Van rotbui, schimmel en vrolijke bloemen

Gat! Vandaag wel een rotbui. Zal wel aan de tijd van de maand liggen, want ondanks dat ik nu officieel een Oud Wijf ben – het is nu een jaar geleden sinds mijn laatste ‘regels’ – blijft het toch in je systeem zitten.

Daarnaast gaat De Baas op vakantie en wordt alles nog even bij mij gedumpt. Doe dit, doe dat, doe zus….. plus nog de overige collega’s die een beroep op mij doen. Op dagen als deze dus, zeker op dagen als deze, word ik bijna religieus met maar één wens: god, waar blijft die tweehonderdvijftigduizend euro die ik nodig heb om te gaan rentenieren in Ons Nieuwe Huis???

En dan zegt ‘men’: je mag van alles wensen, behalve geld. Wie bepaalt dat? Ik heb bijvoorbeeld Reiki I en II gedaan – naast Tarot en weet ik veel wat voor zweefcursussen – en dan kan je op een briefje schrijven wat je wenst. Dat doe je dan in een doosje, je maakt wat mysterieuze vormen in de lucht en dan komt het uit. En ik ben ook een tijd ‘heks’ geweest – klinkt op zo’n manier ook als een beroep – en daar werd hetzelfde gezegd. Je mag alles wensen, vooral als het barmhartig is, maar geld wensen? No, not done. Zeker niet voor jezelf. Ik vraag me dan wie dat bepaalt. Want ik wens geld. Money makes the world go round, weet je….

Daarom bijvoorbeeld heb ik het niet zo op die stromingen waar ‘men’ bepaalt wat mag en niet mag. Dat ‘niet zo’ is hier een understatement, dat begrijp je wel.

Heb mede door een andere blogster SnapChat maar eens gedownload op mijn telefoon. Krijg wel grappige foto’s. Nou ja, daar word ik dan wel weer een beetje vrolijk van.

19875093_1370897282960188_6596003944138481478_n.jpg
Dubbele bril…

Waar ik ook vrolijk van word:

Links de oesterzwammen in spé op 29 juni, rechts een foto van vanmorgen. Ik vind het wel langzaam gaan en een beetje dun schimmellaagje, eerlijk gezegd. Maar misschien dat het nog goed komt. Is voor mij ook de eerste keer.

En mijn vingerhoedskruid (als ex-heks moet je die natuurlijk wel in je tuin hebben….) bloeit weer. Ja: wéér. Want ze (hij?) had al gebloeid. En de Montbretia begint te bloeien. Die staat eigenlijk niet goed in mijn tuin, een beetje verstopt. De pompoen bloeit en bloeit, maar alleen mannelijke bloemen en geen wijfies. Zo komen er nooit pompoenen natuurlijk! Maar hier ook maar niet meteen de moed opgeven.

En mijn mini-kas/miniatuur moestuintje gaat goed. Althans, de inhoud….De weer in de grond gestopte pijpajuin-kontjes groeien goed, de Oostindische Kers doet het goed, de munt, de basilicum. En ik heb ook nog drie dennenbomenbaby’s voor in de Grote Tuin. De Hydrangea begint te bloeien. Nog even wachten en de Grote Kattenstaart (Lythrum salicaria) staat in bloei net als de kogeldistel (Echinops bannaticus). Ook zo’n prachtige bloem. En de Monnikskap.

Overigens, leuke site voor tuinliefhebbers: mijntuin.org. Ik schrijf dat ook even voor mezelf op, zodat ik het niet vergeet.

Ik heb geen komkommertijd ingepland, dus ik blijf gewoon bloggen. 😛

 

 

2 gedachtes over “Van rotbui, schimmel en vrolijke bloemen

  1. Hai! Ik ben niet zo’n lezer op blogs – meer plaatjeskijker op instagram, maar ik heb nu toch even doorgeklikt naar jouw blog. Grappig je snapchatfoto, blijft leuk toch, zo’n ‘verkleedpartij’. Groetjes van jojo

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s