Vakantieherinneringen

Op deze warme dag blijft iedereen erg jumpy. Ik weet niet wat het is. Volgens mij is het toch geen volle maan binnenkort. Luid met elkaar overleggen op de gang voor mijn deur of diverse lachsalvo’s die weerklinken. Niet erg natuurlijk, beter hard lachen dan hard huilen, dus het zal wel aan mij liggen. Ben als een veer deze week. Een gespannen veer dan wel te verstaan.

Of misschien zijn het de aanstaande vakanties van deze of gene, want aankomende vrijdag is het noorden aan de beurt en dan wordt het hier heerlijk rustig….

Terwijl ik dit tik, rommelt het in de verte en is volgens buienradar een rode wolk in aantocht. Hopelijk zonder al te veel rukwinden anders kan ik mijn dekzeiltje over de bbq ergens uit andermans tuin plukken.

Gisteren werd ik op FB onverwachts aangenaam verrast met twee foto’s uit de zeer oude doos (1991) van een weekendje prehistorisch doen in het Natuurpark Lelystad. Destijds kon je je inschrijven als particulier om dat eens mee te maken en dat heb ik toen gedaan. Twintig was ik. Jongejonge, wat jong hè.

20045674_10155634263771600_4956454639089946898_o
In de boomstamkano met veel bekijks…(1991)

Was ontzettend leuk trouwens. Warm weekend ook en we aten muesli met noten en honing als ontbijt. Dat werd gewoon in de supermarkt gekocht maar overgedaan in houten en stenen kommen alsof het leek dat we dat zelf hadden gemaakt. Er liepen daar natuurlijk ook gewoon wandelaars en die keken dan heel verbaasd in die kommen, zo van: nou nou, goh, dat ziet er authentiek uit! Ze moesten eens weten. We hebben wel ons eigen brood gebakken in een zelfgemaakte (uit klei) oven die we de hele dag moesten opstoken. We hebben ge-wild-plukt waar dan soep van werd gemaakt en we konden kanoën in een uitgeholde boomstam – wat ik dan ook heb gedaan natuurlijk. Slapen – in een slaapzak – op stro gewoon op de grond in zo’n prehistorisch huis. Ja, was érg leuk. Goede herinneringen aan.

prehistorische nederzetting. kookpot uitbranden

En dan is het leuk als daar dan foto’s van zijn.

Ben toen even in de fotoboeken die ik bij mij thuis heb liggen gedoken en nog wat oude foto’s gefotografeerd. Moet ze eigenlijk een keer inscannen, maar dat is best veel werk natuurlijk. Zo in fotoboeken zijn ze in feite ook prima te bewaren.

 

 

Hierboven foto’s van een wandel/kanovakantie in Finland met SNP in augustus 2001. Was ook erg leuk. Weliswaar wat wisselend weer met soms flinke buien maar wel 10 dagen lang enkel maar buiten, buiten, buiten. Finland is wat dat aan gaat een echt outdoorland. Misschien wat ‘saai’ omdat er geen bergen zijn, maar eindeloze bossen (vol muggen) en fantastische wildkampeerplekken met vuurplaats en bankjes, zoals je ook ziet op de foto’s hierboven. Ook een super-ervaring ondanks dat er één persoon tussen zat die zich tot twee keer toe helemaal lam zoop en dan ook nog agressief werd.

 

En de foto’s hierboven zijn van mijn reis naar Nieuw-Zeeland in december 2001. Op de linkse foto sta ik op een gletsjer waar we even tevoren met een helikopter zijn afgezet en de rechtse foto sta ik te mijmeren (ik was toen single en niet zo gelukkig en ook nog eens één van de laatste dagen van de vakantie) op een rotsblok. Die reis naar Nieuw-Zeeland was wat luxer (hotels en zo) dus voor mij wat minder voldoening. Ik ga het liefst primitief hoe erg ik dat op sommige momenten ook vind: mijn kop komt leeg terug en dat is wat ik het liefst heb. Lege kop en afgemat lijf.

Ik kan veel zeggen, maar ik heb ik mijn leven écht hele leuke vakanties gedaan. En nog. Het kost wat, daar werk ik voor, maar je krijgt er ook wat voor terug. En ik ben blij dat ik die ervaring toch maar even heb. Dat neemt niemand me meer af.

3 gedachtes over “Vakantieherinneringen

    • Idd leuke herinneringen! Ben niet zo’n ontzettende globetrotter. Vaak keer ik een paar keer terug naar hetzelfde land. Bijvoorbeeld Canada en Zweden ben ik al zo’n 4 of 5 keer geweest. Azië of Zuid-Amerika ben ik bijv nog nooit geweest. Genoeg nog te ontdekken dus…

      Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s