Zomertag…..

Het is zomer, het wordt rustig, de dagen lang en loom. Geniet ervan zolang het duurt.

Op de site van Mooi Leven, zag ik de ZomerTag en zij heeft hem weer van Demi. Even een lekkere relaxte TAG tussendoor.

1. Vertel eens iets over je allergrootste vakantiecrush?

Nou, dat lijkt mij een open deur: mijn huidige man*. Ik moet eerlijk bekennen dat ik bijna iedere vakantie wel een crush heb gehad met wie ik met sommigen nog best lang contact heb gehouden. Ik ken de namen ook nog wel. Waren trouwens bijna allemaal Fransen: Joël Grattepanche, Pasquale Morreau, Peter Stein, en dan nog een rits waarvan ik de namen niet meer weet. Ik vond het altijd wel erg leuk, hoewel ik vroeger behoorlijk verlegen was. Is ook niet veel meer van over….

2. Wat is je meest legendarische zomerherinnering?

De geur van nat gras, de geur van een tent. Omdat wij altijd kampeerden.

3. Noem je ijsjes Top Drie…..

Ja. Ik hou niet van ijsjes. En als ik er dan toch één moet kiezen, kies ik voor de Magnum Pecan, maar die bestaat niet meer. En verder, nee, ik word niet warm of koud van een ijsje.

4. Waar kijk jij deze zomer heel erg naar uit?

Naar vanavond, als iedereen op vakantie gaat! Dan keert de rust in en op straat terug en dan kan het best wel lekker toeven zijn in mijn kleine stadstuin en op mijn dakterras. Maar ik kijk ook uit naar veel avonden koken op de BGE en naar de oplevering van onze nieuwe woning. Maar dat is pas in oktober.

5. Wat doe je wanneer je vakantie viert in eigen land?

Ik ga niet op vakantie in eigen land. Dat vind ik niet leuk. Ik ben niet echt weg. Ik moet een vreemde taal horen, ik wil het liefst bergen zien, vreemde vogels, vreemde insecten, ander eten (vooral dát!). Ik heb geen vakantie als ik niet weg kan.

6. Noem je favoriete zomerkleding, zomerliedje en zomerdrankje…

Zomerkleding: korte broek met een sport BH en topje. Zomerliedje: momenteel Despacito (goh, wat origineel), maar ik vind Burbujas de Amor van Juan Luis Guerra ook een écht zomerliedje. Zomerdrankje: Crodino met Prosecco en ijsklontjes of Margarita.

 

Schermafbeelding 2017-07-21 om 10.50.23.png

 

7. Wat is je favoriete zomersnack?

Ik snack niet zo veel, maar als je een maaltijdsalade een snack wilt noemen, is dat wel mijn favoriet.

8. Noem je favoriete zomerparfum, zomerlipstick en zomernagellak?

Mijn zomerparfum is J’Adore van Dior, maar nu ook eentje die ik pas heb gekocht op Schiphol. Lipstick draag ik zelden tot nooit en mijn zomernagellak op mijn tenen (ik draag nooit nagellak op mijn handen) is die ik nu opheb en dat is een beetje oud-roze, denk ik. ’s Winters lak ik mijn teennagels niet. Dat ziet toch niemand.

9. Wat vind je het grootste nadeel van de zomer?

’s Zomers heb ik graag alle ramen open, maar waar ik woon is dat niet zo evident. Ik hoor dan mezelf, de  radio of de TV niet meer. Echt veel herrie buiten van verkeer. Daardoor kan ik nooit slapen met mijn raam open. Helaas. En dat maakt het soms wel benauwd in mijn slaapkamer ondanks de wapper aan het plafond. En verder? Nee, geen nadelen. Héérlijk, die zomer!

10. Vertel eens iets over je meest dierbare vakantieherinnering?

Ik heb er zoveel, dat dat niet in één alinea te vatten is. Elke vakantie is uniek met z’n eigen herinneringen. Wandelvakanties, duikvakanties, bergen, zee, beren, regen, onweer, hitte….Ik kan ook niet zeggen wat écht mijn meest dierbare herinnering is. Elke herinnering is me even dierbaar.

Wat ik echt bij de zomer vind passen is de geur van hooi. Als ik het woord ‘zomer’ hoor denk ik daarbij een lange tafel vol lekker eten onder een immense boom, lampjes overal en lekkere koele drankjes, ondergaande bloedrode zon en een zwoele zomeravond.

hay-bale-2360078_960_720

 

 

* Mijn mannetje komt op TV vanmiddag vanaf 16.00u, op Canvas (België) vanwege de Nationale Feestdag. Hij is de vaandeldrager voor het Marine-component. Goed opletten dus!

 

Foto’s: Pixabay en YouTube

 

4 gedachtes over “Zomertag…..

 1. Tags vind ik altijd zo leuk en aangezien ik geen blog zelf heb vin ik het wel leuk een vd vragen ook te beantwoorden.

  Hele leuke vakanties waren voor mij 3 die ik met een vakantievriendin had, zij had caravan en 2 honden , ik vouwwagen. We gingen op diverse campings staan, we zorgen afwisselend voor het eten, gingen dagjes weg en zij wandelde graag dan bleef de oudste hond bij mij. Nooit enige irritatie tussen ons geweest, we waren heerlijk beiden gedeeltelijk vrij op vakantie en hadden aanspraak aan elkaar. Ik kreeg het eerste een relatie en dan verwatert het contact, maar ik heb het als heel leuk ervaren.
  Na 20 jaar bootvakanties met mijn ouders, 20 jaar kamperen met ex en daarna 3 jaar alleen met dochter springt dat er als het apartste uit.
  Met mijn partner zijn we 1 jaar gaan kamperen, toen kocht hij maar een huis in Frankrijk, dat nu weer verkocht gaat worden.

  Ken je nog mensen die een casco willen met hele grote schuur?

  Like

  • Goh, ja: wij, maar we hebben de knoop doorgehakt door in België een huis te kopen. Maar ik zou mijn hand er niet voor omdraaien om in Frankrijk te gaan wonen. Dat is zelfs al de revue gepasseerd.Veel succes met de verkoop in ieder geval. Ik zou het wel weten… 🙂

   Like

 2. Vakantie in eigen land… nee, dat is ook niet mijn ding. Een weekendje weg vind ik prima maar zelfs dan kiezen we nog eerder voor België of Duitsland. Ik heb anders gewoon het gevoel dat ik niet weg ben ondanks dat er heus wel genoeg mooie plekken in Nederland zijn.

  Liked by 1 persoon

 3. Vakantie in eigen land… nee, dat is ook niet mijn ding. Ik heb dan gewoon geen vakantiegevoel, voor een weekendje weg vind ik het nog wel prima. Hoewel we dan ook vaker voor België of Duitsland kiezen hoor.

  Liked by 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s