Weekend #24

 

ongens, wát een weekend! Wat een heerlijk weer! Begon de vrijdag nog wat killetjes, de zaterdag krijgt van mij een 8 en de zondag een 10. Van mij mag de zomer zo blijven (met ’s nachts wel af en toe een lekkere regenbui voor de plantjes want het schijnt toch wel érg droog te zijn). 
Vrijdag was mijn mannetje laat bij mij. Aanvankelijk zou ik naar België gaan, maar Jan z’n Mac was vastgelopen en hij moest een back-up terugzetten en die back-up staat bij mij op het ‘vlieghaven’ (Airport van Apple). Ik heb een heerlijk recept gemaakt met zalm. Simpel te maken, heel smaakvol. Ik had er een heerlijke spaghetti bij gemaakt. Het is niet van mijzelf, maar je kunt het hier vinden.
 
recipe-image-legacy-id--12437_12
Foto van BBC Good Food
 Zaterdagmorgen was ik wel weer heel erg vroeg wakker door die fijne bouwvakkers die met veel bombarie om 06.45u verder gingen met de verbouwing van de Lidl. Ik was natuurlijk not amused en in plaats van dat ik me omdraaide en gewoon verder ben gaan slapen, begon mijn bovenkamer gymnastiekoefeningen te doen in mijn hoofd, terwijl mijn gezel vrolijk snurkend tevreden door bleef slapen. Ik ben wel blijven liggen, maar op een gegeven moment was ik het zat en ben ik eruit gegaan.  het ontbijt maar eens op de fiets gestapt. Ik durfde dat eigenlijk niet zo goed, omdat ik dan vrij veel last heb van mijn enkel. Maar omdat ik volgende maand toch naar de orthopeed ga, was ik van mening dat ik ook moet weten wat de pijn triggert. 
Even naar het naburige ‘dorp’ gereden en even rondgesnuffeld bij de plaatselijke DHZ winkel waar je nog persoonlijk advies krijgt en waar de medewerkers nog tijd voor je vrijmaken. Daar kan geen Praxis of Gamma tegenop. Daar kan je ook nog schroefjes per stuk kopen, dat soort dingen. We komen er graag. Ik heb er wel een WorkMate gescoord voor wèinug en die haal ik deze week op. 
Met een omweg naar huis gereden. Mijn zadel een stukje lager gezet en sindsdien voel ik mijn enkel nauwelijks nog. Top! (stopwoordje op de zaak….)
Omdat we toch ‘per ongeluk’ langs een horeca-etablissement reden, daar ons nog even gezet aan het water en twee glaasjes rosé danwel rode wijn naar achteren gedrukt, vergezegeld van een Dip en Smeer bordje voor twee. Het smaakte en ik moet zeggen, de bediening was attent en vlot dit keer. Het water zag er aantrekkelijk helder uit. Tijd voor een duikje…
 Maar dat voor een ander keertje. Eenmaal thuis de voorbereidingen getroffen voor weer een voortreffelijk recept: Marokkaanse kip. Ook dit recept heb ik vertaald en vind je hier. Wij gebruiken de Cobb om de tajine op te zetten. Met een Cobble Stone (een speciale geperste briket) is het super eenvoudig en heb je er geen omkijken naar. Onze tajine past precies op de Cobb. We hebben de kip en de uien wel even aangebraden op het gasfornuis, maar daarna hebben we de buurt ondergedompeld in heerlijk geuren.
Het smaakte al even lekker als dat het rook en onder het genot van de laatste zonnestralen hebben we dit makkelijke eenpansgerecht heerlijk op het dakterras. opgepeuzeld.
Op dakterras zaterdag
Zondag is Jan eerst wezen hardlopen. Ik nog even niet. In plaats daarvan het ontbijt gemaakt en even meegedaan met Nederland In Beweging. Toch best pittig, vooral als je in plaats van twee halve liter waterflesjes twee gewichten van ieder 2 kilo gebruikt. Moet toch een beetje in beweging blijven!
Nog een tarp gespannen in de tuin omdat de zon toch best wel fel scheen en lekker buiten ontbeten. Ja, roerei ondanks dat ik niet had gelopen. Voor één keer…
  Even mijn voeten een grote beurt gegeven en mijn teennagels voorzien van een nieuw laagje en nadat we even een kikker in de smiezen kregen die uit onze vijver kwam (denk ik) op de fiets even naar het Concours Hippique waar ook een foodtruckfestival was. 
Even rondgewandeld, nog een toertje gedaan en dan weer terug naar huis. 
 En de paardjes natuurlijk:
Lekker gelezen onder het genot van een heerlijk zomers drankje – Crodino met Prosecco – 
en de voorbereiding van alweer een lekkere maaltijd: een heerlijke maaltijdsalade met reeschenkeltjes op de Cobb.
dan is het weekend weer voorbij en gaat op de maandag de wekker om 07.00u en zitten we met de airco aan op kantoor terwijl het buiten een graadje of 30 is. 

Een gedachte over “Weekend #24

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s