by 1 persoon

 2. Qua koningshuis ga je er inderdaad niet op vooruit.
  Dat picknicken in de blokhut is heel leuk lijkt me. Mijn vriend heeft km verder een grote schuur en wat land en daar zitten we ook vaak, al is het de laatste paar weken net niet lekker in het weekend met het weer.
  Op het moment hebben we een hel brutaal haasje die elke dag paar x langs rent en de voortuin in komt. Bij de parkachtige tuin van de overbuurman komen soms hertjes in het seizoen.

  Wat ook leuk is in de winter is een voederpaal te plaatsen. Bonte spechten zijn onze favoriet en die werden steeds minder schuw en we gingen de individueen herkennen.

  Like

  • Er komt zeker een voederpaal in de nieuwe tuin. Nadeeltje hiervan vind ik wel dat er dan overal plantjes groeien van de zaadjes die op de grond vallen. Maar ach, een tuin hoeft bij mij zeker niet netjes en afgepaald te zijn…

   Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s