Cliffhanger?

 

Schermafbeelding 2017-07-17 om 11.25.59.png

Waar ik vrolijk van word? Van het liedje ‘Súbeme la Radio’ met Enrique Iglesias. Leuke video ook, vol met vrolijke mooie jonge mensen. Dan word ik wel een tikje weemoedig en wou dat ik nog jong was. Maar tegelijkertijd ben ik tevreden met wie ik ben nu. Jong zijn is ook onzeker zijn, naïef en je niet op je waarde kunnen inschatten. Nu voel ik mij geestelijk rijker dan ooit en over de conditie van mijn lijf ben ik ook nog best tevreden.

Ondanks dat ik (even?) niet mag hardlopen. 😦

Dat stemt mij minder vrolijk. Als je al hardloopt vanaf je twintigste, dan leg je dat niet even zomaar terzijde.

Waar ik nog meer vrolijk van word?

De foto’s zeggen genoeg denk ik? Ja, eindelijk eindelijk hebben we dan de stap genomen om een BGE aan te schaffen. Een échte. Dus geen namaak Black Bastard of hoe ze allemaal mogen heten, maar een echte. Vrijdag afgeleverd door Barbecue-Exclusief uit Delft, en we zijn er super content mee en hebben er de afgelopen drie dagen volop gebruik van gemaakt.

20108298_1381789348537648_4483112123874796869_n.jpg

Het mag de naam BBQ niet hebben, dat is echt te min. Het is gewoon BIG GREEN EGG. In feite is het een volwaardige oven op houtskool. Goed houtskool, dus grote stukken waar weinig as vanaf komt. Een dikke oven, van keramiek. Dat ding blijft eeuwig warm. En zo gemakkelijk aan te maken, niet te geloven. Je gooit er een laag van zo’n 10 centimeter houtskool in, legt er twee aanmaakblokjes op, even laten fikken en dan zie je de houtskool al gaan opgloeien en na vijftien (!) minuten is de EGG al klaar voor gebruik! Wel even op temperatuur laten komen – echt op de graad nauwkeurig te regelen! – deksel dicht en eenmaal op temperatuur: bakken, grillen, roken maar.

Vrijdag was het een lekkere dikke entrecote. Wel in België gekocht want daar weten ze tenminste wat echt vlees is en niet zo’n miezerige dunne entrecote wat wegwaait als je de deksel open doet (een enkele uitzondering hier daargelaten). En die was zálig! Gewoon met z’n tweeën 800 gram vlees verorberd. Schandalig niet?

7_entrecote op BGE

Zaterdag zelfgemaakte pizza. Alweer? Ja alweer, maar deze was stukken lekkerder. Die moest wel op een speciale pizzasteen worden gemaakt, maar die hebben we ook. Niet van BGE zelf maar van Weber. Ach, het is maar een steen, niet.

20106553_1381789361870980_2298188510225951923_n.jpg

En gisteren (zondag) hebben we een kip gebraden. Die is nog voor herhaling vatbaar want die ging iets te hard en vond ik zelf zo-zo. Ik heb betere gehad.

Maar we zijn er happy mee! Een dikke groene pleister op de hardloopwonde.

Vanmiddag naar de fysio en dan maar aanhoren hoe en wat. Als het goed is wordt ik deze week gebeld voor een afspraak voor zooltjes. Ondertussen weet ik nog niet wat ik ga doen als alternatief. Ik moet eerst weten wat ik wel en niet mag. Eerst de pijn weg. En dan maar met de hakken van mijn schoenen tegen elkaar tikken en zeggen: Follow The Road To Recovery…..

2 gedachtes over “Cliffhanger?

  1. Mooi ding en inderdaad in Belgie is het vlees zoveel lekkerder en vooral anders gesneden. Vind ik ook in Frankrijk. Daar koop ik graag Hampe. Lange lappen die van ribben wordt gesneden en erg lekker mals.
    Wij zijn niet zulke BBQ-ers al staat er een mooie.

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s