1000 vragen aan jezelf: vraag 21 t/m 30

Waar ik hier mee begonnen was – 1000 vragen aan jezelf – ga ik hier mee verder. Gelukkig was ik nog maar tot vraag nummer 21, dus veel heb je niet gemist, mocht je hier voor het eerst zijn.

We beginnen dus met vraag nr.:

21. Waarin lijk je op je moeder?

Hoe ouder ik word, hoe meer ik vind dat ik op mijn vader lijk. Uiterlijk dan. De lach, de ogen. Maar mijn moeder zie je ook in mijn gezicht. Ik hoop dat ik het optimisme heb van mijn moeder, maar de mopperkont vader zit zeker ook in mij. In veel dingen die ik doe en hoe ik op dingen reageer, vind ik dat ik op mijn moeder lijk. Tja, lijkt me ook logisch.

22. Wat doe je als je ’s ochtends wakker wordt?

Met een grote zucht de vrolijk fluitende vogeltjes die uit mijn iPhone schetteren uitduwen….

 

e4b4d82c035fa5c2ff160912930a9df7
Kleur de plaatjes en maak het verhaaltje af….

 

23. Ben je een goede voorlezer?

Ik zou het niet weten. Ik heb enkel vroeger op de lagere school wel eens stukjes moet voorlezen. Ik lees graag maar ik lees niet hardop. Ik zou het moeten opnemen om het goed te kunnen beoordelen. Of mezelf eens opgeven als voorlees’moeder’.

24. Tot welke leeftijd geloofde jij in Sinterklaas?

Moeilijk vraag omdat ik mij zo bar weinig details kan herinneren van mijn jeugd. Dat is misschien ook de reden waarom ik mijn moeder heb gevraagd die dingen eens op te schrijven. Daar hoort bijvoorbeeld zoiets ook bij. Ik denk dat ik een jaar of 11 was toen ik door de – open – mijter heen het erg bekende half kale hoofd zag van de pastoor van de kerk waar ik – toen nog – trouw naar toe ging (ik zat op een katholieke school). Misschien was ik jonger. Ik heb erg lang een heilig ontzag gehad voor Zwarte Piet en – heel stom – nog. Ik meng mij overigens niet in die discussie omdat dingen nu eenmaal veranderen. Vroeger had Sinterklaas niet eens pieten en die zijn er ook maar bij gekomen. Dat gebeurde pas in 1850 terwijl de ‘oorspronkelijke’ Sint-Nicolaas, een Turk (notabene!), al vanaf de 13e eeuw werd ‘geëerd’ (Wikipedia). Dus persoonlijk vind ik dat geleuter over ‘tradities’ gezeur.

25. Wat wil je nog graag kopen?

Vage vraag. Als ik mijn hele lijstje hieronder op zou sommen, zou ik als ontevreden of hebberig, materialistisch of meisje-nooit-genoeg worden bestempeld, vrees ik. Zeker als ik al die blogs en artikelen lees over minimalisme en ontspullen. Het is lastig kiezen uit een een huisje op Kreta, in Zweden én Bonaire, een Big Green Egg, een terreinwagen, een hond, een jachtveld of zo’n yoga ketting met een kwastje eraan 😉

il_570xN.870755068_m73m
Foto van Omsaha

26. Welke karaktereigenschap zou je graag willen hebben?

Ik ben wie ik ben. Niet gemakkelijk in de omgang (Schorpioen met ascedant Leeuw), soms bot, ontactisch, ‘truntje’….. Wel gemakkelijk om alle slechte eigenschappen zó op te noemen. Ik zal ook best goede eigenschappen hebben en één ervan zou ik zeggen mijn brede interesse in alles en alles willen doen, meemaken, ondervinden. Doen en dan zien waar het schip strandt. Maar wat ik écht mis in mezelf is empathie, zorgeloosheid, evenwichtig, geduldig. Overigens een heel leuk en ontnuchterend lijstje met alle goede eigenschappen en diens valkuilen vind je hier. Zet je ook wel met beide benen op de grond en besef je dat jouw ‘slechte’ eigenschappen misschien zo slecht niet zijn.

27. Wat is je favoriete TV-programma?

Op dit moment – nu even niet, want het zijn nu allemaal herhalingen – is Binnenste Buiten. Daarnaast keek ik graag naar Game of Thrones en Outlander. Maar helaas. Ik zit bij KPN en die hebben HBO eraf gegooid (of HBO wilde niet meer bij KPN), dus ik weet nu even niet hoe ik deze series verder kan kijken. En vooral Outlander was/ben ik echt grote fan van. Ik hou enorm van kostuumdrama’s. Ik mis Jamie nu al…*

bca59b4734a5609bce4609b015662ba0

28. Wanneer ben je voor het laatst in een pretpark geweest?

Oh, ergens een datum of jaartal op prikken! Ik kan dat toch zo slecht! Ja, ik ben in de Efteling geweest en nee, dat is nog niet eens zó enorm lang geleden. Jaar of 12, 13? En ja, ik ben ook eens in Sixflags geweest bij Biddinghuizen (dat was omdat ik daar vlakbij woonde). Maar recent ben ik niet meer in een pretpark geweest. 

29. Aan welke vakantie denk je met weemoed terug?

Jee, moet ik écht kiezen? Er zijn er zoveel! En dan met name de wat primitievere vakanties. De rugzak expeditie naar Canada in 2002 toen ik Jan ontmoette staat wel bovenaan. Maar in 1999 toen ik voor het eerst de oceaan overstak, maakt ook veel in mij los. Het rondtrekken met een SUV door Amerika en Canada met tent is mijn ultieme vakantie. Geeft mij echt hét ultieme vakantiegevoel. De hele dag buiten zijn, je benen vol met muggenbulten, tanden poetsen boven het kampvuur…. heerlijk.

30. Hoe voelt liefdesverdriet voor jou?

Het is wel erg lang geleden dat ik dat heb gehad, maar het maakte heel wat in mij los. Eigenschappen waarvan ik niet wist dat ik die had. Dat zijn mijn ‘demons’ waar ik niet al te veel over wil loslaten, maar ik kan je zoveel zeggen dat ik me nu nog verwonder dat ik daartoe in staat was. Veel woede, paniekaanvallen en minderwaardigheidscomplexen. Je leert jezelf wel kennen, dat is zeker.

Ik hou het hier even bij. Nog genoeg andere vragen om wat minder inspiratievolle dagen mee te vullen.

* Jump for joy: ik zie dat Netflix Outlander in z’n pakket heeft. Dat wordt Netflix activeren!!!

 

 

4 gedachtes over “1000 vragen aan jezelf: vraag 21 t/m 30

    • Ik heb de boeken (groot deel) ook gelezen. Ik had Jamie ook heel anders in mijn hoofd, maar toch vind ik ‘m wel leuk. Hij heeft wel iets. Daarentegen vind ik Clare juiste fout gecast. Maar zo heeft iedereen zijn ideale personages….Ik zal eens kijken op één. Ja, die zal ik al wel gezien hebben, maar dat is op zich niet zo erg.

      Like

  1. Leuk lijstje vind ik. Ik kom hier op jouw blog terecht door een reactie die je achterliet bij Levelieze (een blog die ik intussen al een tijdje volg). Er zijn wel dingen waarin ik mezelf herken, anderen dan ook weer niet. Outlander volg ik graag (wel zonder netfliksen 😉 ). Herinner me nog goed de leeftijd waarop een klasgenootje Sinterklaas verraden had, zo boos was ik toen! Pretparken hier ook al lang geleden. Met een dochter van 18 is dat niet zo meteen meer aan de orde. Doe mij maar folkfestivals en co ;-). Over kernkwaliteiten en valkuilen (kernkwadrant van Ofman) schreef ik toevallig ook een tijdje terug iets. Heel leerrijk, inderdaad.

    Liked by 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s