Niet echt bijzonder goed nieuws

Woensdag 12 juli is een dag die ik toch snel wil vergeten. Misschien begon het de dinsdag al. Toen ik naar huis reed, reed ik bijna over een moedereend met 6 kleintjes. Ik moest mega in de remmen. Gelukkig reed de auto achter mij een flink eind bij me vandaan. Luid kwakend keerde de eend op haar schreden terug met de 6 kleintjes in haar kielzog en ik reed met bonzend hart verder. Wat kan je daar van van slag zijn en dat ondanks het feit dat ik jager ben. Maar op zo’n manier over een dier of diertjes heen rijden, daar krijg ik echt een hartverzakking van.

’s Avonds had ik een yogamat gereserveerd dus ik was keurig om kwart over zeven ter plekke. Wat is het stil, dacht ik nog en toen ik boven kwam, was er nog niemand. Ik ga normaal nooit op de dinsdag dus al fronsend begon het mij te dagen dat ik een herinnering had gehad voor 20.30u. Dus ik was een uur te vroeg. Dan maar weer naar huis, thee gezet en om 20.05u weer die kant op. Kom ik daar, is de deur dicht en zijn ze al bezig! Hè?? Wat nu weer? ‘Op dinsdag begint het altijd om 20.00u,’ zei de klankschaalmeneer die net langs liep. Ik mocht er nog in gelukkig: mijn matje lag er eenzaam en verlaten in afwachting van mij bij, maar het was wel raar. Je valt er dan ook zo in, zonder de ‘warming up’ zeg maar. Eenmaal thuis toch nog even gecheckt en ik had met dus niet vergist: ik had een bevestiging gehad voor 20.30u. Dus aan mij lag het niet.

En dan woensdag. De dag van de orthopeed. Ik was er keurig op tijd, maar ik moest nog iets van 30 minuten wachten. Loopt altijd uit daar in die ziekenhuizen.

Een vrij norse arts – vond ik – en er zaten nog twee andere artsen waaronder een orthopedisch schoentechnicus (mondvol).

Ze hebben naar mijn enkel gekeken en eraan gevoeld, ik moest wat lichte oefeningen doen en er is ook direct een röntgenfoto gemaakt. Mijn botten zien er goed uit en ik heb gelukkig geen afwijkingen (althans, niet daar…)

Afijn, om een lang verhaal kort te maken: ik heb een peesontsteking in de musculus tibialis posterior. Yeah. Nu weet je nog niets, maar als je dat opzoekt weet je het wel. Ik weet ook echt de Nederlandse benaming niet daarvoor.

Met andere woorden: ik mag (voorlopig?) niet meer hardlopen. Ik moet eerst naar de orthopedisch schoentechnoloog voor (weer) andere (betere?) steunzolen.  Daar moet ik dan minstens zes tot acht weken op lopen aangevuld met fysiotherapie, en dan moet ik verder kijken. Dat nieuws van dat niet meer hardlopen kwam hard aan bij mij en was daar gisteren volkomen van slag. Niet meer hardlopen! Mijn lust en mijn leven, mijn medicijn voor al mijn kwaaltjes!

Gisteren was het echt een drama voor mij, een doomscenario, een nachtmerrie. Wat moet ik nu verder met mijn leven? Ja, echt. Nu gaat het alweer wat beter en kan ik het wat meer relatieveren. Ben gisteren maar met woeste pas een eind gaan wandelen (met mijn wandelschoenen aan), maar daar krijg je toch die kick niet van die je van hardlopen wél krijgt. Het duurde dan ook érg lang eer ik het weer wat zonniger begon in te zien. Ik zal op zoek moeten naar alternatieven.

Wandeling

19958955_1377653528951230_9109380496775020621_n

Met een flinke koppijn naar bed en vanmorgen was ik al om 06.00u wakker. Ben wel blijven liggen tot 07.00u en toen ben ik naar beneden gegaan en heb gewoon even een ochtendgym gedaan op Nederland Beweegt. Dat is niet suf, dat is leuk. Deed dat wel vaker als ik het toevallig zag. Misschien moet ik dit gewoon iedere ochtend doen.

Ja, en om mijn compensatiedrang nog meer te bedaren, ben ik ook maar met de fiets vandaag.

 

2 gedachtes over “Niet echt bijzonder goed nieuws

  1. Ja duidelijkheid heb je dan nu wel maar wel naar dat je niet meer mag hardlopen voorlopig. Zijn de vooruitzichten wel goed? Of is het iets waar je mee moet blijven oppassen.

    Like

    • Als ik dat wist! Ik ben internet aan het afspeuren of PTTD op een gegeven moment over gaat. Als ik hoor dat het een peesontsteking is dan denk ik: nou, dan zal het wel overgaan. Tenzij er blijvende schade is.

      Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s