Voortgang woning WO (B) en andere zaken…

We gaan er maar van uit dat er deze week weer hard wordt gewerkt in onze woning in België (Oost Vlaanderen). Vorige week vrijdag is Jan er nog wel even langs gereden om de voortgang te zien en hij zag dat de zolder dicht was en dat er plafondplaten waren aangebracht. Hij kon het niet goed zien maar er gebeurt in ieder geval wel wat. Ze werken zó schoon, dat er nergens ook maar één kruimeltje ligt van zaagsel of restjes gips. 

 

Schermafbeelding 2017-06-22 om 12.41.31 copy
Foto genomen naar boven in het trapgat.

 

Omdat wij nog steeds een beetje in het duister tasten inzake de opleverdatum, heeft Jan zijn gram gehaald bij de uitvoerder. Hij zou ons voorzien van een planning. Lijkt me handig. Het is nu zo onduidelijk. ‘Ergens in september,’ denken we nu. Maar in september loopt de agenda (voor mij) toch ook al aardig vol en staan er wat dingen te gebeuren waardoor ik me wat minder kan vrij maken om veel daar te zijn.

De woning loopt niet weg en hoeft ook niet ‘af’ in drie weken na oplevering – we hebben geen deadline, geen house-warming, geen receptie of wat dan ook – dus echt erg is het niet, maar je wilt toch graag weten waar naar toe gewerkt wordt.

Woensdag ontving ik ‘eindelijk’ mijn op maat gemaakte kussen. De derde. De laatste was al iets van vijf jaar oud en aangezien ik wat last heb van nek en schouders en ik echt niet kan slapen op van die fluffy hoofdkussens die geen enkele steun bieden, heb ik maar weer een nieuwe besteld.

19396960_1356662167717033_6868719880621860795_n

Die nacht in ieder geval lekker geslapen, ondanks dat ik donderdag zo duf als een konijn was en mijn energieniveau onder nul (in tegenstelling tot de temperatuur buiten). Misschien kwam dat door de yoga van woensdagavond. Dat ging echt niet soepel. Vooral mijn schouders doen erg au.

Ik mag het kussen op mijn gemak uitproberen dus betalen hoeft pas over twee weken (geloof ik, even uit mijn hoofd). Maar het was altijd al goed, dus ik heb er alle vertrouwen in. 

Overigens bloeit de pompoen nu eindelijk, na eerst een tijdlang van die enorme knoppen. Daar word ik dan zo vrolijk van! En hopelijk met smakelijke pompoenen als resultaat. We gaan het beleven later in het jaar (als de dagen weer korten, jak…). Ik heb nu ook de zaden van een flessepompoen gedroogd in het kader van ‘moestuin here we come’ volgend jaar op de nieuwe lokatie. 

En we hebben weer een nieuwe aanloopkat. Een ongecastreerde kater  – dus zonder complexen – die ik Scruffy noem omdat-ie er zo rommelig uitziet. Hij komt nog niet naar me toe, maar drinkt wel ongegeneerd uit de vijver en gaat er zelfs vóór liggen als-ie dat wil. Hij moet me nog even echt vertrouwen en dan komt het vanzelf wel. Altijd al zo geweest. 

Zo’n vijver – of meer een waterbak bij mij – is echt een aanwinst in je tuin. Er komen enorm veel beesten en beestjes op af. Merels die zich heerlijk uitgebreid badderen, hele hordes mussen die en masse komen drinken uit het fonteintje, kikkers, padden. Echt leuk. Eén ding is zeker: in de volgende tuin komt een vijver!

Scruffy drinkt uit vijver

 

Een gedachte over “Voortgang woning WO (B) en andere zaken…

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s